Markedet lukker: Chr. Hansen toppede i niende C25-rekord i år
Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Penge Af
De danske aktier sluttede ugen af i fin stil fredag, hvor det blev til rekorder i både C25-indekset og i fire enkeltaktier - Coloplast, Unibrew, Novozymes og GN - alle uden specielle nyheder.

Chr. Hansen skilte sig ud i toppen med en stigning på 3,8 pct. til 545 kr. uden umiddelbart selskabsspecifikt nyt. Næsthøjest endte Ørsted med en stigning på 2,1 pct. til 743 kr.

Det danske C25-indeks endte med rekord efter en stigning på 0,8 pct. til 1355,40 - årets niende rekord og den anden i ugen.

Sidste fredag sluttede C25-indekset i 1340,25, og dermed var der også tale om en pæn stigning set over ugen.

Danmark gik imod tendensen i Europa, hvor de tre største indeks ved dansk lukketid lå lavere. I Storbritannien faldt det ledende indeks 0,4 pct., Frankrig faldt med 0,2 pct., mens lå stort uændret.

- Coronavirusset tynger ikke det danske marked i dag, men det lurer under overfladen, siger Christian Thatje, der er senioraktiehandler hos Sydbank, til Ritzau Finans.

Han påpeger endvidere, at det også var med til at holde markedet og volumen nede, at USA holder lukket mandag, da det er Presidents' Day

Ørsted kunne lune sig ved konkurrentnyt fra Frankrig.

Den franske havvindkonkurrent EDF øgede i den grønne Renewables-division driftsoverskuddet til 1,19 mia. euro sidste år fra 856 mio. euro året forinden.

Der kom også mere gang i udbygningen af vedvarende energiprojekter hos EDF Renewables sidste år, og ved udgangen af året var bruttoporteføljen af projekter under konstruktion fordoblet.

ANALYSEÆNDRINGER I FOKUS

A.P. Møller-Mærsks B-aktie steg med 0,9 pct. til 8580 kr. Det norske finanshus DNB løftede sin anbefaling af aktien til "hold" fra "sælg". Kursmålet blev fastholdt på 8700 kr.

Transportkoncernen DSV Panalpina fik løftet kursmålet fra flere sider. Det schweiziske finanshus Credit Suisse har øget til 904 kr. fra 744 kr., og den amerikanske investeringsbank Morgan Stanley har løftet kursmålet for transportaktien til 826 kr. fra 820 kr.

DSV Panalpina blev sendt op med 0,8 pct. til 778 kr.

Vindmøllegiganten Vestas fik også et løft af kursmålet. Her er det spanske Santander, der har sat kursmålet til 780 kr. mod tidligere 740 kr. Samtidig er anbefalingen "hold" gentaget.

Vestas-aktien steg med 0,6 pct. til 696,40 kr.

Seks C25-aktier sluttede ugen i rødt, men ingen faldt over 1 pct.

SAS HAR FORLÆNGET KINA-KARANTÆNE

Uden for C25 faldt SAS aktien 0,2 pct. til 10,05 kr. efter en forlængelse af stoppet for flyvninger til Kina.

Det skandinaviske luftfartsselskab har forlænget sit stop af flyvninger til Kina frem til 29. marts. Det koster sandsynligvis flyselskabet et trecifret millionbeløb, lyder skønnet fra Sydbank.

- Vi vurderer, at to måneder uden flyvninger til Kina koster selskabet i omegnen af 200 mio. svenske kr. i mistede indtægter, skriver banken i en analyse.

/ritzau/FINANS

Nyt afsnit af podcasten Topchefernes strategi med Niels Lunde: Sådan vender Danish crown deres størtste trussel til en konkurrencefordel


AFSNIT 14 Hvad gør man som virksomhed når man bliver truet på sin eksistens? Endda meget pludseligt? Når kunder fravælger ens produkt og når politikere stiller spørgsmål ved om man skal have lov til at producere? Hos Danish Crown vil topchefen Jais Valeur forsøge at gøre bæredygtighed til en konkurrencefordel, i stedet for en trussel. Men hvordan? Hvad er egentlig meningen med et moderne Danish Crown? Hvad er forskellen på at være et slagteri og et fødevareselskab? Hvad vil det sige at være en stalddør? Og når Jais Valeur ser tilbage på sine første fire år i spidsen for 23.000 medarbejdere, hvad har han så lært?

Det forsøger vi at blive klogere på i denne podcast hvor vi har besøg af Jais Valeur, topchef for Danish Crown.

Abonnér på podcasten her

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Analyse: Mismatch mellem udradering af milliardværdier på finansmarkederne og udviklingen i corona-epidemien

Største danske rentefald siden august 2019 - kan åbne for boliglån med superrente på 0 pct.

Saxo Bank fordobler valutagebyr på aktiehandel

Lars Larsen-arving vil ikke bare være den nye Mr. Jysk: "Jeg behøver ikke at blive kendt på den måde"

ATP Ejendomme hapser endnu en investeringsdirektør: Skal udvikle projekter for 10 mia kr

Nyt nederlag til Finansiel Stabilitet: Bankledelse slipper for regning på 275 mio

Medstifter melder sig ud af Alternativet: "Partiets sjæl er ædt op indefra"

Investor Live: Sådan har de globale markeder klaret sig gennem handelsugen

Gitta Aabo fik 38 mio. kr. med sig ud ad døren i Leo Pharma