Aktiestatus: NKT sendes ned og Novo fortsætter lavere i surt marked
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Penge Af
NKT sendes markant ned torsdag efter at have leveret regnskab for tredje kvartal sent onsdag aften. I C25-indekset sendes Novo Nordisk fortsat ned efter selskabets kapitalmarkedsdag onsdag. Generelt er markedet surt.

Det danske eliteindeks, C25, dykker 0,7 pct. til 1190,62, og i indekset er det kun Tryg, der stråler efter en opjustering af anbefalingen af Nordea. Ude i Europa er faldende i de tre største indeks på mellem 0,5-0,7 pct.

NKT dykker efter regnskab 

NKT præsenterede sent onsdag aften regnskab for juli, august og september, selv om regnskabet egentlig først var varslet torsdag. Her blev forventningerne til 2019 nedpræciseret, og aktien falder torsdag middag 5,2 pct. til 121,70 kr.

Der ventes nu en omsætning i standard metalpriser i den lave ende af det tidligere udmeldte spænd på 0,9-1,0 mia. euro, mens driftsresultatet (EBITDA) også ventes i den lave ende af tidligere udmeldte 10-30 mio. euro.

Samtidig varslede selskabet en strategisk gennemgang af det mindre forretningsområde Photonics.

Hvis NKT kan få en god pris for forretningsområdet Photonics, som kan være med til at løse en del af selskabets gældsproblemer, vil et salg af området være en god idé. Det vurderer Michael Friis Jørgensen, chefaktieanalytiker hos Alm. Brand Markets, torsdag over for Ritzau Finans.

Novo Nordisk fortsat lavere

Novo Nordisk-aktien, der faldt 4,1 pct. onsdag efter selskabets kapitalmarkedsdag, falder torsdag middag 1,2 pct. til 364,35 kr. - kun lidt mere end markedet.

Onsdagens fald forklares med manglen på konkrete forventninger. Det kan have været med til at skuffe markedet eller skabe en anelse nervøsitet, lyder vurderingen fra Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker hos Sydbank, og som deltog i kapitalmarkedsdagen.

- Hovedbudskabet her er, at Novo gennem dagen har givet små brikker til et stort puslespil. Til sidst er det hele blevet bundet sammen. Der er nok nogle, der sidder og kigger på estimaterne i markedet og målsætningerne her. Og de kunne måske godt indikere, at estimaterne frem mod 2025 ligger lidt til den høje side, siger analytikeren til Ritzau Finans.

Derimod mener Citi, at man skal se bort fra den negative reaktion.

Citi har stadig et godt øje til Novo Nordisk oven på onsdagens kapitalmarkedsdag, hvor ledelsen droppede konkrete finansielle mål for perioden frem mod 2025, men alligevel præsenterede så mange ambitioner for de enkelte forretningsområder, at analytikerne fik en fornemmelse for, hvor væksten lander.

Tryg og top til vejrs efter analysenyt

I toppen af det danske eliteindeks ligger Tryg-aktien med et kursplus på 3,4 pct. til 187,20 kr.

Nordea har løftet sin anbefaling af aktien i Tryg til "køb" fra "hold", mens kursmålet fastsættes til 210 kr.

Nordea har også kigget på Topdanmark, der ikke er i C25, og også her er anbefalingen løftet til "køb" fra "hold", mens kursmålet er blevet sat til 330 kr. Aktien stiger 3,2 pct. til 303 kr.

Ambu og Mærsk-selskaberne indtager uden selskabsspecifikt nyt bunden af indekset. Ambu falder 2,6 pct. til 115,95 kr., mens Mærsk-aktierne sætter sig godt 1 pct.

DAB med rekordoverskud i tredje kvartal

Blandt sidepapirerne har Danske Andelskassers Bank (DAB) torsdag morgen kunnet fortælle, at banken i tredje kvartal havde det største overskud nogensinde efter salget af en aktiepost i Sparinvest. Aktien stiger 0,9 pct. til 6,80 kr.

Også fodboldklubben Brøndby IF er fra morgenstunden kommet med regnskab. Her nedjusteres forventningerne til 2019, og der ventes nu et underskud før skat på 75-79 mio. kr. mod før et underskud på 63-73 mio. kr. BIF-aktien sparkes 3 pct. ned til 0,61 kr.

/ritzau/FINANS

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


MT Højgaard på skrump går efter langt højere overskud

Hans Engell: Formandsstolen begynder at ryste under Josephine Fock

Prisen er stukket af, men den luftkølede Porsche 911 er altså også en heftig herre

Skønhedsredaktøren anbefaler: Ægte forkælelse er fred og ro

Kom i nærkontakt med Tobagos vildt velbevarede natur

Kinas præsident om udbrud af coronavirua: Vores lands største sundhedskrise nogensinde

Efter stort nedbrud: Nordea-kunder kan igen begynde at bruge netbank

Sådan får du friværdien i spil som pensionist: "Det er typisk mange penge, der ligger i fast ejendom, når man nærmer sig pensionsalderen"