Aktiestatus i USA: Snapchat brager frem i regnskabstungt marked
Foto: Eric Thayer / Reuters / Ritzau Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktiemarkeder fastholder ikke en ens retning i løbet af onsdagen, hvor to af de tre ledende indeks dog fortsat ligger med fald ved middagstid i USA.

Onsdagen startede de tre indeks alle med fald, men i løbet af handelsdagen er det blev vendt for det teknologitunge Nasdaq-indeks, der omkring klokken 12.15 amerikansk østkysttid stiger 0,2 pct. Det brede S&P 500-indeks falder omvendt 0,3 pct., mens det noget smallere Dow Jones dykker med 0,5 pct.

Tirsdag var der god stemning på de amerikanske aktiemarkeder, og hen over dagen blev den gode stemning cementeret, efter forlydender om at USA i næste uge sender handelsrepræsentanter til Kina for at genoptage handelsforhandlingerne ansigt til ansigt.

REGNSKABER I LANGE BANER

Forud for amerikansk handelsstart onsdag er der landet en række regnskaber, som investorerne kan kaste et nærmere blik på, og især Snap Inc., der står bag det sociale medie Snapchat, har en god dag på børsen.

Selskabets aktie brager frem med en stigning på 15,5 pct., efter at selskabet rapporterede om høj vækst i antallet af brugere i regnskabet for andet kvartal tirsdag.

Snap Inc. lancerede en forbedret version af sin Snapchat-app til Android-brugere, og selskabet berettede om, at der dagligt var 203 millioner brugere i andet kvartal. Det var et godt stykke over analytikernes estimater, som havde regnet med 191,7 millioner daglige brugere af appen. Aktien stiger 14,7 pct. til 17,01 dollar.

Investorerne kan også se nærmere på regnskabet fra den amerikanske flyproducent Boeing, der har fået grounded sine fly af typen 737 MAX efter to flystyrt.

Selskabet landede et underskud for andet kvartal. Det var en overraskelse, da der var ventet overskud ifølge Bloomberg. Underskuddet per aktie var 5,82, mens analytikerne havde ventet et overskud på 1,98 dollar per aktie.

Flyaktien falder 2,8 pct.

Caterpillar, som blandt andet leverer gravemaskiner til mineindustrien, venter, at overskuddet for hele 2019 kommer til at være i den nedre del af det tidligere udmeldte interval på 12,06-13,06 dollar.

Andet kvartal ramte ellers inden for analytikernes skive. Omsætningen i kvartalet landede på 14,43 mia. dollar, hvor analytikerne adspurgt af Bloomberg News ventede en omsætning på 14,42 mia. dollar. På bundlinjen kunne selskabet notere sig et overskud per aktie på 2,83 dollar.

Aktien smider 3,8 pct.

AT&T har onsdag præsenteret resultater for andet kvartal, som rammer inden for analytikernes skive. AT&T leverede i andet kvartal et ordinært driftsoverskud (EBITDA) på 15,04 mia. dollar. Analytikere ventede 15,07 mia. dollar på den post, skriver Bloomberg News.

Aktien vinder 2,9 pct.

Pakkekoncernen United Parcel Service, UPS, overraskede positivt med sit regnskab for andet kvartal, som sender aktien i vejret med 7,6 pct. UPS kom ud af kvartalet med et justeret overskud per aktie på 1,96 dollar mod ventet 1,93 dollar blandt analytikerne ifølge estimater fra Bloomberg News.

FOKUS PÅ FACEBOOK OG TESLA

Også Paypal og AMD leverer regnskab onsdag. Paypal-aktien taber 0,1, mens AMD-aktien stiger 2 pct. forud for regnskabsoffentliggørelserne.

Efter amerikansk børslukketid melder Facebook, Tesla og Ford sig også på banen med regnskaber.

Tesla-aktien stiger 0,3 pct., mens Ford-aktien henter 0,9 pct.

Onsdag har Facebook desuden meddelt, at selskabet betaler 5 mia. dollar i et forlig med de amerikanske myndigheder for selskabets håndtering af private brugerdata gennem en årrække.

Facebook-aktien falder 0,4 pct. onsdag

Derudover vil der i dagens handel være fokus på Texas Instruments, som leverede regnskab tirsdag efter børsens lukketid. Texas Instruments går frem med 7,4 pct.

/ritzau/FINANS

NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Usikre lån hitter stadig i storbyerne: "Hvis renten stiger, er det et problem"

I 1979 var inflationen 15 pct - men så blev Paul Volcker centralbankchef

Citi sætter tocifret afkastestimat på britiske aktier, men advarer om at jage dem

Bestyrelsesforkvinde: "Kom så Danmark. Kvinder kan godt lede en bank"

Lars Tvede: Iværksættermantraet "move fast and break things" duer vist ikke for biler. Men alligevel vil bilmarkedet snart udvikle sig vildt

Ugen der kommer: Skæbneuge for advokat sigtet for skattefusk for trecifret millionbeløb

Hvert kvartal kører Jakob Riis 12 timer med ambulancefolkene for at sikre, at topledelsens beslutninger matcher Falck-medarbejderne i frontlinjen

Peugeot 504 Coupé V6: "Man føler næsten, man er med i en gammel fransk film"

Liv, håb og krydderier