Aston Martin-aktier får nye tæsk efter tab
Foto: Brendan Mcdermid / Reuters / Ritzau Scanpix
Penge Af
Den britiske bilproducent Aston Martin har haft alt andet end en god start på sit liv som børsnoteret selskab. Sidste uge fik aktierne et hårdt hug efter en nedjustering, og onsdag er der nye tæsk til aktionærerne.

De kommer, efter at Aston Martin har præsenteret sit regnskab for første halvår.

- Vi er skuffede over, at vores nye forventninger til salget er kommet til kort i forhold til vores originale mål. Vi er ramt af svaghed i to kernemarkeder samt af makroøkonomisk usikkerhed, skriver Aston Martin i sit regnskab.

Omsætningen i første halvår faldt med fire procent til 407,1 millioner pund - 3,3 milliarder kroner - mens resultatet før skat var et underskud på 78,8 millioner pund - 642,0 millioner kroner.

Det bliver langt fra taget godt imod af aktiemarkedet. På børsen i London faldet aktierne i Aston Martin med 20,8 procent onsdag morgen.

Det markante fald er endnu en næsestyver til Aston Martins aktionærer. Selskabet gik på børsen i efteråret 2018 til 19 britiske pund per aktie.

Allerede ved årsregnskabet tog aktierne et voldsomt fald, da 2018 bød på et underskud, grundet at selskabet havde brugt over en milliard kroner på at blive børsnoteret.

Med onsdagens fald kan en aktie i Aston Martin købes for 4,499 pund, og dermed har aktionærer, der var med fra starten, tabt 76,3 procent på deres investering.

Aston Martin blev grundlagt i 1913, og udviklingen tog for alvor fart efter 1. Verdenskrig.

Op gennem 20'erne lavede Aston Martin i høj grad racerbiler, mens fokus i mindre grad var på biler til almindelige mennesker.

Efter 2. Verdenskrig begyndte bilproducenten at slå igennem med sin DB-serie, der toppede med den ikoniske DB5.

Selskabets biler er måske bedst kendt for at være en af den fiktive spion James Bonds yndlingsbiler.

/ritzau/

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan møde Rasmus Hougaard og mange andre inspirerende og vidende personer indenfor ledelse til Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Her får du gode råd til at styrke dine egne lederevner. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Sværere at forhandle pris: "Vi skal helt tilbage til starten af 2007 for at finde afslag, der er lige så lave som i dag"

Bombeskader på saudisk oliegigant ser værre ud end ventet: Kan holde olieprisen oppe

Storaktionær sælger ud i Zalando: Aktien bankes ned med 9 pct

Speas nærmer sig afvikling - venter udlodning af 950 kr pr aktie

I dag begynder en sag i den britiske Højesteret med store konsekvenser for brexit: Skal parlamentet tilbage på arbejde?

Aktiestatus: Demant i bund på it-problemer mens Novo sendes i top

Swedbank erkender alvorlige brister i hvidvaskkontrol: "Visse brister fremstår stadig"

Hollywood-leverandør rejser millioner hos Pandora-stiftere og robotmillionær: "Nu skal vi virkelig ud og indtage det globale marked"

Swedbank imødekommer bagmandspolitiet: Bryder hvidvaskundersøgers tavshedspligt