Markedet lukker: Coloplast gik forrest i stærk dansk aktiehandel
Foto: Sarah Christine Nørgaard / Ritzau Scanpix
Penge Af
Topplaceringer til Coloplast, Demant, Vestas, DSV og Novo Nordisk var med til at hanke op i det danske eliteindeks torsdag, hvor indekset klarede sig en del bedre end de ledende indeks andre steder i Europa.

Det danske C25-indeks sluttede dagen 1,3 pct. højere i 1138,43, og det trodsede dermed en negativ reaktion i USA, efter at chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell, skuffede markedet onsdag. Torsdag ved dansk lukketid lå de amerikanske aktier også i pæne plusser.

- Vi har haft et svagt marked i nogle dage, og rentenedsættelsen i USA og den styrkede dollar har styrket nogle af de danske aktier. Novo har eksempelvis klaret sig fint med fornuftig omsætning - perioden taget i betragtning, siger Jim Søborg, der er børsmægler hos ABG Sundal Collier.

- Det virker, som om flere af kunderne er på vej tilbage, og der har været lidt mere aktivitet, end vi har set på det seneste, fortsætter han.

Torsdag var Jyske Bank, Pandora og Maersk Drilling de eneste aktier i C25-indekset, som endte med at falde.

Onsdag aften sænkede Federal Reserve som ventet renten, men på det efterfølgende pressemøde gav centralbankchefen ifølge Bloomberg News udtryk for, at det var en præventiv sænkning - og ikke starten på en ny cyklus af mange lempelser. Det skuffede flere markedsdeltagere onsdag aften

COLOPLAST SLUTTEDE HELT I TOP

Coloplast sluttede dagen helt i toppen af eliteindekset med en stigning på 2,4 pct. til 807,40 kr.

Medicokoncernen fik branchenyt, da den britiske rival Convatec, som konkurrerer med Coloplast inden for både stomi, kontinens og hud- og sårpleje, måtte se sin omsætning skrumpe i første halvår.

Faldet skyldes dog udelukkende modvind på valutamarkedet, da den organiske vækst var helt flad. Omsætningen blev rapporteret 888,9 mio. dollar mod 921,3 mio. dollar i første halvår sidste år.

Chr. Hansen fik torsdag også nyt fra den hollandske konkurrent DSM, der i årets andet kvartal havde et højere driftsoverskud (EBITDA) end ventet blandt analytikerne. I perioden var det 438 mio. euro mod ventet 434,2 mio. euro ifølge Bloomberg News.

Ingredienskoncernens aktie steg 1,1 pct. til 596,60 kr.

VESTAS OG DSV FORTSÆTTER OP

Vestas havde en hård dag på børsen tirsdag, hvor aktien faldt 6,4 pct., efter at rivalen Siemens Gamesa offentliggjorde et skuffende regnskab for andet kvartal.

Onsdag lå aktien til et lille plus, og torsdag hentede Vestas-aktien mere af det tabte tilbage med en stigning på 2 pct. til 566 kr.

Samtidig fortsatte de positive takter for DSV torsdag, hvor aktien hoppede 2 pct. til 658 kr., efter en stigning på 3,6 pct. onsdag, da transportkoncernen kom med regnskab for andet kvartal.

Efter regnskabet løftede SEB sit kursmål for aktien med en tier til 710 kr., mens Handelsbanken hævede sit kursmål med 20 kr. til 610 kr.

ATHENA FIK KURSSMÆK EFTER REGNSKAB

Uden for eliteindekset var der omvendt kurssmæk til Athena Investments, der måtte tage et enormt underskud i første halvår, hvor selskabet nedskrev knap 42 mio. euro på sine aktiviteter som følge af frasalget af visse sol- og vindaktiviteter i Italien og Spanien.

Samtidig blev forventningerne til hele året som følge af frasalget, men nedskrivningen og justeringen af forventningerne er større, end Athena tidligere havde lagt op til.

Athena-aktien dykkede 4,5 pct. til 6,40 kr. torsdag.

/ritzau/FINANS

NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Usikkerhed skaber salgsboom for ældre skibe

Transportminister åbner for dansk flyafgift

Den amerikanske centralbank fastholder renten

Skal du have en firmabil? Så stiger din skat 3800 kr

Vismænd dropper analyse af dansk økonomi efter udflytning til Horsens: "Vi er gået lidt for meget på kompromis i de senere rapporter"

Analyse: Polack har en sidste chance i 2020

Nestlé sælger isforretning i USA: Vil skabe global leder i industrien

Markedet lukker: Genmab sank i rødt indeks

Vild kursudvikling på dansk aktie: Er steget 976 pct på syv måneder