Aktieluk i Europa: Zara-ejer sank til bunds i grønt marked
Foto: Brendan Mcdermid/Reuters/Ritzau Scanpix
Penge Af
Lidt mildere toner i handelskonflikten mellem USA og Kina var med til at sprede god stemning på de europæiske aktiemarkeder onsdag, hvor opkøbsinteresse sendte London Stock Exchange markant frem, mens modetøjskoncernen Inditex dykkede.

Onsdag kom det frem, at Kina fritager en stribe amerikanske produkter fra den toldstigning på 25 pct., der blev iværksat sidste år, i et forsøg på at begrænse handelskrigens indflydelse. Landbrugsvarer som korn, sojabønner og svinekød er stadig ramt af tolden, skriver Bloomberg News.

Det tyske DAX-indeks steg 0,8 pct., det franske CAC 40-indeks gik frem med 0,4 pct., ligesom det britiske FTSE 100-indeks tog et hop på 0,9 pct. Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks steg samlet set 0,8 pct. onsdag.

London Stock Exchange Group stormede frem på børsen, hvor investorerne sendte aktien op med 5,9 pct.

Investorernes begejstring skyldtes, at ejeren af Hongkong-børsen, Hong Kong Exchanges and Clearing Limited (HKEX), har sendt en forespørgsel til London Stock Exchange om at lægge de to selskaber sammen.

Der er tale om en forespørgsel og endnu ikke et reelt bud, men HKEX ser store strategiske muligheder i en sammenlægning af de to selskaber, fremgår det af en meddelelse fra HKEX onsdag.

London Stock Exchange meddelte ellers for nogle uger siden, at selskabet ville overtage finansvirksomheden Refinitiv.

ZARA-EJER DYKKEDE EFTER NYE SALGSTAL

Knap så godt gik det hos den spanske modekoncern Inditex, der blandt andet driver tøjkæden Zara, på trods af at selskabet kom ud af første halvår med den højeste omsætning nogensinde.

Salget steg 7 pct. til 12,82 mia. euro i de to første kvartaler af det skæve regnskabsår 2019/20, men det var ikke nok til at imponere investorerne.

De kvitterede onsdag for regnskabet ved at sende Inditex-aktien mod bunden i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks med et fald på 4 pct.

Med til historien hører dog også, at aktien inden børsåbningen onsdag var steget 28 pct. i 2019. Finanshuset Citi peger i en kommentar på, at den positive salgsudvikling blev udlignet af en svag bruttomargin og et blot lille løft af investeringer.

/ritzau/FINANS

NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Regeringen i opgør med spilbranche: "En udfordring for samfundet"

Morgenbriefing: Spar Nord-chef kritiserer politikere for overregulering, økonomer mener regeringen bryder løfte om forsigtighed

Aktier: Mangel på detaljer om handelsaftale lægger låg på markedet i Asien

Det sker i dag: Finansministeren præsenterer Økonomisk Redegørelse

USA forventer at fordoble eksport til Kina efter aftale

Usikre lån hitter stadig i storbyerne: "Hvis renten stiger, er det et problem"

I 1979 var inflationen 15 pct - men så blev Paul Volcker centralbankchef

Citi sætter tocifret afkastestimat på britiske aktier, men advarer om at jage dem

Bestyrelsesforkvinde: "Kom så Danmark. Kvinder kan godt lede en bank"