Aktieluk i Europa: Zara-ejer sank til bunds i grønt marked
Foto: Brendan Mcdermid/Reuters/Ritzau Scanpix
Penge Af
Lidt mildere toner i handelskonflikten mellem USA og Kina var med til at sprede god stemning på de europæiske aktiemarkeder onsdag, hvor opkøbsinteresse sendte London Stock Exchange markant frem, mens modetøjskoncernen Inditex dykkede.

Onsdag kom det frem, at Kina fritager en stribe amerikanske produkter fra den toldstigning på 25 pct., der blev iværksat sidste år, i et forsøg på at begrænse handelskrigens indflydelse. Landbrugsvarer som korn, sojabønner og svinekød er stadig ramt af tolden, skriver Bloomberg News.

Det tyske DAX-indeks steg 0,8 pct., det franske CAC 40-indeks gik frem med 0,4 pct., ligesom det britiske FTSE 100-indeks tog et hop på 0,9 pct. Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks steg samlet set 0,8 pct. onsdag.

London Stock Exchange Group stormede frem på børsen, hvor investorerne sendte aktien op med 5,9 pct.

Investorernes begejstring skyldtes, at ejeren af Hongkong-børsen, Hong Kong Exchanges and Clearing Limited (HKEX), har sendt en forespørgsel til London Stock Exchange om at lægge de to selskaber sammen.

Der er tale om en forespørgsel og endnu ikke et reelt bud, men HKEX ser store strategiske muligheder i en sammenlægning af de to selskaber, fremgår det af en meddelelse fra HKEX onsdag.

London Stock Exchange meddelte ellers for nogle uger siden, at selskabet ville overtage finansvirksomheden Refinitiv.

ZARA-EJER DYKKEDE EFTER NYE SALGSTAL

Knap så godt gik det hos den spanske modekoncern Inditex, der blandt andet driver tøjkæden Zara, på trods af at selskabet kom ud af første halvår med den højeste omsætning nogensinde.

Salget steg 7 pct. til 12,82 mia. euro i de to første kvartaler af det skæve regnskabsår 2019/20, men det var ikke nok til at imponere investorerne.

De kvitterede onsdag for regnskabet ved at sende Inditex-aktien mod bunden i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks med et fald på 4 pct.

Med til historien hører dog også, at aktien inden børsåbningen onsdag var steget 28 pct. i 2019. Finanshuset Citi peger i en kommentar på, at den positive salgsudvikling blev udlignet af en svag bruttomargin og et blot lille løft af investeringer.

/ritzau/FINANS

Få de vigtigste perspektiver på samfundsøkonomien – direkte i din mailboks

Tal i sig selv betyder ikke noget, men sat ind i den rette kontekst kan det pludselig være et tal, der er vigtigt at forholde sig til. Hver tirsdag sender perspektivredaktør og cheføkonom Steen Bocian nye perspektiver videre til Børsens læsere i sit nyhedsbrev. Skriv dig op til nyhedsbrevet i boksen herunder.Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Chemometec-direktør om rekordregnskab: Vi gør alt for at jagte de rigtige kunder

Finansgigant sender Novo-aktien op: Afgørende dag venter forude

Yousee og TV2 indgår strategisk partnerskab: Kunder vil have større valgfrihed og mere dansk indhold

Irans øverste leder: Vi vil aldrig forhandle med USA

Investorer stormer ind i olie- industriaktier efter angreb

Chemometec-topchef jubler over rekordår: "Vi har ramt epicentret"

Nicolai Wammen: Grøn omstilling er en kæmpe mulighed for dansk erhvervsliv

Demant to uger efter hackerangreb: Vi afventer stadig fuld adgang til systemer - kan ikke give bud på potentiel regning

Lykketoft om Thorning i ny bog: Hun var fejlcastet