Aktiestatus i USA: Snapchat brager frem i regnskabstungt marked
Foto: Eric Thayer / Reuters / Ritzau Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktiemarkeder fastholder ikke en ens retning i løbet af onsdagen, hvor to af de tre ledende indeks dog fortsat ligger med fald ved middagstid i USA.

Onsdagen startede de tre indeks alle med fald, men i løbet af handelsdagen er det blev vendt for det teknologitunge Nasdaq-indeks, der omkring klokken 12.15 amerikansk østkysttid stiger 0,2 pct. Det brede S&P 500-indeks falder omvendt 0,3 pct., mens det noget smallere Dow Jones dykker med 0,5 pct.

Tirsdag var der god stemning på de amerikanske aktiemarkeder, og hen over dagen blev den gode stemning cementeret, efter forlydender om at USA i næste uge sender handelsrepræsentanter til Kina for at genoptage handelsforhandlingerne ansigt til ansigt.

REGNSKABER I LANGE BANER

Forud for amerikansk handelsstart onsdag er der landet en række regnskaber, som investorerne kan kaste et nærmere blik på, og især Snap Inc., der står bag det sociale medie Snapchat, har en god dag på børsen.

Selskabets aktie brager frem med en stigning på 15,5 pct., efter at selskabet rapporterede om høj vækst i antallet af brugere i regnskabet for andet kvartal tirsdag.

Snap Inc. lancerede en forbedret version af sin Snapchat-app til Android-brugere, og selskabet berettede om, at der dagligt var 203 millioner brugere i andet kvartal. Det var et godt stykke over analytikernes estimater, som havde regnet med 191,7 millioner daglige brugere af appen. Aktien stiger 14,7 pct. til 17,01 dollar.

Investorerne kan også se nærmere på regnskabet fra den amerikanske flyproducent Boeing, der har fået grounded sine fly af typen 737 MAX efter to flystyrt.

Selskabet landede et underskud for andet kvartal. Det var en overraskelse, da der var ventet overskud ifølge Bloomberg. Underskuddet per aktie var 5,82, mens analytikerne havde ventet et overskud på 1,98 dollar per aktie.

Flyaktien falder 2,8 pct.

Caterpillar, som blandt andet leverer gravemaskiner til mineindustrien, venter, at overskuddet for hele 2019 kommer til at være i den nedre del af det tidligere udmeldte interval på 12,06-13,06 dollar.

Andet kvartal ramte ellers inden for analytikernes skive. Omsætningen i kvartalet landede på 14,43 mia. dollar, hvor analytikerne adspurgt af Bloomberg News ventede en omsætning på 14,42 mia. dollar. På bundlinjen kunne selskabet notere sig et overskud per aktie på 2,83 dollar.

Aktien smider 3,8 pct.

AT&T har onsdag præsenteret resultater for andet kvartal, som rammer inden for analytikernes skive. AT&T leverede i andet kvartal et ordinært driftsoverskud (EBITDA) på 15,04 mia. dollar. Analytikere ventede 15,07 mia. dollar på den post, skriver Bloomberg News.

Aktien vinder 2,9 pct.

Pakkekoncernen United Parcel Service, UPS, overraskede positivt med sit regnskab for andet kvartal, som sender aktien i vejret med 7,6 pct. UPS kom ud af kvartalet med et justeret overskud per aktie på 1,96 dollar mod ventet 1,93 dollar blandt analytikerne ifølge estimater fra Bloomberg News.

FOKUS PÅ FACEBOOK OG TESLA

Også Paypal og AMD leverer regnskab onsdag. Paypal-aktien taber 0,1, mens AMD-aktien stiger 2 pct. forud for regnskabsoffentliggørelserne.

Efter amerikansk børslukketid melder Facebook, Tesla og Ford sig også på banen med regnskaber.

Tesla-aktien stiger 0,3 pct., mens Ford-aktien henter 0,9 pct.

Onsdag har Facebook desuden meddelt, at selskabet betaler 5 mia. dollar i et forlig med de amerikanske myndigheder for selskabets håndtering af private brugerdata gennem en årrække.

Facebook-aktien falder 0,4 pct. onsdag

Derudover vil der i dagens handel være fokus på Texas Instruments, som leverede regnskab tirsdag efter børsens lukketid. Texas Instruments går frem med 7,4 pct.

/ritzau/FINANS

Savner du faglig inspiration i din indbakke? Modtag en mail fra chefredaktør Niels Lunde en gang om ugen og få et konstruktivt blik på ledelse og dansk erhvervsliv. Tilmeld dig til Niels Lundes nyhedsbrev i boksen herunder


Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Nyt børsflop: Markedet for danske noteringer er dødt

Aktieluk i USA: S&P 500 igen i rekord - men holdt nede af Cisco og Apple

Helle Ib: Sjældent en statsminister sidder så sikkert i sadlen

Rangvid: Tysk showstopper for bankunion

Udflytning forringer vismænds klimaarbejde

Le Mans-film lykkes med at gengive rivaliseringen mellem Ford og Ferrari

Powell: USA's økonomi er en stjerne - opsvinget vil fortsætte

Her er den bedste og værste bankapp ifølge brugerne

Fransk kommissærkandidat klarede skærene - Ungarns kandidat skal svare på flere spørgsmål