Aktiestatus i USA: Svækket Kraft - men markeder i optur
Foto: Scott Morgan / Reuters / Ritzau Scanpix
Penge Af
Aktiemarkederne stiger solidt i USA torsdag, efter de onsdag gennemførte en stort comeback fra fald på omkring 2 pct. til små plusser.

Mens onsdagen var præget af panik og uro inden genrejsningen, så er markedet torsdag mere roligt, og det giver investorerne tid til at fordøje regnskaberne, som fortsat triller ind. Her er det mest markante, at ketchupproducenten Kraft Heinz falder til rekordlavt niveau efter endnu en skuffelse.

Nasdaq-indekset fører an torsdag kl. 12:50, amerikansk østkysttid, med et plus på 1,9 pct. Det brede S&P 500-indeks vinder 1,6 pct., mens Dow Jones stiger 1,2 pct.

STÆRK REFERENCEKURS I KINA

Den mere rolige og positive stemning skyldes, at Kinas centralbank igen torsdag satte en referencekurs for sin valuta, som var stærkere end ventet - selv om kursen på 7,0039 yuan per dollar var over det psykologisk vigtige niveau på 7 yuan, hvilket var med til at udløse uroen mandag.

- For nu, for volatilitetens vedkommende, er det værste ovre. Kina gør på en smart måde, hvad de kan. For deres del, synes jeg, det er et godt taktisk træk, siger Rick Bensignor fra Bensignor Group, til Bloomberg News.

Torsdag viste data fra Kina også, at landets eksport steg mere end ventet, og samtidig er data fra den anden side i Stillehavet også mere positive end ventet, da der i den forgangne uge meldte sig færre nye arbejdsløse i USA end ventet.

- Det er ganske beroligende for investorerne, for det viser, at verdens økonomi ikke forringes hurtigt, tolker Kim Forrest, investeringschef hos Bokeh Capital partners, over for Reuters.

IT ER TRÆKHESTEN

Blandt sektorerne er stigninger over hele linjen i S&P 500-indekset torsdag. It-aktierne, der udgør mere end en femtedel af indekset, fører an med et plus på 2,1 pct., mens kommunikationsservice og råvarer og materialer vinder 1,9 pct.

Energi og cyklisk forbrug stiger 1,7-1,8 1,5 pct., og finansaktierne kommer også tilbage fra ugens tidligere fald med et plus på 1,6 pct., da renterne stiger let i USA.

Investorerne har torsdag også masser af nyt at handle på. Dagens helt store historie er imidlertid Kraft Heinz, der efter endnu et miserabelt kvartalsregnskab, som topchef Miguel Patricio kalder for "uacceptabelt" falder med 11,7 pct. til sin laveste kurs nogensinde.

Kraft Heinz, som er kendt for den ikoniske Heinz-ketchup, ligger derfor allernederst i S&P 500, men følges dog tæt af teleselskabet Centurylink med et fald på 8,9 pct.

For Centurylinks vedkommende var tallene for andet kvartal faktisk bedre end ventet, men investeringsbanken JPMorgan har valgt at sænke anbefalingen af aktien til "undervægt", fordi udfordringerne i teleselskabets marked fortsat ikke kan løses uden større investeringer, og derfor bør selskabet droppe sine udbyttebetalinger.

AMD GIVER INTEL BAGHJUL

I den anden ende af indekset troner chipproducenten AMD med et plus på 15,4 pct. Det er lanceringen af en ny serverchip, som er bedre og tilmed billigere end konkurrenten Intels, SOM løfter aktien efter markante roser fra analytikerne.

Lige efter AMD følger softareselskabet Symantec, der gør sig inden for it-sikkerhed, fordi The Wall Street Journal onsdag aften skrev, at chipproducenten Broadcom vil købe Symantecs forretning for erhvervskunder for op mod 10 mia. dollar. Symantec stiger 11,2 pct.

Nummer fire fra toppen er Booking Holdings, som driver en række rejsesites. Selskabet leverede onsdag aften et bedre end ventet regnskab med flere bookninger end ventet, og det belønnes med et plus på 7,5 pct.

Mediekæmpen Viacom klarede sig i andet kvartal også bedre end ventet, og det belønnes med et plus på 4,5 pct., ligesom forsikringskæmpen AIG stiger med 3,7 pct. En bedre end ventet bundlinje hos AIG skyldtes, at koncernens hårdtplagede skadeforsikring for andet kvartal i træk fik flere præmieindtægter hjem, end den udbetalte i erstatninger.

Uden for S&P 500 hopper robotvirksomheden Corindus Vasvular Robotics med gevaldige 76,7 pct., da tyske Siemens sundhedsforretning har lagt et bud på selskabet.

/ritzau/FINANS

NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Usikre lån hitter stadig i storbyerne: "Hvis renten stiger, er det et problem"

I 1979 var inflationen 15 pct - men så blev Paul Volcker centralbankchef

Citi sætter tocifret afkastestimat på britiske aktier, men advarer om at jage dem

Bestyrelsesforkvinde: "Kom så Danmark. Kvinder kan godt lede en bank"

Lars Tvede: Iværksættermantraet "move fast and break things" duer vist ikke for biler. Men alligevel vil bilmarkedet snart udvikle sig vildt

Ugen der kommer: Skæbneuge for advokat sigtet for skattefusk for trecifret millionbeløb

Hvert kvartal kører Jakob Riis 12 timer med ambulancefolkene for at sikre, at topledelsens beslutninger matcher Falck-medarbejderne i frontlinjen

Peugeot 504 Coupé V6: "Man føler næsten, man er med i en gammel fransk film"

Liv, håb og krydderier