Fedex nedjusterer på grund af handelskrigen
Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix
Penge Af
Den amerikanske pakkegigant Fedex har tirsdag aften nedjusteret forventningerne til hele regnskabsåret 2019/20. Koncernen peger på handelskrigen som årsag til den nu ringere prognose.

Aktien falder derfor i eftermarkedet tirsdag med 7,7 pct.

- Vores præstation er fortsat negativt påvirket af det svækkede makroøkonomiske klima drevet af den tiltagende spænding og usikkerhed omkring handelspolitikken, siger topchef Fred Smith i regnskabet.

Fedex regner nu med en justeret indtjening per aktie i intervallet mellem 11 og 13 dollar. Den nye prognose er under forventningerne på Wall Street på 14,37 dollar per aktie, ifølge Bloomberg News. Den nye prognose indebærer et indtjeningsfald på årsbasis på mindst 16 pct. og helt op til knap 30 pct., mens den tidligere guidance indebar en negativ indtjeningsvækst i midten af en encifret procentuel sats fra 15,52 dollar per aktie, ifølge Bloomberg News.

- Fedex implementerer yderligere omkostningsreducerende initiativer for at modgå effekten af de makroøkonomiske usikkerheder, inklusiv en efter-toppen reduktion af det globale Fedex Express lufttransport-netværk til bedre at matche kapaciteten med efterspørgslen, udtaler finansdirektør Alan Graf i regnskabet.

Selskabet kom samtidig gennem sit første kvartal uden at leve op til forventningerne, da koncernen fik et justeret overskud per aktie på 3,05 dollar, mod 3,46 dollar året før, mens omsætningen faldt 0,3 pct. til 17,05 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 3,15 dollar og en omsætning på 17,06 mia. dollar.

/ritzau/FINANS

Gå ikke glip af den vigtigste begivenhed for beslutningstagere i 2020

Børsen Impact 2020 samler Børsens redaktører de danske beslutningstagere på øverste niveau til en årlig opdatering på det danske og globale erhvervspolitiske, økonomiske og finansielle klima. Mød dem, der sætter dagsordenen og styrer, hvad der rammer dit skrivebord i de kommende år.

Har du fået din invitation?

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerSådan kan et sabbatår blive en vigtig karriere-investering

Annoncørbetalt
indhold af Dansk Studie Center

Forsiden lige nu


Boligejere kan minimere risikoen med overset trick - men få kender til det

Maersk.com omsætter for 135 milliarder: "Det er et af verdens største websites"

Strøm er perfekt til en Bentley

Socialt fodboldnetværk runder vigtig milepæl med en mio brugere

Arktisk eventyr med kurs mod nord

Løkke med et sidste svirp til Venstres medlemmer: Nogen er nødt til at forstå, at vores bagland i dag er andet og mere end jer

Helle Ib: Tre ting er værd at hæfte sig ved i Ellemanns første landsmødetale

Redaktionens favoritter: Det optager redaktionen

Mærsk-topchef overvejer ny ledelsesstruktur efter Toft-afgang