Aktier i Europa: Vejoperatør sendes ned i grønt marked efter arrestation
Foto: Ritzau Scanpix
Penge Af
Der er fredag overvejende positiv stemning på tværs af de europæiske aktieindeks, hvilket dog ikke gør sig gældende for den italienske infrastrukturgigant Atlantia.

Det tyske DAX-indeks stiger ved middagstid 0,4 pct., mens det ledende indeks i Frankrig, CAC 40, stiger 0,5 pct. Det britiske FTSE 100-indeks ligger marginalt lavere.

Atlantia sendes med et fald på 6,8 pct. helt til bunds i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks, der samlet stiger 0,2 pct.

De italienske myndigheder har ifølge Bloomberg News arresteret ni personer i relation til en broulykke i Genoa, da de mistænkes for at have givet falsk forklaring om vedligeholdelsesarbejde på veje, der kontrolleres af et af Atlantias datterselskaber.

I den anden ende af det brede europæiske indeks ligger den spanske bank Caixabank, der stryger til tops et plus på 5,5 pct., mens også tyske Commerzbank og Royal Bank of Scotland ligger godt til med stigninger på henholdsvis 4,3 og 3,9 pct.

Banksektoren er med et plus 2 pct. fredag den mest vindende i indekset, efter at Den Europæiske Centralbank (ECB) torsdag annoncerede en stribe pengepolitiske lempelser.

Banksektoren stiger 2 pct., oven på at ECB torsdag løftede sløret for en rentenedsættelse, et nyt støtteopkøb af statsobligationer og et todelt system, hvor en del af bankernes indskud hos centralbanken fritages fra den negative rente.

Samtidig blev der justeret på TLTRO-systemet (Targeted Long-Term Refinancing Operation, red.), der giver de kommercielle banker adgang til lån til en favorabel rente.

- Ved at fritage en signifikant del af bankernes indskud fra den negativ rente og ved at gøre centralbankens tilbud om langsigtet likviditet for bankerne endnu mere generøst mildner centralbanken effekten af den negative indskudsrente, siger Florian Hense, økonom hos tyske Berenberg, til Reuters.

/ritzau/FINANS

Få dagens vigtigste mail og start dagen på et oplyst grundlag. Tilmeld dig til nyhedsbrevet Børsen Morgenbriefing i boksen herunder

Børsen Morgenbriefing samler de vigtigste historier om erhverv, økonomi og aktier, så du på få minutter kan få et overblik over, hvad der er værd at vide.
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerInvester i kunst: Unikke danske værker på auktion

Annoncørbetalt
indhold af Bruun Rasmussen

Forsiden lige nu


Henrik Lind og Lego-familie satser formue i ny milliardfond

EU-præsident anbefaler en udskydelse af brexit - intet behov for topmøde

Flertal i det britiske parlament stemmer for Boris Johnsons brexitaftale - men afviser hans stramme tidsplan

Nordisk tv-fusion til milliarder

Afstemning i det britiske Underhus ca. klokken 20: Er der for første gang et flertal for en brexitaftale?

Simon Emil Ammitzbøll-Bille forlader Liberal Alliance: "Elastikken holdt ikke længere så at sige"

Mindre kursfald på andendagen for Tevas milliardforlig

LA-leder begræder partiprofils farvel: Kan ikke se uenigheden

Radio24syv taber udbud om at drive DAB-radio