Aktieåbning i USA: Tesla brager ned i negativt marked efter regnskab
Foto: Shannon Stapleton / Reuters / Ritzau Scanpix
Penge Af
Elbilproducenten Tesla får store kurssmæk kort efter handelsstart på det amerikanske aktiemarked torsdag, som igen er præget af en lang række regnskaber fra store selskaber.

I Europa har stemningen det meste af dagen været positivt de store aktiemarkeder torsdag, men flere af de store indeks har vendt plusserne til små minusser, og den mere negative stemning har også bredt sig til USA.

Her starter det brede S&P 500-indeks med fald på 0,2 pct., det smallere Dow Jones-indeks går 0,2 pct. tilbage, og det teknologitunge Nasdaq-indeks falder 0,4 pct.

S&P 500-indekset endte onsdag med en stigning på 0,5 pct., mens Dow Jones måtte tage til takke med et fald på 0,3 pct. Nasdaq-indekset sluttede dagen 0,9 pct. højere.

Amerikanske Teslas aktie straffes på børsen torsdag, efter at elbilproducenten onsdag efter børslukketid fremviste et skuffende stort underskud i årets andet kvartal.

I april, maj og juni endte Tesla med et samlet justeret underskud per aktie på 1,12 dollar, fremgår det af selskabets regnskab, der er blevet offentliggjort onsdag efter amerikansk børslukketid. Det er en fremgang fra underskuddet på 3,06 dollar per aktie i samme periode sidste år.

Det er dog stadig et markant større underskud, end analytikerne havde forudset. Ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde analytikerne forud for regnskabet ventet et justeret underskud på 31 cent per aktie i andet kvartal.

Aktien brager ned med 12,8 pct. ved handelsstart.

PAYPAL OG FORD STÅR OGSÅ TIL FALD

Paypals regnskab for andet kvartal spreder heller ikke ligefrem glæde blandt investorerne.

Den amerikanske betalingskoncern havde bedre gang i forretningen i årets andet kvartal end ventet, og det fik også selskabet til at løfte forventningerne til indtjeningen for hele året.

Omvendt blev forventningen til omsætningen nedjusteret, og det skuffer investorerne, der sender aktien ned med 4,4 pct. torsdag.

Heller ikke Ford kunne leve op til investorernes forventninger med regnskabet for andet kvartal, der også blev fremlagt efter børslukketid onsdag.

Den amerikanske bilproducent kom ikke helt så godt igennem årets andet kvartal, som analytikerne havde ventet, og selskabets forventninger til hele året ramte heller ikke plet. Investorerne sender Fords aktie ned med 5,6 pct.

Facebook starter omvendt torsdagen med en stigning på 0,9 pct. Onsdagens regnskab for andet kvartal viste, at det er gået bedre end forventet i andet kvartal af 2019 i forretningen hos verdens største sociale medie.

Facebooks samlede omsætning steg i andet kvartal cirka 28 procent. Dermed nåede den 16,9 milliarder dollar. Samtidig steg antallet af aktive, månedlige brugere hos Facebook og selskabets øvrige platforme - Instagram, Messenger og WhatsApp - med otte procent sammenlignet med samme kvartal sidste år. Den stigning var helt som ventet.

Flere selskaber har også været på banen med regnskaber forud for børsåbningen torsdag.

AMERICAN AIRLINES OG BRISTOL-MYERS FALDER

Det gælder for medicinalselskabet Bristol-Myers Squibbs, der tjente mere end ventet i andet kvartal, hvor det blev til et justeret overskud på 1,18 dollar per aktie. Analytikere havde ifølge Bloomberg News ventet et resultat på 1,07 dollar.

For hele 2019 løfter Bristol-Myers forventningerne til det justerede resultat per aktie til 4,20-4,30 dollar fra tidligere 4,10-4,20 dollar. Aktien falder 0,1 pct.

Flyselskabet American Airlines har løftet bunden af sine forventninger til bundlinjen for 2019. Det skete i forbindelse med regnskabet for andet kvartal, hvor selskabets indtjening per aktie endte lidt over analytikernes estimater.

Flyselskabet ser nu den justerede indtjening per aktie ende i niveauet 4,50-6 dollar, før lød de forventninger på 4-6 dollar.

Aktien falder med 3,1 pct.

Den amerikanske industrikoncern 3M, der engang var et af verdens største selskaber og er kendt for de gule post-it huskesedler, belønnes også torsdag i det amerikanske formarked for sit regnskab for andet kvartal. Aktien stiger 2,9 pct.

/ritzau/FINANS

Årets julegave til medarbejderne?

Med en virksomhedsaftale i Børsen Executive Club får dine udvalgte medarbejdere mulighed for at suge inspiration og ny viden om ledelse og forretningsstrategi til sig. Se alle fordelene her 

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerI fremtiden kan du betale uden at røre en finger

Annoncørbetalt
indhold af Danske Bank

Forsiden lige nu


Krogsgaard spår 10 gode år for Novos supermolekyle: Arven er sikret til efter Fruergaard

Dansk ingeniørvirksomhed bliver en del af stor international koncern: Et strategisk vigtigt skridt

Aktieluk i USA: Små plusser til slut - Nike og Apple øverst i Dow Jones

MP Pension til Coloplast: I år har vi fået endnu en grund til at stemme imod Lars Rasmussen som formand

CIP sejrer i USA med havmøllepark - Shell og Ørsted forbigået

Coloplast-formand om aflysning af frasalg af urologi-division: Det kan kun gå en vej og det er fremad

Rambøll vil sætte strøm på alle firmabiler: "Vores ambition er, at de eneste biler, vi har, er elbiler eller plugin-hybridbiler"

Sydbank om Danske Bank-opjustering: Det ligner en camoufleret nedjustering

Danske Bank opjusterer forventningerne for anden gang på under en uge