Markeder Af
Sigtekornet er rettet ind mod Jackson Hole i Wyoming, USA, fredag, hvor den Kansas-afdelingen af amerikanske centralbank, Federal Reserve, afholder det årlige symposion for landets afdelinger af centralbanken har sat hinanden stævne.

Det er især Jerome Powell, der er chef for Federal Reserve (Fed), som pilen peger på, når han går på talerstolen i eftermiddag.

Men indtil da ventes det danske marked for statsobligationer at følge det amerikanske - nemlig at stige en anelse.

- Investorerne vil veje ordene fra Powell på en guldvægt, når han taler ved den årlige konference, som Fed før har brugt til at sende nye pengepolitiske signaler til investorerne, påpeger Mathias Dollerup Sproegel, makroanalytiker i Sydbank, i en kommentar til fredagens udvikling.

- Står Fed klar med en stor rentenedsættelse til september på op til 0,5 procentpoint, eller er signalet stadig, som denne uges pengepolitiske referat fra rentemødet i juli viste, at økonomien blot har behov for få, men forsigtige rentenedsættelser, spørger han.

Torsdag steg renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation med 2 basispoint til 1,61 pct. Og fredag morgen handles den tiårige statsobligation med en rente på knap 1,64 pct. på markedet i Tokyo. Det er 5 basispoint mere, end da det danske obligationsmarked lukkede torsdag.

Torsdag endte den danske tiårige statsobligationsrente på minus 0,62 pct., hvilket var 1 basispoint højere end onsdag. I sidste

- Vi forventer, at det danske obligationsmarked vil åbne med mindre rentestigninger. I lyset af den seneste udvikling siden Fed sænkede renten for blot tre uger siden, vurderer vi, at Powell vil åbne døren på klem for endnu flere rentenedsættelser i de kommende måneder. Det kan være med til at løfte humøret på de finansielle markeder gennem lavere renter, påpeger Mathias Dollerup Sproegel.

/ritzau/FINANS

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan opleve Rasmus Hougaard og andre internationale thought leaders på Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Lær af de dygtigste og få konkrete værktøjer til dit eget ledelsesarbejde. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Godsejere får kæmpe gevinst på cannabisaktie: "At det blev så mange gange pengene igen, det havde vi ikke regnet med"

Medier: Shah ikke den eneste i udbytteskandale

Brint-direktør starter igen nyt firma: Satser 48 mio kr

Ellemann-Jensen: Løkkes velfærdsløfte gælder ikke længere

Det skal huset koste i din landsdel: "I nogle kommuner er priserne nu så høje, at et afslag på 6 pct. nærmest svarer til en årsløn"

Flexelasing er blevet stuerent

Gode råd til at investere i ure: Bliv rigere med tiden

Medie: Ilse Jacobsen har taget ulovlige million-lån