Den bedste aktiespiller er en midtjysk mand
Jacques Skovgaard-Sørensen, direktør i Alm. Brand Markets, kan konstatere, at jyderne aktuelt har forspringet i aktiespillet.
Foto: Arkivfoto: Steven Achiam
Penge Af
De dygtigste og heldigste investorer i aktiespillet har for længst doblet deres start-portefølje, men sidste uges røde marked har kostet mange spillere en luns af gevinsten.

Alm. Brand har kigget i sin spillerdatabase for at se, hvad der kendetegner de spillere, der har scoret de største gevinster, her hvor aktiespillet har kørt i knap tre uger.

"Gennemsnitsprofilen på dem, der har det bedste afkast i aktiespillet ind til videre, er en mand i slutningen af 40'erne, helt præcist 49 år, fra region Midtjylland," siger Jacques Skovgaard-Sørensen, direktør i Alm. Brand Markets.

Deltag i Børsens aktiespil her. Du kan stadig nå at være med i konkurrencen om førstepræmien på 250.000 kroner.

Rent geografisk har banken opdelt landet i fem regioner, og aktiespillerne er spredt grundigt ud over hele landet.

Intet storbyfænomen


"Jeg er positivt overrasket over, hvor bredt funderet tilmeldingen til aktiespillet er. Det er stor tilslutning i alle fem regioner. Det viser, at aktiekulturen er et bredt fænomen, der ikke er forbeholdt hovedstaden eller storbyer. Det er bredt set et fokusområde for danskere," siger han.

Deltagere fra region hovedstaden står for godt 40 pct. af aktiespillet, mens midtjylland er hjemsted for næsten 24 pct. af spillerne.

"Jeg har ingen holdning til, om jyder skulle være bedre investorer end sjællændere, men lige nu ser Jylland ud til at være bedst," siger Jacques Skovgaard-Sørensen.

Læs også: Thin Film Electronics er mesteraktien

De mest aktive på handelsgulvet er spillerne fra region Syddanmark, som i snit har gjort 11, 7 handler, mens spillere fra Midtjylland har gjort 10,6 handler i gennemsnit og dermed er den gruppe, der har handlet færrest gange.

Der er væsentlig flere mænd end kvinder tilmeldt aktiespillet, og i det lys overrasker det ikke, at den aktuelle profil på den bedste aktielspiller er en mand.

"Kvinder udgør kun 26 pct. af dem, der er med i spillet, så sandsynligheden for, at profilen af den bedste spiller er en mand, er nok større. Men selv når man tager hensyn til det, er det faktisk de midaldrende mænd, der i gennemsnit har klaret sig bedst," siger han.

Deltag i Børsens aktiespil her. Du kan stadig nå at være med i konkurrencen om førstepræmien på 250.000 kroner.

Hos kvinderne Novo Nordisk-aktien været populær, mens mændene i højere grad har Danske Bank.

Flest har tabt penge

Blandt både kvinder og mænd er er langt flere, der har tab end profit efter tre uger. Faktisk sidder hele 83 pct. af de aktiespillere, som har registreret mindst en handel, med et tab, mens kun 17 pct. kan opvise profit. I gennemsnit har mændene tabt flere penge end kvinderne.

Aldersfordelingen viser en meget stor andel af 45-55-årige i aktiespillet.

"Det aldersmæssige billede genkender vi fra vores investeringskunder, for der er ingen tvivl om, at dem, der er mest orienterede mod investering, ligger i aldersgruppen midt-40'erne til 60 år. Det er jo også der, hvor vi ofte finder de største formuer og de største opsparinger og pensionsformuer, der skal investeres," siger Jacques Skovgaard-Sørensen .

Aktiespillet når dog ud til langt flere end de mest velbeslåede aldersgrupper. Der er især mange i studiealderen.

"Vi ved, at aktiespillet bliver benyttet til undervisning, og vi har fået positive kommentarer fra uddannelsesinstitutioner, som har brugt det både i undervisningen og i interne konkurrencer.

Uddannelsesinstitutioner har gjort brug af det i samfundsfag for at give en forståelse for investering og som et afsæt til forståelse af, hvad aktiekultur og investeringskultur er," siger Jacques Skovgaard-Sørensen.

Deltag i Børsens aktiespil her. Du kan stadig nå at være med i konkurrencen om førstepræmien på 250.000 kroner.

Gå ikke glip af den vigtigste begivenhed for beslutningstagere i 2020

Børsen Impact 2020 samler Børsens redaktører de danske beslutningstagere på øverste niveau til en årlig opdatering på det danske og globale erhvervspolitiske, økonomiske og finansielle klima. Mød dem, der sætter dagsordenen og styrer, hvad der rammer dit skrivebord i de kommende år.

Har du fået din invitation?

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Boligejere kan minimere risikoen med overset trick - men få kender til det

Maersk.com omsætter for 135 milliarder: "Det er et af verdens største websites"

Strøm er perfekt til en Bentley

Socialt fodboldnetværk runder vigtig milepæl med en mio brugere

Arktisk eventyr med kurs mod nord

Løkke med et sidste svirp til Venstres medlemmer: Nogen er nødt til at forstå, at vores bagland i dag er andet og mere end jer

Helle Ib: Tre ting er værd at hæfte sig ved i Ellemanns første landsmødetale

Redaktionens favoritter: Det optager redaktionen

Mærsk-topchef overvejer ny ledelsesstruktur efter Toft-afgang