Investeringsøkonom: Penge fra Genmabs USA-notering ryger nok i udviklingsreserver
Genmab har rejst flere milliarder kroner ved at notere sine aktier i USA.
Foto: Lars Møller/Free
Penge Af
Mandag gennemførte Genmab salget af flere millioner aktier i forbindelse med sin børsnotering i USA, og det indbragte selskabet frisk kapital, som formentlig vil blive lagt til side til fremtidige udviklingsprojekter.

Sådan lyder vurderingen fra Per Hansen, investeringsøkonom hos børsmægleren Nordnet, om de godt 3,4 mia. kr., som Genmab har rejst i bruttoprovenu ved salget af 2,85 mio. nye aktier på den amerikanske børs.

"Jeg tror ikke, at Genmab skal ud og købe noget med de her penge. Jeg tror, at pengene ryger i en form for udviklingsreserver, som man kan bruge, hvis man ønsker at igangsætte nogle af de ting, som de går og pusler og barsler med," siger Per Hansen.

Investeringsøkonomen ser det ikke som sandsynligt, at Genmab har gennemført den amerikanske børsnotering alene for at rejse yderligere kapital, da selskabet som sådan ikke ser ud til at stå og mangle penge.

Ved udgangen af første kvartal udgjorde selskabets egenkapital da også 8,1 mia. kr., samtidig med at de likvide beholdninger lå på 1,2 mia. kr.

"Det har ikke været et formål i sig selv, at man skulle have penge i kassen, fordi man stod og manglede de her penge."

"Genmab mangler som sådan ikke i den henseende pengene, og hvis det var sådan, at man manglede pengene, så ville det være meget naturligt, hvis man i stedet foretog den kapitaludvidelse i København og solgte nye aktier til allerede eksisterende investorer," siger Per Hansen.

Foruden ekstra kapital, som kan lægges til side til fremtidige udviklingsprojekter, vurderer investeringsøkonomen, at noteringen i USA også kan have været interessant for Genmab, i og med at det amerikanske medicinal- og biotekmarked er verdens største, og der derfor er en del investorinteresse at hente ved også at have sine aktier noteret på den amerikanske børs.

Ritzau Finans har forsøgt at få en kommentar fra Genmab til det gennemførte aktiesalg i USA, men fordi selskabet er underlagt en stilleperiode efter noteringen, har det ikke været muligt.

/ritzau/FINANS

Gå ikke glip af dagens vigtigste mail

Få et komprimeret overblik over hvad der er værd at vide. Hver morgen. Direkte i din mailboks. Du kan selv vælge om du vil læse eller lytte til Børsen Morgenbriefing. Meld dig til herunder.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Onlinebank lander banklicens: "Det er lidt som at blive kvalificeret til Champions League"

Flere banker ser på minusrenter til private

Medierne på grillen: Har pressen hvidvasket de forkerte?

Lagre bugner mere end forventet hos Pandoras partnere: Alexander Lacik vil bruge yderligere 500 mio kr på at købe smykker tilbage

Aktiechef efter overstået regnskabssæson: "Det er ikke gået så galt for de danske selskaber, som man kunne have frygtet"

Trumps tropper slår igen: Ingen recession

Krisen fortsætter i italiensk politik: Nu træder premierministeren tilbage

Coloplast-boss: "Det er min største frygt, at vi kommer til en verden hvor produkter ikke betyder noget"

Aktieluk i Europa: Italiensk uro sendte nervøsitet ind over kontinentet