Aktier i Europa: Britisk Coloplast-rival brager frem i grønt marked
Foto: Brendan Mcdermid / Reuters / Ritzau Scanpix
Penge Af
En positiv stemning har i løbet af formiddagen bredt sig på langt størstedelen af de store aktiemarkeder i Europa torsdag, hvor et væld af regnskaber igen sørger for, at investorerne ikke tørster efter selskabsspecifikt nyt.

Fra morgenstunden var der ellers ikke en klar retning i Europa, men ved middagstid ligger både det britiske FTSE 100-indeks, det tyske DAX-indeks og det franske CAC 40-indeks med stigninger på mellem 0,2 og 0,7 pct.

Handlerne har brugt lidt tid på at fordøje onsdagens rentemøde i den amerikanske centralbank, der helt som ventet førte til den første rentenedsættelse i mere end ti år.

På det efterfølgende pressemøde gav centralbankchefen ifølge Bloomberg News udtryk for, at det var en præventiv sænkning - og ikke starten på en ny cyklus af mange lempelser, og det førte umiddelbart efter til fald i de ledende amerikanske indeks.

Den dårligere stemning smittede ved handelsstart en smule af flere steder i Europa, men den er i løbet af dagen forduftet. Ved middagstid ligger det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks 0,5 pct. højere.

ZALANDO OG CONVATEC BRAGER FREM

Britiske Convatec, der konkurrerer med danske Coloplast inden for både stomi, kontinens og hud- og sårpleje, måtte se sin omsætning skrumpe i første halvår, men investorerne er tilsyneladende tilfredse med regnskabet for perioden.

I hvert fald brager aktien frem med 17,7 pct. på børsen i London, efter at regnskabet blev offentliggjort fra morgenstunden.

Omsætningsfaldet skyldes udelukkende modvind på valutamarkedet. I andet kvartal var den organiske vækst samtidig på 2,1 pct., og det var højere en konsensusestimatet om en organisk vækst på 1 pct., siger finanshuset Jefferies til Bloomberg News.

Tyske Zalando, som sælger tøj og sko på internettet, er også en af torsdagens helt store vindere i Europa torsdag, hvor investorerne belønner selskabets regnskab ved at sende aktie op med 14,9 pct. på børsen i Frankfurt.

Trods faldende indtjeningsmarginer tjente Zalando mere end ventet i andet kvartal, og for hele året løftes indtjeningsprognosen en spids.

For hele 2019 løfter Zalando sin indtjeningsprognose, så målet nu er at ende med et justeret EBIT i toppen af det tidligere udmeldte interval på 175-225 mio. euro.

SHELL OG SIEMENS ER I MODVIND

Det hollandske olieselskab Shell er omvendt i modvind på børsen i torsdagens handel, efter at regnskabet for andet kvartal inden åbningen viste et klart skuffende overskud.

Shells justerede nettooverskud blev således 3,46 mia. dollar i april, maj og juni mod ventet 4,94 mia. dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Aktien straffes med et fald på 4,6 pct. på børsen i Amsterdam.

Den tyske industrikæmpe Siemens spreder heller ikke ligefrem begejstring blandt investorerne, efter at selskabet i sit regnskab for andet kvartal sænkede sine forventninger til indtjeningen i hele 2019.

Det skete efter et kvartal, der ikke levede op til markedets forventninger. For hele året udtrykker Siemens i øvrigt nu en forventning om en driftsmargin i den lave ende af det udmeldte spænd på 11-12 pct.

Siemens finder det nu også "mere udfordrende" at nå i mål med ambitionen om en moderat vækst i omsætningen. Aktien falder også 4,6 pct.

/ritzau/FINANS

Gå ikke glip af den vigtigste begivenhed for beslutningstagere i 2020

Børsen Impact 2020 samler Børsens redaktører de danske beslutningstagere på øverste niveau til en årlig opdatering på det danske og globale erhvervspolitiske, økonomiske og finansielle klima. Mød dem, der sætter dagsordenen og styrer, hvad der rammer dit skrivebord i de kommende år.

Har du fået din invitation?

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Boligejere kan minimere risikoen med overset trick - men få kender til det

Ny højspændingsforbindelse vil gøre strømmen dyrere for danske virksomheder

Louise Campbell om ændringer i hendes designs: "Jeg tager det personligt"

Maersk.com omsætter for 135 milliarder: "Det er et af verdens største websites"

Strøm er perfekt til en Bentley

Socialt fodboldnetværk runder vigtig milepæl med en mio brugere

Arktisk eventyr med kurs mod nord

Løkke med et sidste svirp til Venstres medlemmer: Nogen er nødt til at forstå, at vores bagland i dag er andet og mere end jer

Helle Ib: Tre ting er værd at hæfte sig ved i Ellemanns første landsmødetale