Topinvestor er stormester i aktiespil: Her er hans vinderformel
Michael Voss har fire gange oplevet at komme i top tre i Børsens aktiespil
Foto: Magnus Møller
Penge Af
Investoren Michael Voss er et særdeles kendt navn i den danske finanssektor. For han har præsteret så høje afkast, at han tidligere har taget titlen som verdensmester i afkast blandt de tusindvis af aktiefonde, man kan følge hos analysefirmaet Morningstar. Men hvad langt færre formentlig husker ham for er, at han nok er det nærmeste Danmark kommer på en regulær stormester i aktiespil.

Det er gratis at deltage i aktiespillet - meld dig til her.

Op gennem 1990'erne præsterede han nemlig hele fire gange at komme i top tre i Børsens Aktiespil. I 1996 tog han førstepladsen og hovedpræmien på en halv mio. kr. ved at forrente kapitalen med 136 pct. på bare 100 dage.

"Man siger, timing is everything. Det gælder virkelig i et aktiespil. Der er det simpelthen så vigtigt, at man får købt så billigt som muligt, men også får aktierne klappet af så snart, de begynder at blive lidt trætte i koderne. Så er det ikke noget med at sige, at den skal bare have en pause, og så kommer den igen om 14 dage. Det er der ikke tid til at vente på, og så er det bare ud med den og få fat i noget andet," siger Michael Voss i dag, når han tænker tilbage på sine bedrifter i aktiespillene, som han har indvilget i at tale om i forbindelse med, at Børsen netop igen har lanceret et aktiespil.

Det er gratis at deltage i aktiespillet - meld dig til her.

Det startede 17. september, men er fortsat åbent for nye tilmeldinger. I spillet, som er lavet i samarbejde med Alm. Brand er præmien nu 250.000 kr. til den spiller, som ligger øverst placeret på afkastlisten 20. november 2019 kl. 22.00.

Ekspert i danske aktier

Da Michael Voss gjorde det samme, var han ligesom i dag professionel aktieinvestor i sit eget fondsmæglerselskab Fundamental Fondsmæglerselskab, og det er også her han styrer aktiefonden Fundamental Invest Stock Pick som mellem 2013 og 2017 røg til tops i Morningstars opgørelser over afkast. Ved udgangen af 2015 havde han et gennemsnitligt årligt afkast på 55,2 pct. over tre år.
"Vores afkast har hostet lidt de seneste halvandet år, men jeg har en rigtig god fornemmelse af vores portefølje nu," siger Michael Voss, efter han de seneste år er droppet et stykke tilbage i ranglisterne i den virkelige verden.

Det er gratis at deltage i aktiespillet - meld dig til her.

"Når man kigger på selve spillet, så er der den kæmpe forskel, at dengang var det kun danske aktier. Nu er det med hele paletten fuld med olie og guld og aktier fra alle verdens lande. Det gør selvfølgelig, at jeg havde en større favør dengang, fordi jeg udelukkende kiggede på danske aktier og brugte al min arbejdstid på det. Det gør jeg også i dag, men nu er der en overvejende sandsynlighed for, at den der vinder spillet har fundet en guldklump i en eller anden udenlandsk aktie, som jeg aldrig nogensinde har hørt om. Derfor ville det faktisk undre mig dybt, hvis jeg havde en chance for at vinde sådan et spil i dag," siger Michael Voss.

Han mener dog, at en del af den strategi han anvendte tilbage i 1990'erne stadig er gangbar i dag:

"For man skal i hvert fald ikke bruge en traditionel porteføljetankegang og købe ind i en række forskellige aktier. Det skal være tæt på all-in her med max. tre selskaber. Og hvis man er til det, så kun en af gangen. Det gør selvfølgelig så, at man risikerer meget hurtigt at være ude af spillet, hvis man får en på hovedet og har alle pengene i den. Så er man måske pludselig 20 pct. bagefter. Det er ikke helt så slemt, hvis man har tre, og det så er den ene, der får et blåt øje."

Da Michael Voss vandt i 1996, fik man meldingerne om sin placering i spillet ved at ringe ind på et telefonnummer:

"Når stemmen så sagde, at man lå nummer 1, så røg man jo nærmest gennem loftet."

Se stillingen i Børsens aktiespil her


FAKTA Børsens aktiespil

Børsen lancerer aktiespillet i samarbejde med Alm. Brand. Spillet er åbent for alle, og man kan spille i hold og lave sine egne grupper og handle alle aktier, der er tilgængelige på Alm. Brands handelsplatform.

Man får 500.000 fiktive kr. at investere for.

Spillet starter tirsdag 17. september og slutter 20. november 2019 kl. 22, når de amerikanske børser lukker.
Hovedpræmien er 250.000 kr. Læs mere her: aktiespillet.com/vilkaar-og-regler/

Gå ikke glip af den vigtigste begivenhed for beslutningstagere i 2020

Børsen Impact 2020 samler Børsens redaktører de danske beslutningstagere på øverste niveau til en årlig opdatering på det danske og globale erhvervspolitiske, økonomiske og finansielle klima. Mød dem, der sætter dagsordenen og styrer, hvad der rammer dit skrivebord i de kommende år.

Har du fået din invitation?

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerSådan kan et sabbatår blive en vigtig karriere-investering

Annoncørbetalt
indhold af Dansk Studie Center

Forsiden lige nu


Boligejere kan minimere risikoen med overset trick - men få kender til det

Maersk.com omsætter for 135 milliarder: "Det er et af verdens største websites"

Strøm er perfekt til en Bentley

Socialt fodboldnetværk runder vigtig milepæl med en mio brugere

Arktisk eventyr med kurs mod nord

Løkke med et sidste svirp til Venstres medlemmer: Nogen er nødt til at forstå, at vores bagland i dag er andet og mere end jer

Helle Ib: Tre ting er værd at hæfte sig ved i Ellemanns første landsmødetale

Redaktionens favoritter: Det optager redaktionen

Mærsk-topchef overvejer ny ledelsesstruktur efter Toft-afgang