Aktiestatus: Novo Nordisk og Ørsted ligger i toppen af rødt C25
Lars Fruergaard Jørgensen, adm. direktør i Novo Nordisk.
Foto: Thomas Nielsen
Penge Af
En opjustering fra Novo Nordisk har trukket de helt store overskrifter i løbet af formiddagen, og medicinalaktien er også blandt de mest stigende aktier i eliteindekset fredag ved middagstid.

Novo Nordisks fremgang er dog ikke nok til for alvor at hanke op i C25-indekset, der følger den negative stemning i resten af Europa med et fald på 0,1 pct. til indeks 1121,04.

  Dermed er torsdagens positive stemning igen forduftet, og der er umiddelbart ikke en entydig forklaring på, hvorfor markederne fredag står til fald.

- Det er volatile tider lige nu. Det går lidt op og ned, i forhold til hvad Donald Trump (USA's præsident, red.) udtaler. Vi så kinesiske nøgletal i går, der viste en stigende eksport og en faldende import, og for kineserne er det positivt, men det er også benzin på Donald Trumps bål og præcis det, han ikke ønsker, siger Daniel Fabricius, der er børsmægler hos ABG Sundal Collier.

Efter sidste uges forhandlinger mellem USA og Kina eskalerede handelsstridighederne igen, da Donald Trump torsdag i sidste uge varslede told på 10 pct. på kinesiske varer for yderligere 300 mia. dollar fra september. Det blev siden mødt af trusler om et modsvar fra Kina.

NOVO NORDISK STIGER EFTER OPJUSTERING

Novo Nordisk stiger 1,1 pct. til 338,60 kr., efter at selskabet med et stærkt regnskab for andet kvartal formåede at dæmpe nogle af de bekymringer, der har været i aktiemarkedet, for at salget af selskabets primære vækstlokomotiv - GLP-1-midlerne - er ved at gå ned i fart.
  Samlet opjusterer Novo forventningerne til salget til 4-6 pct. opgjort i lokal valuta mod tidligere 2-5 pct. Driftsresultatet ventes at stige med 4-6 pct. mod tidligere 2-6 pct.

Ifølge Daniel Fabricius var regnskabet fra Novo Nordisk ganske pænt, og han påpeger, at opjusteringen og de positive tal for blandt andet Ozempic kan have givet anledning til lettelse hos nogle af investorerne.

H+H ER FREDAGENS VINDER

Uden for eliteindekset er der for alvor spotlys på H+H, der brager frem med en stigning på 9,1 pct. til 103,60 kr. Porebetonvirksomheden opjusterede sine forventninger til hele året efter børslukketid torsdag, og samtidig offentliggjorde selskabet en række foreløbige regnskabstal

Andet kvartal viste stærk organisk vækst. Nu ser selskabet en organisk vækst i lokale valutaer på 8 pct. mod tidligere 7 pct. i 2019. Der ventes et driftsoverskud (EBITDA) på 510-550 mio. kr. mod tidligere 460-510 mio. kr.

Trods fredagens store kurshop ligger aktien dog ikke højere end i begyndelsen af juli.

FORTSAT FOKUS PÅ GÅRSDAGENS PLUSSER OG MINUSSER

Tilbage i eliteindekset har energikoncernen Ørsted indtaget topplaceringen med en stigning på 2 pct. til 650 kr. Selskabet offentliggjorde sit regnskab for andet kvartal torsdag morgen, og det skuffede umiddelbart investorerne, der sendte aktien ned med 0,8 pct. torsdag.

 ' Regnskabet fra Novozymes skabte torsdag heller ikke begejstring, og aktien endte 4,3 pct. lavere. Fredag henter enzymkoncernen dog lidt af det tabte tilbage med en stigning på 0,3 pct. til 289,70 kr.

Fredag er det også kommet frem, at Novozymes har fundet sig en ny finansdirektør, efter at selskabet i sit regnskab for andet kvartal torsdag morgen sagde farvel til Prisca Havranek-Kosicek.

Lars Green, der indtil nu har været en del af medicinalselskabet Novo Nordisks ledelse, bliver den nye finansdirektør i Novozymes.

Carlsberg var omvendt ikke til at skyde igennem i torsdag, efter at bryggerikoncernen kom med en pludselig opjustering af forventningerne til hele 2019.

Det fik investorerne til at sende aktien op med 11,3 pct., og fredag hænger den positive stemning fortsat ved. Aktien stiger 0,2 pct. til 976,80 kr. ved middagstid, og dermed er kursen sat mod endnu en rekord.

Helt i bunden af indekset ligger FLSmidth-aktien, der torsdag sluttede 10,1 pct. højere, efter at ingeniørkoncernen offentliggjorde sit regnskab for andet kvartal. Fredag sendes aktien dog ned med 2,2 pct. til 264,20 kr.

Danske Bank sætter sig desuden 1,5 pct. til 94,82 kr. ved middagstid fredag. Tyske Berenberg har skåret tæt på 40 pct. af sit kursmål for Danske Bank-aktien. Det er nu 115 kr., hvor det tidligere var 190 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News. Anbefalingen er uændret "hold".

GODE TAKTER OGSÅ UDEN FOR C25

Service- og sikkerhedsselskabet G4S havde overordnet pæn fremgang på toplinjen i første halvår, hvor driftsresultatet dog kun viste en lille stigning, viser regnskabet for første halvår. Aktien stiger 4,9 pct. til 15,70 kr.

Veloxis belønnes med en stigning på 2,4 pct. til 3,23 kr. efter sit regnskab, der blev leveret torsdag efter børstid.

Regnskabet viste en næsten fordoblet omsætning i årets andet kvartal. Den endte på 19 mio. dollar mod 9,9 mio. dollar samme kvartal året før. Driftsresultatet voksede til et overskud på 2,3 mio. dollar fra underskud på 1,5 mio. dollar for et år siden.

/ritzau/FINANS

NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Regeringen i opgør med spilbranche: "En udfordring for samfundet"

Morgenbriefing: Spar Nord-chef kritiserer politikere for overregulering, økonomer mener regeringen bryder løfte om forsigtighed

Aktier: Mangel på detaljer om handelsaftale lægger låg på markedet i Asien

Det sker i dag: Finansministeren præsenterer Økonomisk Redegørelse

USA forventer at fordoble eksport til Kina efter aftale

Usikre lån hitter stadig i storbyerne: "Hvis renten stiger, er det et problem"

I 1979 var inflationen 15 pct - men så blev Paul Volcker centralbankchef

Citi sætter tocifret afkastestimat på britiske aktier, men advarer om at jage dem

Bestyrelsesforkvinde: "Kom så Danmark. Kvinder kan godt lede en bank"