Fedex nedjusterer på grund af handelskrigen
Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix
Penge Af
Den amerikanske pakkegigant Fedex har tirsdag aften nedjusteret forventningerne til hele regnskabsåret 2019/20. Koncernen peger på handelskrigen som årsag til den nu ringere prognose.

Aktien falder derfor i eftermarkedet tirsdag med 7,7 pct.

- Vores præstation er fortsat negativt påvirket af det svækkede makroøkonomiske klima drevet af den tiltagende spænding og usikkerhed omkring handelspolitikken, siger topchef Fred Smith i regnskabet.

Fedex regner nu med en justeret indtjening per aktie i intervallet mellem 11 og 13 dollar. Den nye prognose er under forventningerne på Wall Street på 14,37 dollar per aktie, ifølge Bloomberg News. Den nye prognose indebærer et indtjeningsfald på årsbasis på mindst 16 pct. og helt op til knap 30 pct., mens den tidligere guidance indebar en negativ indtjeningsvækst i midten af en encifret procentuel sats fra 15,52 dollar per aktie, ifølge Bloomberg News.

- Fedex implementerer yderligere omkostningsreducerende initiativer for at modgå effekten af de makroøkonomiske usikkerheder, inklusiv en efter-toppen reduktion af det globale Fedex Express lufttransport-netværk til bedre at matche kapaciteten med efterspørgslen, udtaler finansdirektør Alan Graf i regnskabet.

Selskabet kom samtidig gennem sit første kvartal uden at leve op til forventningerne, da koncernen fik et justeret overskud per aktie på 3,05 dollar, mod 3,46 dollar året før, mens omsætningen faldt 0,3 pct. til 17,05 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 3,15 dollar og en omsætning på 17,06 mia. dollar.

/ritzau/FINANS

Få dagens vigtigste mail og start dagen på et oplyst grundlag. Tilmeld dig til nyhedsbrevet Børsen Morgenbriefing i boksen herunder

Børsen Morgenbriefing samler de vigtigste historier om erhverv, økonomi og aktier, så du på få minutter kan få et overblik over, hvad der er værd at vide.
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerNeurogastronomi er på vej ind på arbejdspladsen

Annoncørbetalt
indhold af Kokkenes Køkken

Forsiden lige nu


Henrik Lind og Lego-familie satser formue i ny milliardfond

EU-præsident anbefaler en udskydelse af brexit - intet behov for topmøde

Flertal i det britiske parlament stemmer for Boris Johnsons brexitaftale - men afviser hans stramme tidsplan

Nordisk tv-fusion til milliarder

Afstemning i det britiske Underhus ca. klokken 20: Er der for første gang et flertal for en brexitaftale?

Simon Emil Ammitzbøll-Bille forlader Liberal Alliance: "Elastikken holdt ikke længere så at sige"

Mindre kursfald på andendagen for Tevas milliardforlig

LA-leder begræder partiprofils farvel: Kan ikke se uenigheden

Radio24syv taber udbud om at drive DAB-radio