Aktiestatus: DSV trækker for i grønt C25 efter dage med fald
Foto: Ritzau Scanpix
Penge Af
Transportgiganten DSV fører tirsdag an i C25-indekset, hvor der efter et par dage med store fald hersker en positiv stemning.

De to seneste handelsdage er det danske eliteindeks faldet henholdsvis 2,6 og 1,8 pct. oven på en eskalering af handelskrigen mellem USA og Kina, men tirsdag stiger indekset 1,2 pct. til 1102,73.

Der er ifølge Mads Zink, chefhandler hos Danske Bank, tale om et rebound i markedet.

- Vi ser i dag en reaktion på, at markederne var kommet lidt for langt ned fredag og mandag, og der er derfor nogle, som begynder at samle lidt op i markedet, vurderer han.

- Vi har trods alt stadig et renteniveau, som er rekordlavt, så det er svært at finde nogle gode alternativer til at investere i aktier, lyder det fra chefhandleren.

De røde tal fredag blev udløst af, at den amerikanske præsident, Donald Trump, torsdag aften dansk tid varslede told på 10 pct. på kinesiske varer for yderligere 300 mia. dollar fra september.

I løbet af weekenden reagerede Kina ved at instruere alle statsejede selskaber i ikke at købe amerikanske landbrugsvarer, og mandag fulgte de globale aktier op med yderligere fald.

Tirsdag er stemningen dog vendt, og de ledende indeks i Frankrig og Tyskland stiger 0,5 til 0,7 pct. I C25-indekset stiger 22 af indekset 25 aktier.

- Der er tirsdag et rebound, men markedet er lige så nervøst, som det var i går. Der er ikke noget fundamentalt ændret, vurderer Mads Zink.

DSV I FRONT OVEN PÅ UDENLANDSK REGNSKAB

Øverst i det danske eliteindeks ligger tirsdag DSV med et plus på 3,1 pct. til 636,40 kr. Stigningen kommer, efter at branchefællen Deutsche Post DHL Group har kunnet fortælle om en højere indtjening end ventet i årets andet kvartal.

Den tyske transport- og logistikgigant nåede i april, maj og juni et driftsoverskud (EBIT) på 769 mio. euro. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News ventet et resultat på 756 mio. euro.

Med i toppen af eliteindekset får DSV følgeskab af Vestas, der trodser et sænket kursmål fra Goldman Sachs og stiger med 2,4 pct. til 547,80 kr. efter et fald på 3,1 pct. mandag.

Kursmålet er sænket til 704 kr. fra 740 kr., mens storbanken stadig anbefaler "køb".

Også ISS og Coloplast har tirsdag fået nyt fra analysefronten. Barclays har skåret en tyver af kursmålet for ISS-aktien, så det nu lyder på 240 kr., mens anbefalingen stadig er "overvægt". Aktien stiger dog 1,2 pct. til 183,15 kr.

Credit Suisse har løftet kursmålet for Coloplast-aktien, der stiger 0,7 pct. til 797,80 kr. Det lyder nu på 850 kr. mod tidligere 750 kr., mens anbefalingen her er "outperform".

NORDEA UDE MED FLERE ANALYSER

Nordea har tirsdag været ude med en stribe analyse - blandt andet på Novozymes, hvor anbefalingen er sænket til "hold" fra "køb", hvor banken ikke offentliggør et kursmål. Novozymes-aktien stiger 0,2 pct. til 302,30 kr.

Også Jyske Bank er blevet set igennem af Nordea, og det har givet anledning til en justering af kursmålet, der er blevet sænket med 20 kr. til 200 kr. Anbefalingen af aktien, der tirsdag stiger 0,3 pct. til 206,60 kr., er fortsat "sælg".

Derudover har Nordea sænket anbefaling af Sydbank til "hold" fra "sælg". En aktie i banken koster 116,70 kr. efter en stigning på 1,7 pct.

Uden for det danske eliteindeks er der tirsdag også fokus på Netcompany, som har fået sænket anbefaling hos SEB, der nu anbefaler "hold" mod tidligere "køb", mens kursmålet løftes med en femmer til 280 kr. Aktien falder 0,5 pct. til 253,20 kr.

/ritzau/FINANS

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan møde Rasmus Hougaard og mange andre inspirerende og vidende personer indenfor ledelse til Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Her får du gode råd til at styrke dine egne lederevner. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Sværere at forhandle pris: "Vi skal helt tilbage til starten af 2007 for at finde afslag, der er lige så lave som i dag"

Bombeskader på saudisk oliegigant ser værre ud end ventet: Kan holde olieprisen oppe

Storaktionær sælger ud i Zalando: Aktien bankes ned med 9 pct

Speas nærmer sig afvikling - venter udlodning af 950 kr pr aktie

I dag begynder en sag i den britiske Højesteret med store konsekvenser for brexit: Skal parlamentet tilbage på arbejde?

Aktiestatus: Demant i bund på it-problemer mens Novo sendes i top

Swedbank erkender alvorlige brister i hvidvaskkontrol: "Visse brister fremstår stadig"

Chemometec-direktør om rekordregnskab: Vi gør alt for at jagte de rigtige kunder

Hollywood-leverandør rejser millioner hos Pandora-stiftere og robotmillionær: "Nu skal vi virkelig ud og indtage det globale marked"