Aktieåbning: Lundbeck er bundprop og Demant tager topplacering i C25 - Store hug til Parken og NNIT
Per Kogut, topchef i NNIT.
Foto: Ritzau Scanpix
Penge Af
Lundbeck og Demant lægger forskelligt fra land i onsdagens danske aktiemarked, efter at de to sammen med en række mindre selskaber er kommet med regnskaber.

Samlet går det danske eliteindeks, C25, tilbage med 0,3 pct. til 1110,80. Det følger efter tirsdagens stigning på 0,9 pct., der var afledt af positive nyheder vedrørende handelskonflikten mellem USA og Kina.

  Herhjemme er Lundbeck før børsåbning kommet med regnskab for andet kvartal. Det viser et dårligere end ventet driftsresultat (EBIT) samt en dårligere end ventet bundlinje sammenlignet med analytikernes estimater. Til gengæld overrasker Lundbecks omsætning positivt.

For helåret fastholder selskabet sine forventninger om en omsætning på 16,3-16,7 mia. kr. og et driftsresultat på 4,2-4,6 mia. kr. Lundbeck-aktien reagerer onsdag ved at falde med 2,7 pct. til 254 kr.

Demant, der kan se sin aktie stige med 0,7 pct. til 187 kr., har afleveret regnskab for første halvår, og det viser en højere end ventet omsætning, mens både driftsresultat (EBIT) og nettooverskud endte under analytikernes estimater.

Sammen med regnskabet nedjusterer høreapparatproducenten sine forventninger til 2019, hvor der nu ventes et driftsresultat på 2,65-2,85 mia. kr. mod en tidligere forventning om 2,65-2,95 mia. kr.

ENDNU FLERE REGNSKABER

Senere onsdag kommer der først regnskab for tredje kvartal fra medicoselskabet Coloplast, og nogle timer efter kommer der regnskab for andet kvartal fra biotekselskabet Genmab. Coloplast-aktien starter 0,5 pct. lavere i 787,70 kr., mens Genmab-aktien indleder med et fald på 0,5 pct. til 1312 kr.

  Onsdag er Norden, Lollands Bank, Kreditbanken, TCM og H+H også aktuelle med deres respektive regnskaber. Norden-aktien falder med 1,9 pct. til 91,80 kr., Lollands Bank-aktien starter uændret i 300 kr., Kreditbanken-aktien starter uændret i 2780 kr., TCM-aktien stiger med 5,9 pct. til 117 kr., og H+H-aktien stiger med 0,8 pct. til 104,20 kr.

Tirsdag aften offentliggjorde NNIT sit regnskab for andet kvartal, der ellers først var planlagt til udgivelse onsdag. Regnskabet viste tilbagegang på de største resultatposter, og forventningen til omsætningsvæksten i faste valutakurser i år er sænket til "et mindre encifret niveau" fra før 3-6 pct. Overskudsgraden ventes fortsat at lande på 8-9 pct. NNIT-aktien falder med 11,5 pct. til 87,20 kr.

Parken måtte tirsdag aften også nedjustere sine forventninger, efter at selskabets fodboldhold, FC København, røg ud af Champions League som følge af et nederlag til serbiske Røde Stjerne. Parken regner nu med et resultat før skat på 60-75 mio. kr. mod tidligere 85-100 mio. kr. Omsætningen ses samtidig 40 mio. kr. lavere i området 760-810 mio. kr. Parken-aktien falder med 8,8 pct. til 109 kr.

ÆNDREDE KURSMÅL

Foruden regnskaberne og nedjusteringerne har der også været enkelte analyseændringer, og hos DSV er kursmålet af Berenberg blevet løftet til 700 kr. fra 640 kr., mens anbefalingen fortsat lyder "køb". DSV-aktien falder trods det med 1,1 pct. til 632,40 kr.

  Novozymes har af SEB fået sænket kursmålet til 260 kr. fra 290 kr., uden at der er ændret ved anbefalingen "sælg". Novozymes-aktien falder med 1,3 pct. til 275,50 kr.

Også DFDS har efter tirsdagens regnskab og nedjustering fået sænket kursmålet af SEB, der nu sætter kursmålet til 275 kr. fra 315 kr., mens anbefalingen er uændret "køb". Derudover har Nordea sænket anbefalingen af aktien til "hold" fra "køb". DFDS-aktien falder med 3,5 pct. til 217,20 kr.

/ritzau/FINANS

Gå ikke glip af dagens vigtigste mail

Få et komprimeret overblik over hvad der er værd at vide. Hver morgen. Direkte i din mailboks. Du kan selv vælge om du vil læse eller lytte til Børsen Morgenbriefing. Meld dig til herunder.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Dansk whistleblower står bag milliardsag mod Novo Nordisk

Overvismand om recessionsfrygt: "Det er en samling af sorte skyer"

Morgenbriefing: Fond overtager magten i Jysk, Apple og Google har lyttet med på danskeres samtaler

Aktier: Positive strømninger spilder over på Asiens børser

Det sker i dag: Jyske Bank kommer med halvårsregnskab

Techgiganter aflytter brugere og nedskriver indholdet

Købmanden kom fra fattige kår: En fjer blev til 26 milliarder

Trump afviser at ville bygge et Trump Tower i Grønland

På et år er Thunbergs skolestrejke blevet en klimabevægelse