Investorerne klapper i hænderne over Novo Nordisk: "Det er jo et vidundermiddel"
Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Investorerne slikker sig om munden over nyheden om, at Novo Nordisk kan være på vej ind på markedet for lægemidler til behandling af Alzheimers.

"Det er utrolig spændende. Det er jo et vidundermiddel Novo Nordisk har fat i," siger mangeårig Novo-aktionær, Peter Bækgaard, den tidligere børsmægler, der i dag lever af at investere egne penge.'

Samme ord bruger Thorleif Jackson, der forvalter 400 mio. kr. i Jackson Familieinvest. Her er Novo Nordisk den største position med en vægt på næsten 13 pct.

"Novo Nordisks GLP1 ligner mere og mere et vidundermiddel, der virker på mange sygdomme. Diabetes, fedme, fedtlever, hjerte-kar-sygdomme og nu også Alzheimers," siger han.

Det er dog alt for tidligt at sælge skindet. Det er nemlig uhyre vanskeligt for medicinalindustrien at tjene penge på Alzheimers.
På trods af mia. af forskningskroner, er det 16 år siden, de amerikanske sundhedsmyndigheder sidst godkendte et lægemiddel til behandling af sygdommen.

"Man kalder Alzheimers kirkegården for kliniske forsøg, fordi det er så vanskeligt at få produkter igennem fase tre studierne og ud på markedet. Netop derfor er behovet for ny medicin så stort. Hvis Novo kommer med et produkt, der virker, har det et kæmpe potentiale," siger Peter Bækgaard.

Aktie: Novo Nordisk B
"Hvis de er succesfulde med deres diabetespille vil indtjeningsvæksten accelerere. Aktien kunne godt koste 500 kr. om nogle år. Oven i det kommer så alzheimerstudiet. Hvis du køber en Novo Nordisk-aktie i dag, følger der en Alzheimers-option med, som kan vise sig at være uhyre interessant," siger Peter Bækgaard og bliver suppleret af Thorleif Jackson.

"Væksten ser ud til at kunne fortsætte i rigtig mange år i Novo Nordisk, og nyheden om at GLP1-midlet også modvirker Alzheimers, bestyrker denne forventning yderligere," siger han og ser samtidig med undren på den aktuelle prisfastsættelse af aktien.

 "Jeg ser gode muligheder for et kursløft. Aktiekursen er på ingen måder anstrengt. En kvalitetsaktie som Novo har fortjent en P/E-værdi på mindst 25. Det svarer til en aktiekurs på 470," siger Thorleif Jackson.
Han krydser fingre for, at Novo Nordisk allerede i forbindelse med årsregnskabet vil opjustere forventningerne til den langsigtede vækst fra 5 til 10 pct.

"Det vil virkelig betyde noget for aktien," siger han.

nipo@borsen.dk

Tænk hvis der fandtes en radioavis for erhvervslivet?
Det gør der heldigvis. Den hedder Børsen Morgenbriefing.

Børsen Morgenbriefing er en daglig podcast, der giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På syv minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang og en opdatering på aktiemarkederne.

Lyt her eller abonnér på Børsen Morgenbriefing i din favorit podcast-app.Abonnér på podcasten her:

   

Guide: Så let er det at lytte til Børsen Morgenbriefing på telefonen:


Gå ind i din podcast-app og søg på Børsen Morgenbriefing. Se hvordan i videoen herunder:Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Nets på vej med massefyringer - hver ottende skal væk

NNIT-analytiker: "Forretningen er ikke stabil nok. Novo Nordisk er stadigvæk super vigtigt og fylder alt for meget"

Trump i Davos: Præsident Xi og jeg elsker hinanden

Brøndby skal på jagt efter ny hovedsponsor

Frygt for virus sender aktier i rødt: "Markederne er bekymrede for, at det spreder sig til flere byer"

Efter skidt år for tysk økonomi brager forventningerne nu op: "Med dagens stigning surfer tilliden videre på den mere positive bølge"

Steen Bocian: Derfor har vi negative renter - og det kan vi forvente frem mod 2022

Ambu-rivaler skruer op for sats på engangsprodukter