USA/åbning: Nedtur for regnskabsaktuelle selskaber på rentedag
Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix
Penge Af
Investorerne vender onsdag tomlen ned for Fedex, General Mills og Adobe, og samlet falder de ledende aktieindeks på børserne i New York.

Det brede S&P 500-indeks, det teknologitunge Nasdaq-indeks og Dow Jones-indekset falder alle med 0,3 pct. i de første minutter af handlen onsdag.

Faldene kommer efter en tirsdag, hvor indeksene kunne præstere plusser på 0,1-0,4 pct. efter gode nyheder om snarligt fuldt blus på olieproduktionen i Saudi-Arabien.

Fedex nedjusterer

Den amerikanske pakkegigant Fedex kom tirsdag aften efter lukketid med nedjusterede forventninger til hele regnskabsåret 2019/20. Koncernen pegede på handelskrigen som årsag til den nu ringere prognose, og investorerne kvitterer prompte ved at sende aktien ned med 12,5 pct. i de første handler onsdag,

- Vores præstation er fortsat negativt påvirket af det svækkede makroøkonomiske klima drevet af den tiltagende spænding og usikkerhed omkring handelspolitikken, lød det fra topchef Fred Smith i regnskabet.

Fedex regner nu med en justeret indtjening per aktie i intervallet mellem 11 og 13 dollar. Den nye prognose er under forventningerne på Wall Street på 14,37 dollar per aktie ifølge Bloomberg News.

Fødevaregigant under forventninger

Den amerikanske fødevarekoncernen General Mills har forud for den amerikanske handelsstart offentliggjort sit regnskab for første kvartal. Også det ses som en negativ nyhed - og aktien sendes ned med 0,7 pct.

Selskabet, der er på kundelisten hos Chr. Hansen og blandt andet laver morgenmadsproduktet Cheerios, omsatte for 4 mia. dollar i kvartalet, hvilket er et fald på 2,2 pct. i forhold til kvartalet sidste år og under estimatet på 4,09 mia. dollar.

Fødevarekoncernen er ramt på en faldende efterspørgsel på yoghurt og snacks på hjemmemarkedet.

Den justerede indtjening per aktie landede i perioden på 79 cent mod 71 cent sidste år. Her havde analytikerne ifølge Bloomberg ventet 77 cent.

Skuffende prognose

Også softwareselskabet Adobe straffes for sit regnskab for tredje kvartal, som blev offentliggjort tirsdag aften efter amerikansk børstid. På trods af at selskabet kom solidt gennem tredje kvartal, så skuffer prognosen for omsætningen i fjerde kvartal. Aktien mister 3,6 pct. af kursværdien i de første handler.

Adobe fortalte i sit regnskab for tredje kvartal tirsdag aften, at omsætningen i fjerde kvartal, som slutter med udgangen af november, vil lande omkring 2,97 mia. dollar, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde spået 3,02 mia. dollar.

Ud over regnskaber holder investorerne øje med afslutningen af det to dage lange rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Det afsluttes onsdag aften med en rentemelding, hvor forventningen klart er en sænkning af den toneangivende rente i USA med 0,25 pct.point - men også en indikation af yderligere en rentesænkning i år.

- Der står Federal Reserve på det hele. Det er det, markedet venter på, lød det Lars Skovgaard Andersen, seniorstrateg i Danske Bank, efter det amerikanske marked lukkede tirsdag.

/ritzau/FINANS

Gå ikke glip af den vigtigste begivenhed for beslutningstagere i 2020

Børsen Impact 2020 samler Børsens redaktører de danske beslutningstagere på øverste niveau til en årlig opdatering på det danske og globale erhvervspolitiske, økonomiske og finansielle klima. Mød dem, der sætter dagsordenen og styrer, hvad der rammer dit skrivebord i de kommende år.

Har du fået din invitation?

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Boligejere kan minimere risikoen med overset trick - men få kender til det

Maersk.com omsætter for 135 milliarder: "Det er et af verdens største websites"

Strøm er perfekt til en Bentley

Socialt fodboldnetværk runder vigtig milepæl med en mio brugere

Arktisk eventyr med kurs mod nord

Løkke med et sidste svirp til Venstres medlemmer: Nogen er nødt til at forstå, at vores bagland i dag er andet og mere end jer

Helle Ib: Tre ting er værd at hæfte sig ved i Ellemanns første landsmødetale

Redaktionens favoritter: Det optager redaktionen

Mærsk-topchef overvejer ny ledelsesstruktur efter Toft-afgang