Af

Danske Ørsted har igen haft succes i en auktion for havvindmøller i Taiwan, og det betyder, at energiselskabet nu har vundet retten til at tilslutte yderligere 920 megawatt havvind til elnettet.

Det fremgår af en meddelelse fra det taiwanske energiministerium, som oplyser, at sejren gælder for to af selskabets Changhua-projekter. Det drejer sig om Ørsteds Changhua South West og Changhua North West-projekter.

Ørsted vandt de 337,1 megawatt med et bud på 2,5480 nytaiwanske dollar per kilowatt-time, mens de sidste 582,9 megawatt blev vundet med et bud på 2,5481 nytaiwanske dollar, fremgår det af meddelelsen. Det svarer til omkring 0,07 euro per kilowatt-time.

Der var i alt mulighed for at vinde 1664 megawatt i tildelingsrunden for netallokering, der er den anden af sin slags inden for de seneste måneder i Taiwan. Det bekræftede det taiwanske energiministerium over for Ritzau Finans, inden resultatet blev offentliggjort.

I denne runde blev der lagt vægt på prisen på elektricitet, mens udvælgelseskriterierne i den tidligere runde var både de tekniske og finansielle aspekter, mens udviklingerne samtidig skulle forpligte sig til at leve op til særlige industrielle og miljømæssige aspekter.

I slutningen af april tildelte de taiwanske myndigheder projekter med en samlet kapacitet på 3836 MW fordelt på 12 forskellige projekter, som skal være tilsluttet elnettet i 2020-2025. Her løb tyske WPD med den største sejr, da det vandt retten til at koble 1058 MW til elnettet, mens Ørsted kunne glæde sig over en andenplads og en tildeling på 900 MW.

Det danske energiselskabs i alt fire mulige projekter ved den taiwanske kyst ved Changhua County ventes at nå en samlet kapacitet på 2,4 gigawatt, og det er tidligere kommet frem, at Ørsted planlægger at installere mellem 218 og 301 vindmøller for at nå den mængde.

Energiselskabet, der tidligere var kendt som Dong Energy, har allerede indgået flere aftaler med lokale selskaber om udviklingen af projekterne i Taiwan, hvor koncernen allerede i 2016 annoncerede, at det ville etablere et kontor for at undersøge mulighederne for havvind.

I januar sidste år indgik selskabet desuden en aftale om at købe 35 pct. af det taiwanske havvindprojekt Formosa I ud for Maoli County fra den lokale udvikler Swancor Renewable. Det er det første havvindmølleprojekt i Taiwan, og i starten af juni oplyste Ørsted, at det nu har sikret sig finansiering til en større udvidelse af projektet.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


EU vil åbne budgetsag mod Italien

Aktier: Ambu styrede C25 til samlet plus

Stærkt nøgletal: Investorerne kan nu trække vejret lettere

Fynsk robotselskab er klar til børsen: Tegningsordrer for over 100 mio kr

Fire danskere har tippet amerikansk børstilsyn om svindel

Genmab-aktien i stort fald - få analytikerens forklaring her

Aktionær i børsklar sparekasse: Jeg sælger klokken 09.00

Storbank: Novo Nordisks diabetespille vil vokse med raketfart

Carnegie: Markedet vil reagere hårdt hvis italienske politikere ikke makker ret