Investorerne klapper i hænderne over Novo Nordisk: "Det er jo et vidundermiddel"
Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Investorerne slikker sig om munden over nyheden om, at Novo Nordisk kan være på vej ind på markedet for lægemidler til behandling af Alzheimers.

"Det er utrolig spændende. Det er jo et vidundermiddel Novo Nordisk har fat i," siger mangeårig Novo-aktionær, Peter Bækgaard, den tidligere børsmægler, der i dag lever af at investere egne penge.'

Samme ord bruger Thorleif Jackson, der forvalter 400 mio. kr. i Jackson Familieinvest. Her er Novo Nordisk den største position med en vægt på næsten 13 pct.

"Novo Nordisks GLP1 ligner mere og mere et vidundermiddel, der virker på mange sygdomme. Diabetes, fedme, fedtlever, hjerte-kar-sygdomme og nu også Alzheimers," siger han.

Det er dog alt for tidligt at sælge skindet. Det er nemlig uhyre vanskeligt for medicinalindustrien at tjene penge på Alzheimers.
På trods af mia. af forskningskroner, er det 16 år siden, de amerikanske sundhedsmyndigheder sidst godkendte et lægemiddel til behandling af sygdommen.

"Man kalder Alzheimers kirkegården for kliniske forsøg, fordi det er så vanskeligt at få produkter igennem fase tre studierne og ud på markedet. Netop derfor er behovet for ny medicin så stort. Hvis Novo kommer med et produkt, der virker, har det et kæmpe potentiale," siger Peter Bækgaard.

Aktie: Novo Nordisk B
"Hvis de er succesfulde med deres diabetespille vil indtjeningsvæksten accelerere. Aktien kunne godt koste 500 kr. om nogle år. Oven i det kommer så alzheimerstudiet. Hvis du køber en Novo Nordisk-aktie i dag, følger der en Alzheimers-option med, som kan vise sig at være uhyre interessant," siger Peter Bækgaard og bliver suppleret af Thorleif Jackson.

"Væksten ser ud til at kunne fortsætte i rigtig mange år i Novo Nordisk, og nyheden om at GLP1-midlet også modvirker Alzheimers, bestyrker denne forventning yderligere," siger han og ser samtidig med undren på den aktuelle prisfastsættelse af aktien.

 "Jeg ser gode muligheder for et kursløft. Aktiekursen er på ingen måder anstrengt. En kvalitetsaktie som Novo har fortjent en P/E-værdi på mindst 25. Det svarer til en aktiekurs på 470," siger Thorleif Jackson.
Han krydser fingre for, at Novo Nordisk allerede i forbindelse med årsregnskabet vil opjustere forventningerne til den langsigtede vækst fra 5 til 10 pct.

"Det vil virkelig betyde noget for aktien," siger han.

nipo@borsen.dk

Nyt afsnit af podcasten Topchefernes strategi med Niels Lunde: Sådan vender Danish crown deres størtste trussel til en konkurrencefordel


AFSNIT 14 Hvad gør man som virksomhed når man bliver truet på sin eksistens? Endda meget pludseligt? Når kunder fravælger ens produkt og når politikere stiller spørgsmål ved om man skal have lov til at producere? Hos Danish Crown vil topchefen Jais Valeur forsøge at gøre bæredygtighed til en konkurrencefordel, i stedet for en trussel. Men hvordan? Hvad er egentlig meningen med et moderne Danish Crown? Hvad er forskellen på at være et slagteri og et fødevareselskab? Hvad vil det sige at være en stalddør? Og når Jais Valeur ser tilbage på sine første fire år i spidsen for 23.000 medarbejdere, hvad har han så lært?

Det forsøger vi at blive klogere på i denne podcast hvor vi har besøg af Jais Valeur, topchef for Danish Crown.

Abonnér på podcasten her

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Aktiemarkedet er ramt af lynkorrektion – men en hurtig nedtur giver sjældent et dybt aktiefald

Frasalg sikrer Danske Spil bedste bundlinje nogensinde

Jais Valeur: Vi slår 60.000 grise ihjel om dagen, så det bliver alvor når folk fravælger dit produkt

Wammen har værktøjskassen klar, hvis coronavirus udvikler sig yderligere: "Det kunne eksempelvis være udskydelse af betaling af moms"

Discovery-boss om forhandlinger med Yousee: "Jeg kunne godt mærke på min krop, at jeg næsten havde været i gang i døgndrift i flere måneder"

Største danske rentefald siden august 2019 - kan åbne for boliglån med superrente på 0 pct.

Efter strid om ulovlige lån: Lars Tvede fjerner Warnøe som direktør i Nordic Eye-selskab

Analyse: Mismatch mellem udradering af milliardværdier på finansmarkederne og udviklingen i corona-epidemien

Femstjernet komisk teater: Nørrebro Teater giver Tjekhovs klassiske "Kirsebærhaven" et moderne tvist