Aktieluk i USA: Alphabet og Twitter trak grønne indeks på Wall Street
Foto: Mike Blake/Ritzau Scanpix
Penge Af
Alphabet, Twitter og Intel var blandt de store vindere i fredagens amerikanske aktiehandel, hvor det endte med pæne stigninger til de tre ledende indeks på Wall Street.

S&P 500, Nasdaq og Dow Jones steg med 0,2-1,1 pct. på en dag, hvor et hav af regnskaber modsat torsdag blev takseret særdeles positivt. Det betød lukkerekorder til de to førstnævnte indeks.

Samtidig var markedsstemningen underbygget af pæne tal for den økonomiske vækst i USA i andet kvartal, der slog markedets forventninger.

- BNP-data var væsentligt bedre end ventet, og så har vi nogle store selskaber, der har leveret stærke regnskaber, siger Lars Skovgaard Andersen, der er investeringsstrateg hos Danske Bank, til Ritzau Finans.

Blandt de store vindere var Googles moderselskab, Alphabet, der efter lukketid torsdag afleverede et stærkt regnskab for andet kvartal. Det fjernede en stor klump usikkerhed i markedet.

Alphabet leverede klart over forventning på både top- og bundlinjen efter større end ventet aktivitet blandt annoncører på både Googles søgemaskine og videotjenesten Youtube.

Aktien steg med 10,5 pct.

Det sociale medie Twitter steg samtidig med 9,7 pct., efter at selskabet før markedsåbningen fredag satte tal på sit andet kvartal.

Omsætningen voksede i perioden med omkring 18 pct. til 841,4 mio. dollar, mens analytikerne havde regnet med 829,2 mio. dollar, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Samtidig overraskede antallet af dagligt aktive brugere også positivt. Twitter har opgjort antallet til 139 mio. mod forventningen om 135,4 mio. brugere blandt analytikerne.

MCDONALD'S HAVDE GOD UDVIKLING PÅ HJEMMEMARKEDET

Fastfoodkæden McDonald's havde også medvind efter sit regnskab for andet kvartal. Det viste, at nye partnerskaber og investeringer i morgenmadstilbud var med til at accelerere væksten.

Salget i de forretninger, der også var åbne for et år siden - det såkaldte sammenlignelige salg - voksede med 6,5 pct. på globalt plan i andet kvartal, og blandt andet det vigtige hjemmemarked i USA var med til at sikre en pæn fremgang i perioden.

Analytikerne havde forud for fredagens regnskab sat næsen op efter en sammenlignelig salgsvækst på 5,3 pct.

McDonald's-aktien steg 0,5 pct.

Medicinalselskabet Abbvie steg 1,6 pct., efter at selskabet i sit regnskab løftede forventningerne til indtjeningen for hele året efter et godt andet kvartal.

I kvartalet var både top- og bundlinjen bedre end ventet blandt analytikerne.

Colgate-Palmolives omsætning og indtjening blegnede en tand i perioden i forhold til både analytikernes estimater og resultaterne i samme periode året forinden.

Aktien steg alligevel 2,5 pct.

GODT GANG I KAFFESALGET HOS STARBUCKS

Kaffekæden Starbucks viste med sit regnskab for tredje kvartal efter lukketid torsdag, at der er gode penge i kaffe, kager og sandwiches.

Det sammenlignelige salg hos den kendte kaffekæde steg med 6 pct., mens analytikerne blot havde ventet en fremgang på 4,2 pct., viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Det er den stærkeste salgsvækst i tre år - og fremgangen var særligt drevet af godt salg i USA og Kina.

Starbucks-aktien steg 8,9 pct. fredag.

Teleselskaberne T-Mobile og Sprint steg henholdsvis 5,4 pct. og 7,5 pct., efter at de amerikanske myndigheder har givet grønt lys til T-Mobiles overtagelse af Sprint. T-Mobile afleverede desuden regnskab torsdag, der viste en lidt bedre end ventet drift trods en skuffende toplinje.

Legetøjsproducenten Mattel fik også positiv opmærksomhed i fredagens marked efter selskabets regnskab for andet kvartal torsdag. Selskabet, der blandt andet er kendt for Barbie-dukken, leverede klart bedre, end analytikerne havde frygtet, og aktien blev sendt op med hele 13,3 pct.

/ritzau/FINANS

Gå ikke glip af den vigtigste begivenhed for beslutningstagere i 2020

Børsen Impact 2020 samler Børsens redaktører de danske beslutningstagere på øverste niveau til en årlig opdatering på det danske og globale erhvervspolitiske, økonomiske og finansielle klima. Mød dem, der sætter dagsordenen og styrer, hvad der rammer dit skrivebord i de kommende år.

Har du fået din invitation?

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Boligejere kan minimere risikoen med overset trick - men få kender til det

Maersk.com omsætter for 135 milliarder: "Det er et af verdens største websites"

Strøm er perfekt til en Bentley

Socialt fodboldnetværk runder vigtig milepæl med en mio brugere

Arktisk eventyr med kurs mod nord

Løkke med et sidste svirp til Venstres medlemmer: Nogen er nødt til at forstå, at vores bagland i dag er andet og mere end jer

Helle Ib: Tre ting er værd at hæfte sig ved i Ellemanns første landsmødetale

Redaktionens favoritter: Det optager redaktionen

Mærsk-topchef overvejer ny ledelsesstruktur efter Toft-afgang