Aktieåbning i USA: Store fald fra start med enkelte regnskabslyspunkter
Foto: Brendan Mcdermid / Reuters / Ritzau Scanpix
Penge Af
Store kursfald har onsdag indledt den amerikanske aktiehandel, efter at futures tidligere på dagen ellers havde indikeret en positiv åbning, før de siden faldt frem mod den officielle handelsstart.

Efter ti minutters handel ligger det brede S&P 500-indeks 1,3 pct. lavere, Dow Jones falder 1,6 pct. og Nasdaq-indekset med 1,1 pct.

- Der er to faktorer, der forårsager dette omslag i markedet - renterne falder, og guld bevæger sig højere. Investorerne er stærkt bekymrede for handelskrigen og dens udvidelse, og det manifesterer sig så absolut i prisen på guld, siger chefmarkedsøkonom Peter Cardillo fra Spartan Capital Securities til Reuters.

Efter seks dages uafbrudt nedgang i det amerikanske S&P 500-indeks rettede det sig tirsdag ellers 1,2 pct., efter at den kinesiske centralbank satte kursen på den kinesiske yuan til under 7 yuan per dollar og dermed sænkede markedets bekymring for, at valutakursen vil blive brugt som et våben i handelskonflikten mod USA.

Tirsdag aften kom der også beroligende meldinger fra økonomisk rådgiver i Det Hvide Hus Larry Kudlow, som i et interview nævnte, at præsident Trump stadig forventer at fortsætte samtalerne med Kina.

Onsdag synes frygten for en global afmatning i verdensøkonomien imidlertid igen at have fået tag i markedet, og renterne falder markant på tværs af de internationale obligationsmarkeder, ligesom centralbankerne i New Zealand, Indien og Thailand onsdag har sænket deres renter.

Aktien i underholdningsgiganten Walt Disney Corp falder fra start 5,9 pct., efter at koncernen skuffede investorerne med sit regnskab for tredje kvartal efter børslukketid tirsdag.

En svag udvikling i koncernens forlystelsesparker i USA og en skuffende Fox-film er forklaringen.

Disney kom gennem perioden med et justeret overskud per aktie på 1,35 dollar, mens omsætningen steg 33 pct. på årsbasis til 20,25 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 1,75 dollar og en omsætning på 21,44 mia. dollar.

Der er også kommet kvartalstal fra forhandleren af trægulve Lumber Liquidators, som har sænket sine forventninger til det sammenlignelige salg i år til en "omtrent flad" udvikling. Det sender selskabets aktie ned med 17 pct. fra handelsstart.

Regnskabet fra CVS Health modtages derimod positivt og sender aktien i sygekasse- og apotekerkæden op med 5,3 pct.

Online datingselskabet Match stiger desuden 16,4 pct. og Weight Watchers med 29,8 pct. efter deres regnskaber, som ramte noget over markedets forventninger.

/ritzau/FINANS

Gå ikke glip af den vigtigste begivenhed for beslutningstagere i 2020

Børsen Impact 2020 samler Børsens redaktører de danske beslutningstagere på øverste niveau til en årlig opdatering på det danske og globale erhvervspolitiske, økonomiske og finansielle klima. Mød dem, der sætter dagsordenen og styrer, hvad der rammer dit skrivebord i de kommende år.

Har du fået din invitation?

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Boligejere kan minimere risikoen med overset trick - men få kender til det

Ny højspændingsforbindelse vil gøre strømmen dyrere for danske virksomheder

Louise Campbell om ændringer i hendes designs: "Jeg tager det personligt"

Maersk.com omsætter for 135 milliarder: "Det er et af verdens største websites"

Strøm er perfekt til en Bentley

Socialt fodboldnetværk runder vigtig milepæl med en mio brugere

Arktisk eventyr med kurs mod nord

Løkke med et sidste svirp til Venstres medlemmer: Nogen er nødt til at forstå, at vores bagland i dag er andet og mere end jer

Helle Ib: Tre ting er værd at hæfte sig ved i Ellemanns første landsmødetale