Af

BØRSEN

STORINVESTOR ØNSKER FLERE KVINDER I DIREKTIONEN I C25-VIRKSOMHEDER

MP Pension, der har 115 mia. kr. under forvaltning, ønsker flere kvinder i direktionen i de danske selskaber. Mens hvert fjerde ledelsesmedlem i svenske børsgiganter er en kvinde, er blot 11 pct. af direktions- medlemmerne i det danske C25-indeks kvinder. Nordea vurderer, at større andel af kvinder giver mere stabile afkast. (Forside, side 6-7)

FYNSK CLEANTECH-HÅB RYDDER OP EFTER STIFTERFAMILIE

Kapitalfonden Altor tager trecifret millionsmæk i milliardkoncernen Haarslev, der dyrker grøn dagsorden ved at omdanne kødaffald til foder. (Side 8)

NY TILSYNSFORMAND: HVIDVASKINDSATS ER VIGTIGSTE UDFORDRING

Udrulningen af Finanstilsynets nye hvidvasktiltag er årets vigtigste udfordring, siger Finanstilsynets nye formand David Lando. (Side 11)

REKLAMEGIGANT VIL SKRUE OP FOR SALGET MED NY HOVEDEJER

The North Alliance, som blandt andet består af reklamebureauet & Co, bliver solgt til kapitalfonden Norvestor. Det skal give mulighed for at komme ind på nye markeder. (Side 12)

KMD VIL INDTAGE DET FINANSIELLE MARKED

It-virksomheden KMD indgår strategisk samarbejdsaftale med teknologi- og konsulentvirksomheden IBM. Aftalen skal fremtidssikre KMD i jagten på store it-opgaver i Norden og skal blandt andet angribe det skandinaviske finansielle marked med nye it-servicer. (Side 13)

NY TDC-FORMAND ÅBNER FOR AT SKÆRE NED PÅ BESTYRELSESPOSTER

Vestas' formand Bert Nordberg skal stå i spidsen for TDC fremover. Hans bestyrelseskarrierer breder sig til nogle af Nordens største selskaber som Electrolux AB, Saab, Skandinaviska Cellulosa AB og Essity AB. (Side 14)

BERLINGSKE BUSINESS

SUCCESFULD VESTAS-FORMAND SKAL SKABE RO I TDC

Ejerne af TDC har overtalt Bert Nordberg til at blive bestyrelsesformand i selskabet fra 1. august. Målet er at gøre TDC til et foretagende i verdensklasse, siger han. (Forside, side 6)

LUFTHANSA FORHANDLER MED NORWEGIAN OM OPKØB

Det tyske luftfartsselskab Lufthansa er i dialog om at købe Norwegian, der har en lang række ruter til og fra Danmark. Interessen kommer, efter British Airways også har vist interesse for det norske flyselskab, hvis aktier steg mandag. (Side 7)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

FLERE DANSKE BANKER HVIRVLET IND I DANSKE BANKS HVIDVASKSAG

Spar Nord, Nordea, Sydbank og Den Jyske Sparekasse har uforvarende hjulpet forbrydere med at hvidvaske penge via Danske Banks filial i Estland. (Forside, side 6-7)

POSTNORD SPILLER HØJT SPIL MED REDNINGSPLAN TIL MILLIARDER

Postnord har skudt gang i en redningsplan til 2,2 mia. kr. Men EU mangler stadig at godkende et kapitalindskud på 400 mio. kr. fra ejerne. (Side 8)

VESTAS' REDNINGSMAND SKAL BYGGE TDC OP IGEN

Bert Nordberg trådte til i Vestas, da vindselskabet var i dyb krise. Nu er han ny formand i TDC, og både headhuntere og analytiker kalder ham et godt valg. (Side 10)

DE GAMLE IT-KÆMPER ER GÅET I STÅ, MENS DE NYE VINDER

Ingen af de store, klassiske it-leverandører i Danmark går for alvor frem lige nu, og mange går tilbage. I stedet ligger væksten hos de yngre, fremadstormende selskaber som Netcompany og Systematic. (Side 12)

/ritzau/FINANSAndre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Mette F. varsler "målrettede skattestigninger"

Forbud mod topskattelettelser og mulighed for mere udenlandsk arbejdskraft: Her er de vigtigste punkter i ny regeringsaftale

Regeringsaftale åbner lille dør for udenlandsk arbejdskraft

Røde partier enige om ny S-regering

Tiger-ejer sigter mod gigantnotering i september: Danskere står til at blive mangemillionærer

Banker genkender ikke Nets' massive sats på innovation

Medierne på grillen: Kollektiv nedsmeltning over isfoto

Tysk industrimotor hoster og harker - kan koste 3500 danske arbejdspladser

Rambøll ser frem til hårde klimakrav: "Man kan godt sige, at initiativet rent markedsmæssigt er en gave"