Penge Af
Der er udsigt til tæt på uændret åbning af det danske aktiemarked fredag, hvor Novo Nordisk efter regnskab ventes at løbe med broderparten af opmærksomheden. Der kan dog også gives en mindre del opmærksomhed til tal og opjustering fra H+H, regnskab fra Veloxis og G4S.

Den tyske DAX-future ligger omkring uændret, mens amerikanske futures peger ned med 0,4 pct. I Asien er der mindre plusser.

Torsdag stjal Carlsberg rampelyset med en opjustering og tog topplaceringen i C25-indekset, der steg 1,6 pct. til 1121,75.

Carlsberg steg 11,3 pct. til rekordniveauet 975,20 kr., og de glade takter kan fortsætte fredag, selvom Novo er mere aktuel. Franske Kepler Cheuvreux har rykket anbefalingen op til "hold" og banket kursmålet i vejret fra 690 kr. til 1000 kr.

NOVO SES HØJERE

Novo Nordisk, der steg 2,7 pct. til 334,80 kr., kan påvirke retningen positivt.

Novo Nordisk formår med et stærkt regnskab for andet kvartal at dæmpe nogle af de bekymringer, der har været i aktiemarkedet, for at salget af selskabets primære vækstlokomotiv - GLP-1-midlerne - er ved at gå ned i fart. Især Novos nye ugentlige GLP-1-middel Ozempic klarer sig bedre end ventet, og det er et stærkt signal, konstaterer analysechef i Alm. Brand Markets, Michael Friis Jørgensen.

Regnskabet, der på top og drift var bedre end ventet og også indeholdt en opjustering ventes at få aktiepilen til at pege opad.

Samlet opjusterer Novo forventningerne til salget til 4-6 pct. opgjort i lokal valuta mod tidligere 2-5 pct. Driftsresultatet ventes at stige med 4-6 pct. mod tidligere 2-6 pct.

- Jeg vil tro, at aktien skal op med 2-3 pct. Den har i forvejen gjort det godt op til regnskabet, og estimaterne skal ikke så voldsomt op, men vi får nogle relativt stærke signaler om fremtiden, siger analysechef i Alm. Brand Markets Michael Friis Jørgensen til Ritzau Finans.

AMBU FÅR BØDE I USA

Ambu skal betale en bøde på 3,3 mio. dollar i USA, fordi det danske selskab i strid med reglerne har fået fremstillet produkter til det amerikanske forsvarsministerium og Veterans' Affairs i Kina og Malaysia. Aktien steg torsdag 3,7 pct. til 105,70 kr.

Novozymes, der faldt 4,3 pct. til 288,80 kr., har fået sænket kursmålet hos ABG Sundal Collier, efter at selskabet torsdag leverede et skuffende regnskab. Novozymes har fundet sig en ny finansdirektør, efter at selskabet i sit regnskab for andet kvartal torsdag morgen sagde farvel til Prisca Havranek-Kosicek. Lars Green, der indtil nu har været en del af medicinalselskabet Novo Nordisks ledelse, bliver den nye finansdirektør i Novozymes .

Rockwool, der steg 0,9 pct. til 1552 kr., har fået løftet sin anbefaling af SEB, der nu anbefaler "hold" mod tidligere "sælg". Kursmålet lyder på 1530 kr.

VELOXIS DOBLER OMSÆTNING

Veloxis leverede regnskab torsdag efter børstid. Det viste en næsten fordoblet omsætning i årets andet kvartal. Den endte på 19 mio. dollar mod 9,9 mio. dollar samme kvartal året før. Driftsresultatet voksede til et overskud på 2,3 mio. dollar fra underskud på 1,5 mio. dollar for et år siden.

H+H OPJUSTERER

H+H opjusterede efter børstid torsdag. Andet kvartal viste stærk organisk vækst. Nu ser selskabet en organisk vækst i lokale valutaer på 8 pct. mod tidligere 7 pct. Der ventes et driftsoverskud (EBITDA) på 510-550 mio. kr. mod tidligere 460-510 mio. kr. Aktien steg 1,7 pct. til 95 kr. torsdag.

Service- og sikkerhedsselskabet G4S havde overordnet set pæn fremgang i toplinjen i første halvår, hvor driftsresultatet dog kun viste en lille stigning. Det fremgår af regnskabet for perioden fredag morgen. Aktien steg 0,8 pct. torsdag i København til 16,25 kr.

/ritzau/FINANS

Er du bedre end dine kolleger til at handle aktier?

Deltag i Børsens aktiespil. Her kan du risikofrit teste dine evner som investor. Du kan også oprette en gruppe for alle dine kolleger, så I kan dyste om, hvem der er arbejdspladsens bedste investor. Er det dig, der skal løbe med håneretten i kantinen? Vinderen af hele spillet får en hovedpræmie på 250.000 kroner. Tilmeld dig her

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Canadiere hev 894 mio ud af Skat med hjælp fra banker

Udbytteskandale vokser efter fejl hos Nordea, SEB og Danske Bank: 940 mio kr kan være tabt

Storaktionærer flokkes om fynsk small cap-selskab: Aktien er braget op med 47 pct. på én måned

Løkke ville hele tiden have Ellemann som formand

Sådan vinder du 250.000 kroner i Børsens aktiespil - fire eksperter giver råd

Eksperter spår hop i oliepris efter bomber i Saudi-Arabien: "Det er et chok til oliemarkedet, og vi vil helt sikkert se højere priser"

DNB på vej med lavere priser på formueforvaltning

Mindeplads for Kim Larsen i København bliver afvist af familien

Eks-premierminister kalder Boris Johnson populist