Aktieluk i Europa: Zara-ejer sank til bunds i grønt marked
Foto: Brendan Mcdermid/Reuters/Ritzau Scanpix
Penge Af
Lidt mildere toner i handelskonflikten mellem USA og Kina var med til at sprede god stemning på de europæiske aktiemarkeder onsdag, hvor opkøbsinteresse sendte London Stock Exchange markant frem, mens modetøjskoncernen Inditex dykkede.

Onsdag kom det frem, at Kina fritager en stribe amerikanske produkter fra den toldstigning på 25 pct., der blev iværksat sidste år, i et forsøg på at begrænse handelskrigens indflydelse. Landbrugsvarer som korn, sojabønner og svinekød er stadig ramt af tolden, skriver Bloomberg News.

Det tyske DAX-indeks steg 0,8 pct., det franske CAC 40-indeks gik frem med 0,4 pct., ligesom det britiske FTSE 100-indeks tog et hop på 0,9 pct. Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks steg samlet set 0,8 pct. onsdag.

London Stock Exchange Group stormede frem på børsen, hvor investorerne sendte aktien op med 5,9 pct.

Investorernes begejstring skyldtes, at ejeren af Hongkong-børsen, Hong Kong Exchanges and Clearing Limited (HKEX), har sendt en forespørgsel til London Stock Exchange om at lægge de to selskaber sammen.

Der er tale om en forespørgsel og endnu ikke et reelt bud, men HKEX ser store strategiske muligheder i en sammenlægning af de to selskaber, fremgår det af en meddelelse fra HKEX onsdag.

London Stock Exchange meddelte ellers for nogle uger siden, at selskabet ville overtage finansvirksomheden Refinitiv.

ZARA-EJER DYKKEDE EFTER NYE SALGSTAL

Knap så godt gik det hos den spanske modekoncern Inditex, der blandt andet driver tøjkæden Zara, på trods af at selskabet kom ud af første halvår med den højeste omsætning nogensinde.

Salget steg 7 pct. til 12,82 mia. euro i de to første kvartaler af det skæve regnskabsår 2019/20, men det var ikke nok til at imponere investorerne.

De kvitterede onsdag for regnskabet ved at sende Inditex-aktien mod bunden i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks med et fald på 4 pct.

Med til historien hører dog også, at aktien inden børsåbningen onsdag var steget 28 pct. i 2019. Finanshuset Citi peger i en kommentar på, at den positive salgsudvikling blev udlignet af en svag bruttomargin og et blot lille løft af investeringer.

/ritzau/FINANS

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan opleve Rasmus Hougaard og andre internationale thought leaders på Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Lær af de dygtigste og få konkrete værktøjer til dit eget ledelsesarbejde. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Helle Ib: Læg mærke til fire ting ved Venstres nye ledelse

Her er McLarens opfattelse af en hverdagsbil

Venstre vælger Inger Støjberg som ny næstformand

Jakob Ellemann-Jensen er nu officielt Venstres nye formand

Danskere køber sig ind i svensk kæde: "Vi skal op på 25 restauranter i alt"

Uffe Ellemann vil ikke blande sig i, hvordan Venstre skal ledes: "Gamle formænd og farmænd skal ses og ikke høres"

Hvor solen stråler lidt klarere

Dansk erhvervsliv ønsker Jakob Ellemann-Jensen tillykke med topposten i Venstre: Ser frem til samarbejdet

Novo Nordisk får godkendt diabetespille med kæmpepotentiale i USA: "Vigtigheden kan ikke understreges nok"