Aktieåbning i USA: Teknologiaktier til tælling på rødt Wall Street
Foto: Brendan Mcdermid / Reuters / Ritzau Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktiehandlere er mandag mødt ind til en dag med klare kursfald fra start, og dermed følges tendensen fra både de asiatiske og europæiske markeder.

En klar eskalering i handelskonflikten mellem USA og Kina i slutningen af sidste uge og henover weekenden giver store dyk i de tre toneangivende indeks på Wall Street, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, som fra start falder med 1,6-2,3 pct.

USA's præsident, Donald Trump, chokerede i sidste uge markedet ved at annoncere nye toldsatser på kinesiske varer, og Kina har ifølge Bloomberg News svaret igen ved, at Kinas statsdrevne landbrugsvirksomheder på opfordring fra landets regering er ophørt med at importere landbrugsvarer fra USA.

Samtidig har Kina også ladet sin valuta, yuan, falde til over 7 yuan per dollar - det svageste niveau i mere end ti år. Det har fået Donald Trump til at rase på Twitter og kalde kinesernes træk for "manipulation."

Dermed synes der nu igen at være langt til en mindelig handelsaftale, der kan give mere ro på markederne og bedre udsigter for den globale økonomiske vækst.

- Markederne havde ikke ventet, at den seneste runde samtaler mellem USA og Kina ville ende med et betydeligt gennembrud i sidste uge, men meget få havde ventet, at præsident Trump ville smide 10 pct. told på kinesiske varer for 300 mia. dollar, siger Hussein Sayed, der er chefmarkedsstrateg hos FXTM, til nyhedsbureauet Reuters.

CHIPPRODUCENTER STÅR FOR SKUD

Den optrappede handelskrig mærkes klart i nogle af de amerikanske teknologiselskaber, der også typisk har været hårdt ramt af de enorme toldbarrierer.

Det gælder særligt chipproducenterne, som også har det svært i mandagens tidlige handel.

Her falder Advanced Micro Devices (AMD) med 3,8 pct. til 28,32 dollar efter et fald på 1,4 pct. fredag. Nvidia falder samtidig 4,9 pct. til 153,28 dollar efter et dyk på 2,3 pct. fredag, og Intel bakker 2,9 pct. til 47,27 dollar efter sit fald på 1,7 pct. fredag.

Blandt de store indeks er det også Nasdaq, hvor de tunge teknologiselskaber befinder sig, der falder tungest.

Indekset er også trukket ned af fald til de helt tunge drenge i klassen, Facebook, Apple, Amazon, Netflix og Alphabet, der falder med mellem 1,6 pct. og 2,9 pct. i mandagens tidlige handel.

KUN MINDRE REGNSKABER

Fra regnskabsfronten er der efterhånden kun mindre selskaber tilbage på dagsordenen, efter at alle de større selskaber har rapporteret tal i løbet af juli.

Mandag gælder det blandt andet Loews, der har aktiviteter inden for blandt andet forsikring og olie- og gasefterforskning.

Selskabets omsætning voksede i andet kvartal med 0,9 pct. til 3,62 mia. dollar, mens indtjeningen per aktie steg til 0,82 dollar fra 0,72 dollar i andet kvartal sidste år.

Aktien falder med 1,7 pct. til 51,64 dollar fra start.

/ritzau/FINANS

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan opleve Rasmus Hougaard og andre internationale thought leaders på Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Lær af de dygtigste og få konkrete værktøjer til dit eget ledelsesarbejde. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Godsejere får kæmpe gevinst på cannabisaktie: "At det blev så mange gange pengene igen, det havde vi ikke regnet med"

Medier: Shah ikke den eneste i udbytteskandale

Brint-direktør starter igen nyt firma: Satser 48 mio kr

Ellemann-Jensen: Løkkes velfærdsløfte gælder ikke længere

Det skal huset koste i din landsdel: "I nogle kommuner er priserne nu så høje, at et afslag på 6 pct. nærmest svarer til en årsløn"

Flexelasing er blevet stuerent

Gode råd til at investere i ure: Bliv rigere med tiden

Medie: Ilse Jacobsen har taget ulovlige million-lån