Aktiestatus i USA: Svækket Kraft - men markeder i optur
Foto: Scott Morgan / Reuters / Ritzau Scanpix
Penge Af
Aktiemarkederne stiger solidt i USA torsdag, efter de onsdag gennemførte en stort comeback fra fald på omkring 2 pct. til små plusser.

Mens onsdagen var præget af panik og uro inden genrejsningen, så er markedet torsdag mere roligt, og det giver investorerne tid til at fordøje regnskaberne, som fortsat triller ind. Her er det mest markante, at ketchupproducenten Kraft Heinz falder til rekordlavt niveau efter endnu en skuffelse.

Nasdaq-indekset fører an torsdag kl. 12:50, amerikansk østkysttid, med et plus på 1,9 pct. Det brede S&P 500-indeks vinder 1,6 pct., mens Dow Jones stiger 1,2 pct.

STÆRK REFERENCEKURS I KINA

Den mere rolige og positive stemning skyldes, at Kinas centralbank igen torsdag satte en referencekurs for sin valuta, som var stærkere end ventet - selv om kursen på 7,0039 yuan per dollar var over det psykologisk vigtige niveau på 7 yuan, hvilket var med til at udløse uroen mandag.

- For nu, for volatilitetens vedkommende, er det værste ovre. Kina gør på en smart måde, hvad de kan. For deres del, synes jeg, det er et godt taktisk træk, siger Rick Bensignor fra Bensignor Group, til Bloomberg News.

Torsdag viste data fra Kina også, at landets eksport steg mere end ventet, og samtidig er data fra den anden side i Stillehavet også mere positive end ventet, da der i den forgangne uge meldte sig færre nye arbejdsløse i USA end ventet.

- Det er ganske beroligende for investorerne, for det viser, at verdens økonomi ikke forringes hurtigt, tolker Kim Forrest, investeringschef hos Bokeh Capital partners, over for Reuters.

IT ER TRÆKHESTEN

Blandt sektorerne er stigninger over hele linjen i S&P 500-indekset torsdag. It-aktierne, der udgør mere end en femtedel af indekset, fører an med et plus på 2,1 pct., mens kommunikationsservice og råvarer og materialer vinder 1,9 pct.

Energi og cyklisk forbrug stiger 1,7-1,8 1,5 pct., og finansaktierne kommer også tilbage fra ugens tidligere fald med et plus på 1,6 pct., da renterne stiger let i USA.

Investorerne har torsdag også masser af nyt at handle på. Dagens helt store historie er imidlertid Kraft Heinz, der efter endnu et miserabelt kvartalsregnskab, som topchef Miguel Patricio kalder for "uacceptabelt" falder med 11,7 pct. til sin laveste kurs nogensinde.

Kraft Heinz, som er kendt for den ikoniske Heinz-ketchup, ligger derfor allernederst i S&P 500, men følges dog tæt af teleselskabet Centurylink med et fald på 8,9 pct.

For Centurylinks vedkommende var tallene for andet kvartal faktisk bedre end ventet, men investeringsbanken JPMorgan har valgt at sænke anbefalingen af aktien til "undervægt", fordi udfordringerne i teleselskabets marked fortsat ikke kan løses uden større investeringer, og derfor bør selskabet droppe sine udbyttebetalinger.

AMD GIVER INTEL BAGHJUL

I den anden ende af indekset troner chipproducenten AMD med et plus på 15,4 pct. Det er lanceringen af en ny serverchip, som er bedre og tilmed billigere end konkurrenten Intels, SOM løfter aktien efter markante roser fra analytikerne.

Lige efter AMD følger softareselskabet Symantec, der gør sig inden for it-sikkerhed, fordi The Wall Street Journal onsdag aften skrev, at chipproducenten Broadcom vil købe Symantecs forretning for erhvervskunder for op mod 10 mia. dollar. Symantec stiger 11,2 pct.

Nummer fire fra toppen er Booking Holdings, som driver en række rejsesites. Selskabet leverede onsdag aften et bedre end ventet regnskab med flere bookninger end ventet, og det belønnes med et plus på 7,5 pct.

Mediekæmpen Viacom klarede sig i andet kvartal også bedre end ventet, og det belønnes med et plus på 4,5 pct., ligesom forsikringskæmpen AIG stiger med 3,7 pct. En bedre end ventet bundlinje hos AIG skyldtes, at koncernens hårdtplagede skadeforsikring for andet kvartal i træk fik flere præmieindtægter hjem, end den udbetalte i erstatninger.

Uden for S&P 500 hopper robotvirksomheden Corindus Vasvular Robotics med gevaldige 76,7 pct., da tyske Siemens sundhedsforretning har lagt et bud på selskabet.

/ritzau/FINANS

Savner du faglig inspiration i din indbakke? Modtag en mail fra chefredaktør Niels Lunde en gang om ugen og få et konstruktivt blik på ledelse og dansk erhvervsliv. Tilmeld dig til Niels Lundes nyhedsbrev i boksen herunder


Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerAsger Jorn-malerier: En unik investeringsmulighed i en usikker tid

Annoncørbetalt
indhold af Secher Fine Art & Design

Forsiden lige nu


Nyt børsflop: Markedet for danske noteringer er dødt

Aktieluk i USA: S&P 500 igen i rekord - men holdt nede af Cisco og Apple

Helle Ib: Sjældent en statsminister sidder så sikkert i sadlen

Rangvid: Tysk showstopper for bankunion

Udflytning forringer vismænds klimaarbejde

Le Mans-film lykkes med at gengive rivaliseringen mellem Ford og Ferrari

Powell: USA's økonomi er en stjerne - opsvinget vil fortsætte

Her er den bedste og værste bankapp ifølge brugerne

Fransk kommissærkandidat klarede skærene - Ungarns kandidat skal svare på flere spørgsmål