Penge Af
Porebetonproducenten H+H flyver højest af alle på det danske aktiemarked fredag morgen.

Det sker, efter at selskabet efter lukketid torsdag opjusterede forventningerne til 2019 og præsenterede foreløbige tal for andet kvartal.

Aktien røg - grundet mange ordrer - ud i forlænget åbningsauktion fredag morgen, og efter auktionen stiger aktien med 10,53 pct. til 105 kr.

H+H venter nu en organisk vækst i lokale valutaer på 8 pct. i hele 2019 mod tidligere 7 pct. H+H venter samtidig at levere et driftsresultat, målt på EBITDA før særlige poster, i intervallet 510 til 550 mio. kr. i år mod oprindeligt lovet 460 til 510 mio. kr.

Lidt længere nede i resultatopgørelsen, ved EBIT før særlige poster, ses nu et overskud på 330 til 370 mio. kr. mod et tidligere udmeldt interval mellem 280 og 330 mio. kr.

H+H har samtidig lagt foreløbige regnskabstal frem for andet kvartal 2019, og de viser, at omsætningen i perioden er steget med næsten 9 pct. til 770 mio. kr. mod 709 mio. kr. i det tilsvarende kvartal af 2018.

Underliggende har koncernen i de tre måneder realiseret en organisk vækst på 7 pct., som dog blegner mod de 16 pct. i andet kvartal sidste år. For første halvår som helhed har den organiske vækst været på 13 pct. mod 11 pct. for et år siden.

Driftsoverskuddet (EBITDA) landede i kvartalet på 156 mio. kr. Det var en fremgang på 33 pct. fra 117 mio. kr. Målt på EBIT fik H+H et overskud på 114 mio. kr. i andet kvartal mod 69 mio. kr. 12 måneder tidligere, og driftsmarginen gik solidt op til 15 pct. fra 10 pct. året før.

/ritzau/FINANS

Savner du faglig inspiration i din indbakke? Modtag en mail fra chefredaktør Niels Lunde en gang om ugen og få et konstruktivt blik på ledelse og dansk erhvervsliv. Tilmeld dig til Niels Lundes nyhedsbrev i boksen herunder


Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Nyt børsflop: Markedet for danske noteringer er dødt

Morgenbriefing: Offentlig forskning giver for dårlige resultater, erhvervslivet frygter strengere lånekrav

Helle Ib: Sjældent en statsminister sidder så sikkert i sadlen

Aktier: Handelshåb tænder for investorvilligheden i Asien

Det sker i dag: A.P. Møller-Mærsk med regnskab

Kraft Heinz sendt i dørken af Goldman Sachs

Trump beder Højesteret forhindre udlevering af skattepapirer

Rangvid: Tysk showstopper for bankunion

Le Mans-film lykkes med at gengive rivaliseringen mellem Ford og Ferrari