Markedet lukker: Bryggeriaktier blev løftet - GN faldt i rødt marked
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Penge Af
Der var små skvulp på det danske aktiemarked fredag, hvor det danske eliteindeks, C25-indekset, cirka var knækket over på midten, men hvor billedet langt hen ad vejen lignede det samme fra start til slut.

Dagen igennem lå de danske bryggeriaktier i indeksets top, hvor Royal Unibrew og Carlsberg blev drevet frem af sektorbegejstring i kølvandet på et godt regnskab fra den belgiske bryggerigigant AB Inbev torsdag. Ambu klemte sig sidst på dagen forbi bryggeriaktierne og endte dermed helt i top, hvor Pandora også var med uden selskabsspecifikke nyheder til grund.

C25-indekset endte fredagen 0,2 pct. lavere til 1138,59 i et sommerferieramt marked.

- Efter at der var godt gang i den i går med ECB-mødet, som gav nogle svingninger, ligger tingene stort set uændrede i dag. Der er ikke sket noget som helst, siger Louise Aggerstrøm Hansen, senioranalytiker i Danske Bank, og tilføjer, at næste uges vigtigste begivenhed bliver rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Carlsberg endte dagen med en stigning på 1,4 pct. til 927,40 kr., mens bryggerikollegaen Royal Unibrew endte 1,0 pct. højere til 500 kr.

Ambu gik frem med 1,5 pct. til 104,70 kr., mens smykkeselskabet Pandora kunne se selskabets aktie stige med 2,4 pct. til 268,30 kr.

Nederst i indekset endte fredag GN med et fald på 2,3 pct. til 316,19 kr. - umiddelbart uden bagvedliggende nyt.

KONKURRENT- OG RATENYT TIL C25-SELSKABERNE

FLSmidth-aktien endte dagen med en stigning på 0,4 pct. til 282,10 kr. Dermed klarede aktien sig noget bedre end sin finske konkurrent Outotec, der faldt 0,5 pct. på børsen i Finland. Outotec kom ud af andet kvartal med resultater, der var lidt værre end ventet, men melder om fortsat positive udsigter for mineindustrien.

For A.P. Møller-Mærsk var det fredag tid til den ugentlige opgørelse over rateudviklingen ud af Shanghai. Rateindekset faldt marginalt i denne uge, mens spotpriserne på containerfragt på de tunge ruter mellem Asien og Europa, der er særligt vigtige for danske Mærsk, tog et stort spring frem.

B-aktien faldt med 0,7 pct. til 7790 kr.

Ørsted fik regnskabsnyt fra den franske konkurrent EDF, der blandt andet meldte om favorable vilkår på sit hjemmemarked. Ørsted-aktien gik på weekend med et fald på 1,2 pct. til 620,80 kr.

LØFTEDE KURSMÅL TIL ÖSSUR

Regnskabet fra biotekselskabet Onxeo torsdag aften viste igen, at selskabet har langt flere udgifter end indtægter. Perioden endte med et underskud på 8,5 mio. euro. Det var ganske vist en forbedring fra underskuddet på 8,8 mio. euro i første halvår sidste år, men der synes fortsat langt til en positiv bundlinje hos Onxeo. Aktien faldt fredag knap 3 pct. til 5,56 kr.

Aktionærerne i Össur, der torsdag opjusterede salgsforventningerne med næsten 6 pct., vågnede fredag op til et løftet kursmål hos svenske SEB, der nu sigter efter 41 kr. mod tidligere 38 kr. Anbefalingen er uændret "hold".

Også Danske Bank løftede kursmålet for aktien med 5 kr. til 40 kr. Danske Banks anbefaling lyder fortsat på "sælg".

Fredag kom Össur lidt ned på jorden igen, da aktien faldt 2,6 pct. til 44,75 kr.

Desuden sænkede RBC kursmålet for Nordea til 52,27 kr. fra 57,49 kr. Den neutrale anbefaling "sector perform" blev gentaget.

Nordea-aktien endte dagen med et fald på 1 pct. til 44,34 kr.

/ritzau/FINANS

Tænk hvis der fandtes en radioavis for erhvervslivet?
Det gør der heldigvis. Den hedder Børsen Morgenbriefing.

Børsen Morgenbriefing er en daglig podcast, der giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På syv minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang og en opdatering på aktiemarkederne.

Lyt her eller abonnér på Børsen Morgenbriefing i din favorit podcast-app.Abonnér på podcasten her:

   

Guide: Så let er det at lytte til Børsen Morgenbriefing på telefonen:


Gå ind i din podcast-app og søg på Børsen Morgenbriefing. Se hvordan i videoen herunder:Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Bæredygtig fond hos Nordea gav afkast på 40 pct: "Vores ESG-team taler med forvalterne om hver eneste aktie"

Topchefer peger i ny undersøgelse på største trusler mod vækst: Klimaet lander uden for top 10

Nets på vej med massefyringer - hver ottende skal væk

Her er fem årsager til, at Danske Bank og de nordiske konkurrenter kan blive mødt af større udfordringer

NNIT-analytiker: "Forretningen er ikke stabil nok. Novo Nordisk er stadigvæk super vigtigt og fylder alt for meget"

Trump i Davos: Præsident Xi og jeg elsker hinanden

Brøndby skal på jagt efter ny hovedsponsor

Frygt for virus sender aktier i rødt: "Markederne er bekymrede for, at det spreder sig til flere byer"