Af

Energiselskabet Ørsted, tidligere Dong, vil fokusere på sin forretning inden for havvindmøller. Derfor vil selskabet sælge sin store elforretningen i Danmark fra.

Analytikere forventer, at salget kan indbringe over 10 milliarder kroner for forretningen, der tæller elselskabets Radius' omkring en million kunder og yderligere over 800.000 kunder til el og gas.

Udsigten til at få de kunder - og ikke mindst deres penge - i folden har bragt flere interesserede på banen.

- Der er ingen tvivl om, at frasalget af Ørsteds elforretning åbner en meget interessant mulighed set med Seas-NVE's øjne, skriver Jesper Hjulmand, direktør i elselskabet Seas-NVE til avisen Børsen.

Seas-NVE fungerer som en andelsselskab og sælger sin strøm gennem Cerius, der har over 500.000 energikunder.

Det er dog ikke kun konkurrenter, der ser en mulighed. Også flere pensionskasser fortæller til Børsen, at de kan være interesserede.

Elforsyning giver en meget stabil pengestrøm og et meget stabilt afkast. Det er en lækkerbisken for langsigtede investorer som pensionskasser.

- Nu skal vi tale med Danske Bank, som er Ørsteds rådgiver. Vi er en naturlig risikotager af denne type forretninger, blandt andet fordi vi har en lang tidshorisont.

- Afkastet bliver måske ikke tårnhøjt, men samtidig har man godt indblik i risikoen, siger Michael Nellemann Pedersen, investeringsdirektør i PKA.

Også ATP fortæller til avisen, at man har øjnene åbne.

Salget, der kan løbe op i 14 milliarder kroner, kan samtidigt blive en god forretning for staten, der ejer 50,1 procent af Ørsted.

Ørsteds administrerende direktør, Henrik Poulsen, fortæller til Finans, at man er åben over for, at overskuddet fra handlen kan gå til aktionærerne.

Det kan sende op mod syv milliarder kroner i statskassen.

/ritzau/


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Nordea ramt af ny udbyttesag: Banken brugte skattefinte i milliardfond i Nykredit

May får opbakning til brexit-aftale i kabinettet

Nordea fortryder: "Vi vil ikke være den bank, som vi var dengang"

ATP-boss kan ikke huske formål med udbyttefond

Ændrede fokus efter hjerneblødning: Gazellevinder i Syddanmark er vokset 3000 pct på fire år

Genmab fastholder helårsprognose - "Det er ganske positivt"

Analytiker: Her er højdepunkterne i Genmabs regnskab

Skat kritiseres for mangelfuld kontrol af bileksport

Aktier: Regnskab sendte Mærsk i svingninger