Aktieluk i USA: Tesla-aktien bragede ned i rødt og regnskabstungt marked
Foto: Lucas Jackson / Reuters / Ritzau Scanpix
Penge Af
Elbilproducenten Tesla fik for alvor ørerne i maskinen i torsdagens amerikanske aktiemarked, der generelt var præget af et hav af regnskaber fra store selskaber.

De fleste blev takseret negativt, og markedet faldt da også samlet set, efter at røde bølger fra Europa også spredte sig til Wall Street.

Det startede ellers positivt i Europa, men blev ud på dagen vendt til kursfald de fleste steder, selv om chefen for Den Europæiske Centralbank (ECB), Mario Draghi, torsdag understregede et behov for væsentlige pengepolitiske stimuli.

De tre ledende indeks i USA - S&P 500, Nasdaq og Dow Jones - faldt med 0,5-1,0 pct. efter stigninger til to ud af tre indeks onsdag.

TESLA DEN STORE TABER EFTER ENORMT UNDERSKUD

Den helt store taber torsdag var Tesla, hvis aktie blev straffet, efter at elbilproducenten onsdag efter børslukketid fremviste et skuffende stort underskud i årets andet kvartal.

I april, maj og juni endte Tesla med et samlet justeret underskud per aktie på 1,12 dollar. Det var ganske vist en klar fremgang fra underskuddet på 3,06 dollar per aktie i samme periode sidste år, men et markant større underskud end analytikerne havde forudset.

Ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News var konsensus således et justeret underskud på 31 cent per aktie i kvartalet.

Aktien bragede ned med 13,6 pct.

PAYPAL OG FORD STOD OGSÅ FOR SKUD

Paypals regnskab for andet kvartal spredte heller ikke just glæde blandt investorerne.

Den amerikanske betalingskoncern havde bedre gang i forretningen i årets andet kvartal end ventet, og det fik også selskabet til at løfte forventningerne til indtjeningen for hele året.

Omvendt blev forventningen til omsætningen nedjusteret, og det skuffede investorerne, der sendte aktien ned med 5,1 pct.

Heller ikke bilproducenten Ford kunne leve op til markedets forventninger med regnskabet for andet kvartal, der også blev fremlagt efter børslukketid onsdag.

Ford kom ikke helt så godt gennem perioden, som analytikerne havde ventet, og selskabets forventninger til hele året ramte heller ikke plet. Investorerne sendte Fords aktie ned med 7,8 pct.

Det sociale medie Facebook tabte 1,9 pct. Onsdagens regnskab for andet kvartal viste ellers en stigning på cirka 28 pct. i Facebooks omsætning, der dermed nåede 16,9 mia. dollar.

Samtidig steg antallet af aktive månedlige brugere hos Facebook og selskabets øvrige platforme - Instagram, Messenger og WhatsApp - med 8 pct. sammenlignet med samme kvartal sidste år. Den stigning var helt som ventet.

BRISTOL-MYERS BLANDT SJÆLDNE VINDERE

Torsdag afleverede blandt andet medicinalselskabet Bristol-Myers Squibb regnskab for andet kvartal, hvor selskabet tjente mere end ventet.

Den justerede indtjening per aktie blev 1,18 dollar, mens analytikerne ifølge estimater fra Bloomberg News havde ventet et resultat på 1,07 dollar.

For hele 2019 løftede Bristol-Myers samtidig forventningerne til det justerede resultat per aktie til 4,20-4,30 dollar fra tidligere 4,10-4,20 dollar. Aktien steg med 5 pct.

Luftfartsselskabet American Airlines løftede i sit regnskab bunden af sine forventninger til bundlinjen for 2019. Selskabets indtjening per aktie endte samtidig lidt over analytikernes estimater.

Flyselskabet ser nu den justerede indtjening per aktie for hele året ende i niveauet 4,50-6,00 dollar mod en tidligere forventning om 4-6 dollar.

Aktien faldt alligevel med 8,4 pct.

Industrikoncernen 3M, der blandt andet er kendt for de gule post-it-huskesedler, faldt efter sit regnskab for andet kvartal 0,7 pct. Regnskabet viste ellers et større justeret overskud per aktie, end selv den mest optimistiske analytiker havde ventet.

Telekæmpen Comcast faldt med 0,6 pct., efter at regnskabet for andet kvartal her viste en sløjere tilgang af internetkunder, end tilfældet var i samme periode sidste år.

/ritzau/FINANS

Gå ikke glip af den vigtigste begivenhed for beslutningstagere i 2020

Børsen Impact 2020 samler Børsens redaktører de danske beslutningstagere på øverste niveau til en årlig opdatering på det danske og globale erhvervspolitiske, økonomiske og finansielle klima. Mød dem, der sætter dagsordenen og styrer, hvad der rammer dit skrivebord i de kommende år.

Har du fået din invitation?

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Boligejere kan minimere risikoen med overset trick - men få kender til det

Maersk.com omsætter for 135 milliarder: "Det er et af verdens største websites"

Strøm er perfekt til en Bentley

Socialt fodboldnetværk runder vigtig milepæl med en mio brugere

Arktisk eventyr med kurs mod nord

Løkke med et sidste svirp til Venstres medlemmer: Nogen er nødt til at forstå, at vores bagland i dag er andet og mere end jer

Helle Ib: Tre ting er værd at hæfte sig ved i Ellemanns første landsmødetale

Redaktionens favoritter: Det optager redaktionen

Mærsk-topchef overvejer ny ledelsesstruktur efter Toft-afgang