Aktieluk i Europa: Britisk Coloplast-rival blev belønnet efter regnskab
Foto: Stefan Wermuth / Reuters / Ritzau Scanpix
Penge Af
En positiv stemning bredte sig på langt størstedelen af de store aktiemarkeder i Europa torsdag, hvor et væld af regnskaber igen sørgede for, at investorerne ikke tørstede efter selskabsspecifikt nyt.

Det tyske DAX-indeks endte 0,5 pct. højere, og det franske CAC 40-indeks steg 0,6 pct. Omvendt gik det for det britiske FTSE 100-indeks, der sluttede dagen med et fald på knap 0,1 pct.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks steg 0,4 pct.

Handlerne brugte lidt tid på at fordøje onsdagens rentemøde i den amerikanske centralbank, der helt som ventet førte til den første rentenedsættelse i mere end ti år.

På det efterfølgende pressemøde gav centralbankchefen ifølge Bloomberg News udtryk for, at det var en præventiv sænkning - og ikke starten på en ny cyklus af mange lempelser, og det førte umiddelbart efter til fald i de ledende amerikanske indeks.

Ved børslukketid i Europa torsdag lå indhentede de amerikanske aktieindeks igen det tabte.

ZALANDO OG CONVATEC BRAGEDE FREM

Britiske Convatec, der konkurrerer med danske Coloplast inden for både stomi, kontinens og hud- og sårpleje, måtte se sin omsætning skrumpe i første halvår, men investorerne var tilsyneladende tilfredse med regnskabet for perioden.

I hvert fald bragede aktien frem med 17,9 pct. på børsen i London, efter at regnskabet blev offentliggjort fra morgenstunden.

Omsætningsfaldet skyldtes udelukkende modvind på valutamarkedet. I andet kvartal var den organiske vækst samtidig på 2,1 pct., og det var højere en konsensusestimatet om en organisk vækst på 1 pct., oplyser finanshuset Jefferies ifølge Bloomberg News.

Tyske Zalando, som sælger tøj og sko på internettet, var også en af torsdagens helt store vindere i Europa torsdag, hvor investorerne belønnede selskabets regnskab ved at sende aktien op med 13,3 pct. på børsen i Frankfurt.

Trods faldende indtjeningsmarginer tjente Zalando mere end ventet i andet kvartal, og for hele året blev indtjeningsprognosen løftet en spids.

Zalandos mål er nu at ende med et justeret driftsresultat, EBIT, i toppen af det tidligere udmeldte interval på 175-225 mio. euro.

SHELL OG SIEMENS VAR I MODVIND

Det hollandske olieselskab Shell var omvendt i modvind på børsen, efter at regnskabet for andet kvartal inden åbningen viste et klart skuffende overskud.

Shells justerede nettooverskud blev således 3,46 mia. dollar i april, maj og juni mod ventet 4,94 mia. dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Aktien blev straffet med et fald på 4,9 pct. på børsen i Amsterdam.

Den tyske industrikæmpe Siemens spredte heller ikke ligefrem begejstring blandt investorerne, efter at selskabet i sit regnskab for andet kvartal sænkede sine forventninger til indtjeningen i hele 2019.

Det skete efter et kvartal, der ikke levede op til markedets forventninger. For hele året udtrykker Siemens i øvrigt nu en forventning om en driftsmargin i den lave ende af det udmeldte spænd på 11-12 pct.

Siemens finder det nu også "mere udfordrende" at nå i mål med ambitionen om en moderat vækst i omsætningen. Aktien faldt 4 pct.

Modekoncernen Hugo Boss nedpræciserede torsdag også forventningerne til hele 2019, og aktien sluttede 4,6 pct. lavere.

/ritzau/FINANS

Savner du faglig inspiration i din indbakke? Modtag en mail fra chefredaktør Niels Lunde en gang om ugen og få et konstruktivt blik på ledelse og dansk erhvervsliv. Tilmeld dig til Niels Lundes nyhedsbrev i boksen herunder


Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerSådan kan et sabbatår blive en vigtig karriere-investering

Annoncørbetalt
indhold af Dansk Studie Center

Forsiden lige nu


Nyt børsflop: Markedet for danske noteringer er dødt

Morgenbriefing: Offentlig forskning giver for dårlige resultater, erhvervslivet frygter strengere lånekrav

Helle Ib: Sjældent en statsminister sidder så sikkert i sadlen

Aktier: Handelshåb tænder for investorvilligheden i Asien

Det sker i dag: A.P. Møller-Mærsk med regnskab

Kraft Heinz sendt i dørken af Goldman Sachs

Trump beder Højesteret forhindre udlevering af skattepapirer

Rangvid: Tysk showstopper for bankunion

Le Mans-film lykkes med at gengive rivaliseringen mellem Ford og Ferrari