Aktieåbning i USA: Twitter og Alphabet stryger til tops
Foto: Thomas White/Reuters/Ritzau Scanpix
Penge Af
Den gode stemning har bredt sig på de amerikanske markeder fra handelsstart, hvor de tre ledende aktieindeks alle er i grønt efter få minuttes handel.

S&P 500-indekset stiger med 0,4 pct., mens Nasdaq øger med 0,8 pct. Dow Jones stiger med 0,1 pct.

Forud for markedets åbning har det sociale medie Twitter leveret et regnskab, som har fået investorerne til at sende Twitter-aktien op med 6,3 pct. få minutter inde i dagens handel.

Omsætningen hos det amerikanske selskab voksede med omkring 18 pct. til 841,4 mio. dollar i andet kvartal, mens analytikerne forud for fredagens regnskab havde regnet med en lidt mindre stigning til 829,2 mio. dollar i perioden, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

I andet kvartal overraskede antallet af indtægtsgenererende dagligt aktive brugere også positivt. Twitter har opgjort antallet til 139 mio. mod forventningen om 135,4 mio. brugere.

MCDONALD'S HAVDE GOD UDVIKLING PÅ HJEMMEMARKEDET

Også fastfoodkæden McDonald's har forud for handelsstart leveret regnskab for sit andet kvartal. Det viste, at nye partnerskaber og investeringer i morgenmadstilbud var med til at accelerere væksten.

Salget i de forretninger, der også var åbne for et år siden, voksede med 6,5 pct. på globalt plan i andet kvartal, og blandt andet det vigtige hjemmemarked, USA, var med til at sikre en pæn fremgang i perioden, der dækker over april, maj og juni.

Det betød også, at fastfoodgiganten havde mere gang i salget end ventet, da analytikerne forud for fredagens regnskab havde sat næsen op efter en sammenlignelig salgsvækst på 5,3 pct., viser estimater indsamlet af Bloomberg.

McDonald's aktien belønnes med en stigning på 1,5 pct.

Det amerikanske medicinalselskab Abbvie havde også godt gang i forretningen i årets andet kvartal, og det er medvirkende til, at selskabet løfter forventningerne til indtjeningen for hele året. Det meddeler selskabet i sit regnskab, som er leveret forud for amerikansk børsåbning torsdag.

Den justerede omsætning ramte 8,26 mia. dollar i kvartalet, og det er højere end den justerede omsætning på 8,09 mia. dollar, som analytikerne havde sat næsen op efter, viser estimater indsamlet af Bloomberg.

Abbvie-aktien går frem med 1,2 pct.

Colgate-Palmolive har ligeledes leveret regnskab for andet kvartal fredag.

Både omsætningen og indtjeningen blegnede en tand i perioden i forhold til både analytikernes estimater og resultaterne i samme periode året forinden.

I andet kvartal faldt omsætningen 0,5 pct. til 3,87 mia. dollar, og det er stort set på niveau med analytikernes forventning om en omsætning på 3,88 mia. dollar i kvartalet, viser estimater indsamlet af Bloomberg.

Den justerede indtjening per aktie tog et dyk til 72 cent i kvartalet fra 77 cent i samme periode af 2018. Analytikerne havde regnet med en indtjening på 73 cent per aktie.

Aktien kommer fra start med en stigning 0,3.

BELØNNINGER I VENTE TIL STARBUCKS OG ALPHABET

Efter børslukketid torsdag præsenterede Alphabet, der er Googles moderselskab, regnskab for andet kvartal.

Alphabet omsatte i perioden for 31,7 mia. dollar, når man frasorterer såkaldte trafikkøbsomkostninger. Det skal sammenlignes med en forventning om 30,8 mia. dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Alphabets samlede omsætning voksede i perioden med 19 pct. til 38,9 mia. dollar.

Selskabets aktie vinder 8,7 pct. i fredagens indledende handel.

Også den amerikanske legetøjsproducent Mattel kan få opmærksomhed i fredagens marked efter selskabets regnskab for andet kvartal torsdag. Selskabet, der blandt andet er kendt for Barbie-dukken, leverede klart bedre, end analytikerne havde frygtet, og aktien sendes fredag op med 6,1 pct.

Kaffekæden Starbucks viste med sit regnskab for tredje kvartal, som også blev leveret torsdag efter amerikansk børslukketid, at der er gode penge i kaffe, kager og sandwiches.

Det sammenlignelige salg hos den kendte kaffekæde steg med 6 pct., mens analytikerne blot havde ventet en fremgang på 4,2 pct., viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Det er den stærkeste salgsvækst i tre år - og fremgangen var særligt drevet af godt salg i USA og Kina.

Starbucks-aktien stiger 4,7 pct.

/ritzau/FINANS

Er du bedre end dine kolleger til at handle aktier?

Deltag i Børsens aktiespil. Her kan du risikofrit teste dine evner som investor. Du kan også oprette en gruppe for alle dine kolleger, så I kan dyste om, hvem der er arbejdspladsens bedste investor. Er det dig, der skal løbe med håneretten i kantinen? Vinderen af hele spillet får en hovedpræmie på 250.000 kroner. Tilmeld dig her

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Canadiere hev 894 mio ud af Skat med hjælp fra banker

Udbytteskandale vokser efter fejl hos Nordea, SEB og Danske Bank: 940 mio kr kan være tabt

Storaktionærer flokkes om fynsk small cap-selskab: Aktien er braget op med 47 pct. på én måned

Løkke ville hele tiden have Ellemann som formand

Sådan vinder du 250.000 kroner i Børsens aktiespil - fire eksperter giver råd

Eksperter spår hop i oliepris efter bomber i Saudi-Arabien: "Det er et chok til oliemarkedet, og vi vil helt sikkert se højere priser"

DNB på vej med lavere priser på formueforvaltning

Mindeplads for Kim Larsen i København bliver afvist af familien

Eks-premierminister kalder Boris Johnson populist