Aktiestatus: ISS og Pandora i toppen med DSV i den tunge ende
Foto: Benoit Tessier/Reuters/Ritzau Scanpix/Arkiv
Penge Af
DSV og Pandora er tirsdag i hver sin ende af det danske eliteindeks, der stiger. DSV-aktien falder efter et regnskab fra en konkurrent og en nedjustering fra et finanshus, mens Pandora-aktien stiger uden nyt.

C25 kan ikke følge med sine europæiske kolleger, hvor de tre toneangivende indeks stiger 0,5-1,1 pct., mens C25 nøjes med en beskeden stigning på 0,2 pct. til 1130,96.

"Generelt er markedet afventende på nyt fra centralbankerne i den kommende tid, og regnskabssæsonen både i USA og Europa tager fart," siger afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen til Ritzau Finans og oplyser, at over en fjerdedel af aktierne i det amerikanske S&P 500-indeks vil levere regnskabstal i denne uge.

Underliggende - og med mulighed for også at kun skabe kursskvulp i markedet - er den geopolitiske situation og handelskrigen.

Pandora og ISS til tops 

Pandora stråler tæt på toppen af indekset med en stigning på godt 2 pct. til 262,30 kr., men overgås af ISS. Begge selskaber har ikke fået selskabsnyt.

"Pandora lever ligesom sit eget liv med en uforklarlig stigning den ene dag efterfulgt af fald den næste," siger afdelingsdirektøren hos Sydbank.

ISS er "ugens aktie" i Børsen - det er måske med til at give den lidt fokus. Det fremgår blandt andet, at 12 ud af 15 analytikere anbefaler "køb".

DSV i den tunge ende 

Transport- og logistiksselskabet DSV har fået nyt fra Schweiz, hvor rivalen Kuehne+Nagel har afleveret regnskab for andet kvartal. DSV aktien sætter sig 0,9 pct. til 626 kr. og ligger i den tunge ende af C25.

Resultaterne lå i perioden stort set på linje med det ventede i markedet. Dog fortsatte det globale marked for luftfragt med at være under pres på grund af voksende handelsbarrierer. Netop luftfragt er et af DSV's store forretningsområder.

Med til at sende aktien ned er også en nedjusteret anbefaling fra finanshuset Stifel, der sænker til "hold" fra "køb", mens kursmålet dog løftes til 652 kr. fra 598 kr.

Veloxis er dagens højdespringer 

Blandt sidepapirerne er der tirsdag luft under vingerne til biotekselskabet Veloxis Pharmaceuticals, som sent mandag opjusterede forventningerne til dette års omsætning og driftsindtjening.

Aktien stiger 7,4 pct. til 3,29 kr., hvilket er den største stigning blandt samtlige danske børsnoterede aktier tirsdag. Aktien er i år steget mere end 50 pct. og har svinget mellem 3,40 kr. og 1,95 kr.

Veloxis estimerer nu en omsætning på 69-77 mio. dollar mod tidligere 58-68 mio. dollar, og driftsoverskuddet før aktieløn ses nu lande på 10-15 mio. dollar mod en tidligere forventning om 4-10 mio. dollar.

Det er et bedre end ventet salg af midlet Envarsus, der trækker forventningerne op.

Samtidig peger selskabet på en mulighed for flere positive salgsoverraskelser, da efterspørgslen i USA kan vokse på grund af udbudsmangel.

Finanshuset Kempen har efter opjusteringen skruet op for sit kursmål for Veloxis, der løftes til 4,80 kr. fra 4 kr. - et løft på 20 pct. Samtidig gentages den positive anbefaling "køb", viser data fra Bloomberg News.

Energikoncernen Ørsted har også fået analytikernyt. Deutsche Bank har sænket anbefalingen for aktien til "hold" fra tidligere "køb". Ørsteds aktie falder 0,7 pct. til 630,20 kr. tirsdag middag.

/ritzau/FINANS

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan opleve Rasmus Hougaard og andre internationale thought leaders på Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Lær af de dygtigste og få konkrete værktøjer til dit eget ledelsesarbejde. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Venstre vælger Inger Støjberg som ny næstformand

Jakob Ellemann-Jensen er nu officielt Venstres nye formand

Danskere køber sig ind i svensk kæde: "Vi skal op på 25 restauranter i alt"

Uffe Ellemann vil ikke blande sig i, hvordan Venstre skal ledes: "Gamle formænd og farmænd skal ses og ikke høres"

Hvor solen stråler lidt klarere

Dansk erhvervsliv ønsker Jakob Ellemann-Jensen tillykke med topposten i Venstre: Ser frem til samarbejdet

Novo Nordisk får godkendt diabetespille med kæmpepotentiale i USA: "Vigtigheden kan ikke understreges nok"

V-partisekretær: Aldrig har vi oplevet et så brutalt opgør

Novo-chef: Måske den vigtigste milepæl i min tid som direktør