Penge Af
Der er udsigt til tæt på uændret åbning af det danske aktiemarked fredag, hvor Novo Nordisk efter regnskab ventes at løbe med broderparten af opmærksomheden. Der kan dog også gives en mindre del opmærksomhed til tal og opjustering fra H+H, regnskab fra Veloxis og G4S.

Den tyske DAX-future ligger omkring uændret, mens amerikanske futures peger ned med 0,4 pct. I Asien er der mindre plusser.

Torsdag stjal Carlsberg rampelyset med en opjustering og tog topplaceringen i C25-indekset, der steg 1,6 pct. til 1121,75.

Carlsberg steg 11,3 pct. til rekordniveauet 975,20 kr., og de glade takter kan fortsætte fredag, selvom Novo er mere aktuel. Franske Kepler Cheuvreux har rykket anbefalingen op til "hold" og banket kursmålet i vejret fra 690 kr. til 1000 kr.

NOVO SES HØJERE

Novo Nordisk, der steg 2,7 pct. til 334,80 kr., kan påvirke retningen positivt.

Novo Nordisk formår med et stærkt regnskab for andet kvartal at dæmpe nogle af de bekymringer, der har været i aktiemarkedet, for at salget af selskabets primære vækstlokomotiv - GLP-1-midlerne - er ved at gå ned i fart. Især Novos nye ugentlige GLP-1-middel Ozempic klarer sig bedre end ventet, og det er et stærkt signal, konstaterer analysechef i Alm. Brand Markets, Michael Friis Jørgensen.

Regnskabet, der på top og drift var bedre end ventet og også indeholdt en opjustering ventes at få aktiepilen til at pege opad.

Samlet opjusterer Novo forventningerne til salget til 4-6 pct. opgjort i lokal valuta mod tidligere 2-5 pct. Driftsresultatet ventes at stige med 4-6 pct. mod tidligere 2-6 pct.

- Jeg vil tro, at aktien skal op med 2-3 pct. Den har i forvejen gjort det godt op til regnskabet, og estimaterne skal ikke så voldsomt op, men vi får nogle relativt stærke signaler om fremtiden, siger analysechef i Alm. Brand Markets Michael Friis Jørgensen til Ritzau Finans.

AMBU FÅR BØDE I USA

Ambu skal betale en bøde på 3,3 mio. dollar i USA, fordi det danske selskab i strid med reglerne har fået fremstillet produkter til det amerikanske forsvarsministerium og Veterans' Affairs i Kina og Malaysia. Aktien steg torsdag 3,7 pct. til 105,70 kr.

Novozymes, der faldt 4,3 pct. til 288,80 kr., har fået sænket kursmålet hos ABG Sundal Collier, efter at selskabet torsdag leverede et skuffende regnskab. Novozymes har fundet sig en ny finansdirektør, efter at selskabet i sit regnskab for andet kvartal torsdag morgen sagde farvel til Prisca Havranek-Kosicek. Lars Green, der indtil nu har været en del af medicinalselskabet Novo Nordisks ledelse, bliver den nye finansdirektør i Novozymes .

Rockwool, der steg 0,9 pct. til 1552 kr., har fået løftet sin anbefaling af SEB, der nu anbefaler "hold" mod tidligere "sælg". Kursmålet lyder på 1530 kr.

VELOXIS DOBLER OMSÆTNING

Veloxis leverede regnskab torsdag efter børstid. Det viste en næsten fordoblet omsætning i årets andet kvartal. Den endte på 19 mio. dollar mod 9,9 mio. dollar samme kvartal året før. Driftsresultatet voksede til et overskud på 2,3 mio. dollar fra underskud på 1,5 mio. dollar for et år siden.

H+H OPJUSTERER

H+H opjusterede efter børstid torsdag. Andet kvartal viste stærk organisk vækst. Nu ser selskabet en organisk vækst i lokale valutaer på 8 pct. mod tidligere 7 pct. Der ventes et driftsoverskud (EBITDA) på 510-550 mio. kr. mod tidligere 460-510 mio. kr. Aktien steg 1,7 pct. til 95 kr. torsdag.

Service- og sikkerhedsselskabet G4S havde overordnet set pæn fremgang i toplinjen i første halvår, hvor driftsresultatet dog kun viste en lille stigning. Det fremgår af regnskabet for perioden fredag morgen. Aktien steg 0,8 pct. torsdag i København til 16,25 kr.

/ritzau/FINANS

Gå ikke glip af den vigtigste begivenhed for beslutningstagere i 2020

Børsen Impact 2020 samler Børsens redaktører de danske beslutningstagere på øverste niveau til en årlig opdatering på det danske og globale erhvervspolitiske, økonomiske og finansielle klima. Mød dem, der sætter dagsordenen og styrer, hvad der rammer dit skrivebord i de kommende år.

Har du fået din invitation?

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerSådan kan et sabbatår blive en vigtig karriere-investering

Annoncørbetalt
indhold af Dansk Studie Center

Forsiden lige nu


Boligejere kan minimere risikoen med overset trick - men få kender til det

Maersk.com omsætter for 135 milliarder: "Det er et af verdens største websites"

Strøm er perfekt til en Bentley

Socialt fodboldnetværk runder vigtig milepæl med en mio brugere

Arktisk eventyr med kurs mod nord

Løkke med et sidste svirp til Venstres medlemmer: Nogen er nødt til at forstå, at vores bagland i dag er andet og mere end jer

Helle Ib: Tre ting er værd at hæfte sig ved i Ellemanns første landsmødetale

Redaktionens favoritter: Det optager redaktionen

Mærsk-topchef overvejer ny ledelsesstruktur efter Toft-afgang