Penge Af
Porebetonproducenten H+H flyver højest af alle på det danske aktiemarked fredag morgen.

Det sker, efter at selskabet efter lukketid torsdag opjusterede forventningerne til 2019 og præsenterede foreløbige tal for andet kvartal.

Aktien røg - grundet mange ordrer - ud i forlænget åbningsauktion fredag morgen, og efter auktionen stiger aktien med 10,53 pct. til 105 kr.

H+H venter nu en organisk vækst i lokale valutaer på 8 pct. i hele 2019 mod tidligere 7 pct. H+H venter samtidig at levere et driftsresultat, målt på EBITDA før særlige poster, i intervallet 510 til 550 mio. kr. i år mod oprindeligt lovet 460 til 510 mio. kr.

Lidt længere nede i resultatopgørelsen, ved EBIT før særlige poster, ses nu et overskud på 330 til 370 mio. kr. mod et tidligere udmeldt interval mellem 280 og 330 mio. kr.

H+H har samtidig lagt foreløbige regnskabstal frem for andet kvartal 2019, og de viser, at omsætningen i perioden er steget med næsten 9 pct. til 770 mio. kr. mod 709 mio. kr. i det tilsvarende kvartal af 2018.

Underliggende har koncernen i de tre måneder realiseret en organisk vækst på 7 pct., som dog blegner mod de 16 pct. i andet kvartal sidste år. For første halvår som helhed har den organiske vækst været på 13 pct. mod 11 pct. for et år siden.

Driftsoverskuddet (EBITDA) landede i kvartalet på 156 mio. kr. Det var en fremgang på 33 pct. fra 117 mio. kr. Målt på EBIT fik H+H et overskud på 114 mio. kr. i andet kvartal mod 69 mio. kr. 12 måneder tidligere, og driftsmarginen gik solidt op til 15 pct. fra 10 pct. året før.

/ritzau/FINANS

NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Bestyrelsesforkvinde: "Kom så Danmark. Kvinder kan godt lede en bank"

Lars Tvede: Iværksættermantraet "move fast and break things" duer vist ikke for biler. Men alligevel vil bilmarkedet snart udvikle sig vildt

Ugen der kommer: Skæbneuge for advokat sigtet for skattefusk for trecifret millionbeløb

Hvert kvartal kører Jakob Riis 12 timer med ambulancefolkene for at sikre, at topledelsens beslutninger matcher Falck-medarbejderne i frontlinjen

Peugeot 504 Coupé V6: "Man føler næsten, man er med i en gammel fransk film"

Liv, håb og krydderier

Nu er moden blevet flink og rar

Elise Brøchner trak stikket efter salget af Berlingske: "Da vi i koncernledelsen kørte hjem efter mødet, sagde jeg: "Bjørn, jeg skal ud"

Nethandelen går endnu et gear op: 64 pct. af os køber julegaver online i år