Aktieåbning: Pandora skubber C25 i plus for femte dag i streg
Foto: Jacob Gronholt-Pedersen / Reuters / Ritzau Scanpix
Penge Af
Pandora har fortsat tag i investorerne onsdag morgen efter tirsdagens halvårsregnskab, der blev fejret med en kursstigning på over 10 pct. Ikke desto mindre er der fortsat rift om aktien onsdag, hvor smykkekoncernens aktie stiger med 5,6 pct. til 271,80 kr. og dermed har bevæget i plus for året målt på det samlede aktieafkast.

Onsdag vil børshusene formentlig give deres besyv med i forhold til, hvor de ser aktien bevæge sig hen oven på kvartalsregnskabet, der signalerede, at strategien om at skrue op for markedsføringen har virket i Italien og Storbritannien, hvor planen i første omgang blev prøvet af.

  Finansdirektør, Anders Boyer, var tirsdag blandt køberne af aktien, da han føjede 24.000 aktier til en værdi af omkring 6 mio. kr. til sit depot, der nu tæller i alt 48.471 styk.

Smykkeselskabets genfundne investortække medvirker til at sende C25-indekset 0,3 pct. højere til 1127,02. Det er femte børsdag på stribe med fremgang til eliteindekset.

NEDPRÆCISERING FRA NETCOMPANY

Blandt de mellemstore børsnoterede selskaber falder både Nilfisk og Netcompany efter at have gjort status for andet kvartal.

Netcompany præciserer forventningerne til den organiske omsætningsvækst i den nedre ende af sin tidligere prognose. Selskabet venter nu en fremgang på 20-22 pct. mod tidligere 20-25 pct. Forventningen til overskudsgraden er uændret, og selve regnskabet viser et nettooverskud på 61,7 mio. kr. mod et tab på 16,6 mio. kr. i samme periode året før.

  Netcompany er åbnet 4,2 pct. lavere i 224,80 kr.

Også Nilfisk er ilde tilredt og falder med 7,5 pct. til 149,80 kr., selv om noget af spændingen på forhånd var taget ud af regnskabet. Kun et par dage før udgangen af kvartalet nedjusterede Nilfisk således forventningerne som følge af modvind på nogle vigtige markeder. Selve regnskabet er da også præget af tydelig tilbagegang og viser en negativ organisk vækst på 4,4 pct. i andet kvartal og mere end en halvering af nettooverskuddet til 6,6 mio. euro.

JYSKE OG DANSKE I FOKUS

Blandt bankerne kan Jyske Bank og Danske Bank få opmærksomhed.

Jyske Bank er blevet justeret af et par børshuse oven på tirsdagens kvartalsregnskab, som sendte bankaktien baglæns med 4,2 pct. og koster yderligere et fald på 0,3 pct. onsdag til 187,90 kr. - det laveste niveau siden 2013.
  ABG Sundal Collier og Nordea har efterfølgende hævet deres anbefalinger til "hold" fra "sælg", mens JPMorgan har skåret sit kursmål med 50 kr. til 220 kr. og gentaget anbefalingen "neutral." Handelsbanken har skåret sit kursmål til 260 fra 290 og anbefaler uændret "køb".

Imens er Danske Bank, som falder 0,2 pct. til 89,26 kr., atter i overskrifterne på grund af Flexinvest Fri-sagen.

Ifølge Jyllands-Posten overvejer Finanstilsynets direktion at politianmelde banken for overtrædelse af reglerne om investorbeskyttelse i forbindelse med salg af investeringsproduktet til 87.000 kunder i perioden 2017-2018.

Vestjysk Banks regnskab for andet kvartal indeholder en oppræcisering af forventningerne til årets resultat efter skat til den øvre ende af 360-410 mio. kr. I andet kvartal fik banken et resultat efter skat på 91 mio. kr. mod 46 mio. kr. året før. Aktien stiger 4,1 pct. til 3,77 kr.

/ritzau/FINANS

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan møde Rasmus Hougaard og mange andre inspirerende og vidende personer indenfor ledelse til Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Her får du gode råd til at styrke dine egne lederevner. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Sværere at forhandle pris: "Vi skal helt tilbage til starten af 2007 for at finde afslag, der er lige så lave som i dag"

Bombeskader på saudisk oliegigant ser værre ud end ventet: Kan holde olieprisen oppe

Storaktionær sælger ud i Zalando: Aktien bankes ned med 9 pct

Speas nærmer sig afvikling - venter udlodning af 950 kr pr aktie

I dag begynder en sag i den britiske Højesteret med store konsekvenser for brexit: Skal parlamentet tilbage på arbejde?

Aktiestatus: Demant i bund på it-problemer mens Novo sendes i top

Swedbank erkender alvorlige brister i hvidvaskkontrol: "Visse brister fremstår stadig"

Chemometec-direktør om rekordregnskab: Vi gør alt for at jagte de rigtige kunder

Hollywood-leverandør rejser millioner hos Pandora-stiftere og robotmillionær: "Nu skal vi virkelig ud og indtage det globale marked"