Aktieåbning: Novo stiger og trækker C25-indekset med op
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix/Arkiv
Penge Af
En stigning til Novo Nordisk er onsdag morgen med til at løfte det danske eliteindeks, C25, der efter kort tids handel ligger 0,3 pct. højere i 1136,77.

Generelt er stemningen også god på aktiemarkedet, og det er understøttet af meldinger om, at USA og Kina snart skal mødes for igen at diskutere handelskonflikten.

- De globale aktiemarkeder sluttede tirsdag i grønt territorium, hvilket var drevet af generelt bedre end ventede regnskaber fra regnskabssæsonen samt især positive takter fra handelskonflikten mellem USA og Kina.

- Det kom således frem, at der er planlagt forhandlinger mellem de to parter startende på mandag i Shanghai, hvilket dermed vil være de første fysiske møder, siden Trump og Xi Jinping mødtes i Osaka på G20-topmødet i slutningen af juni, skriver Nordea i en kommentar.

Herhjemme stiger Novo Nordisk-aktien 2,5 pct. til 328,70 kr., uden at der er umiddelbare bagvedliggende nyheder.

STRIBEVIS AF ANALYSEÆNDRINGER

Ellers er der fokus på DSV, efter at transportselskabet ifølge Bloomberg News har fået sænket anbefalingen af Handelsbanken til "sælg" fra "hold", uden at der er ændret ved kursmålet på 590 kr.

Tidligere har også Børsen kunnet fortælle, at Handelsbanken har sænket anbefalingen af DSV's aktie. DSV-aktien starter 0,7 pct. lavere i 622 kr.

Chr. Hansen har af SEB fået skåret kursmålet til 610 kr. fra 655 kr., uden at banken har fundet anledning til at ændre ved anbefalingen "hold". Chr. Hansen-aktien ligger 0,2 pct. højere i 601,80 kr.

Novozymes kan se sit kursmål løftet til 270 kr. fra 230 kr. af DNB, der imidlertid fastholder anbefalingen "sælg". Novozymes-aktien starter uændret i 318,90 kr.

Danske Bank har fået reduceret sit kursmål af Barclays til 138 kr. fra 148 kr., men anbefalingen "overvægt" gentages. Danske Bank-aktien falder 0,1 pct. til 103,75 kr.

Vestas har fået løftet kursmålet til 475 kr. fra 455 kr. af Société Générale. Banken holder fast i anbefalingen "sælg". Vestas-aktien stiger med 0,1 pct. til 596,60 kr.

Genmab er atter under dækning af Goldman Sachs, der genindleder med anbefalingen "neutral". Genmab-aktien ligger 0,2 pct. højere i 1219 kr.

IMPULSER FRA UDLANDET

Hos FLSmidth kan der i løbet af dagen skæves til regnskabet fra Caterpillar, der sælger gravemaskiner til mineindustrien og ofte kommenterer udsigterne for branchen. FLSmidth-aktien stiger med 0,7 pct. til 283,30 kr.

Også NKT kigger mod udlandet onsdag, i og med at den franske konkurrent Nexans fra morgenstunden har offentliggjort et regnskab, der for første halvår viste fremgang for både omsætning og driftsindtjening.

NKT-aktien starter onsdag med at falde 1,3 pct. til 106,60 kr. Det følger oven på tirsdagens kursfald på 4,4 pct., hvor aktiemarkedet ikke stillede sig tilfreds med en ordre på højspændingskabler til en værdi af cirka 670 mio. kr. til kabelforbindelsen Viking Link.

NKT's andel kan opgøres til godt 8 pct. af den samlede kontraktsum på cirka 8,2 mia. kr. Italienske Prysmian og tyske Siemens er tildelt de øvrige kontrakter på kabelforbindelsen.

Aktien faldt tungt efter offentliggørelsen, idet markedet synes at have sat næsen op efter en større kontrakt.

/ritzau/FINANS

Gå ikke glip af den vigtigste begivenhed for beslutningstagere i 2020

Børsen Impact 2020 samler Børsens redaktører de danske beslutningstagere på øverste niveau til en årlig opdatering på det danske og globale erhvervspolitiske, økonomiske og finansielle klima. Mød dem, der sætter dagsordenen og styrer, hvad der rammer dit skrivebord i de kommende år.

Har du fået din invitation?

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Boligejere kan minimere risikoen med overset trick - men få kender til det

Maersk.com omsætter for 135 milliarder: "Det er et af verdens største websites"

Strøm er perfekt til en Bentley

Socialt fodboldnetværk runder vigtig milepæl med en mio brugere

Arktisk eventyr med kurs mod nord

Løkke med et sidste svirp til Venstres medlemmer: Nogen er nødt til at forstå, at vores bagland i dag er andet og mere end jer

Helle Ib: Tre ting er værd at hæfte sig ved i Ellemanns første landsmødetale

Redaktionens favoritter: Det optager redaktionen

Mærsk-topchef overvejer ny ledelsesstruktur efter Toft-afgang