Penge Af
Oliepriserne hæves mandag morgen og har dermed kurs mod fjerde dag i træk med stigninger. Morgenens prisudvikling kan især tilskrives udmeldinger fra Saudi-Arabien, der forsikrer, at landet vil fastholde sine produktionsnedskæringer under den nyudnævnte energiminister, prins Abdulaziz bin Salman.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 62,13 dollar mod 60,32 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 57,14 dollar mod 55,50 dollar fredag eftermiddag.

I løbet af weekenden udnævnte Saudi-Arabiens konge sin egen søn som landets nye energiminister. Prins Abdulaziz bin Salman erstatter således Khalid al-Falih på posten.

Det er første gang, at den betydningsfulde stilling besættes af et medlem fra den royale familie.

Prins Abdulaziz har længe været en del af den saudiske delegation i Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, og en embedsmand forsikrer derfor, at positionsskiftet ikke vil få indflydelse på landets oliepolitik.

- Der er ingen ændringer i Saudi-Arabiens og Opecs politik. Prins Abdulaziz vil fortsat arbejde for at styrke samarbejdet mellem Opec-landene, sagde embedsmanden søndag ifølge Reuters.

Også Suhail al-Mazrouei, energiminister i De Forenede Arabiske Emirater, garanterer, at han er "engageret" i forhold til at sikre et balanceret marked.

Energiministeren afviser imidlertid yderligere produktionsnedskæringer med begrundelsen, at han ikke er bekymret over det nuværende prisniveau, skriver Reuters.

På det øvrige råvaremarked falder guld- og kobberpriserne.

Mandag morgen koster en troy ounce guld 1509,52 dollar mod 1520,16 dollar fredag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber mandag morgen 5817,5 dollar mod 5843,5 dollar fredag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Gå ikke glip af den vigtigste begivenhed for beslutningstagere i 2020

Børsen Impact 2020 samler Børsens redaktører de danske beslutningstagere på øverste niveau til en årlig opdatering på det danske og globale erhvervspolitiske, økonomiske og finansielle klima. Mød dem, der sætter dagsordenen og styrer, hvad der rammer dit skrivebord i de kommende år.

Har du fået din invitation?

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Boligejere kan minimere risikoen med overset trick - men få kender til det

Maersk.com omsætter for 135 milliarder: "Det er et af verdens største websites"

Strøm er perfekt til en Bentley

Socialt fodboldnetværk runder vigtig milepæl med en mio brugere

Arktisk eventyr med kurs mod nord

Løkke med et sidste svirp til Venstres medlemmer: Nogen er nødt til at forstå, at vores bagland i dag er andet og mere end jer

Helle Ib: Tre ting er værd at hæfte sig ved i Ellemanns første landsmødetale

Redaktionens favoritter: Det optager redaktionen

Mærsk-topchef overvejer ny ledelsesstruktur efter Toft-afgang