Før markedet åbner: Udenlandsk udvikling bliver afgørende for DSV og andre
Foto: Nils Meilvang / Ritzau Scanpix
Penge Af
Der er ikke meget fra det hjemlige at tage bestik af på det danske aktiemarked tirsdag morgen.

Dermed bliver det den udenlandske udvikling, heriblandt et hæderligt regnskab fra DSV-kollegaen Kuehne+Nagel, der kommer til være bestemmende for retningen fra handlens start tirsdag.

De ledende amerikanske aktieindeks sluttede mandag med plusser, og de asiatiske markeder har fulgt op på udviklingen med stigninger.

Samme tendens ses i både de amerikanske og de europæiske aktiefutures, der alle peger i let positiv retning.

Det danske eliteindeks, C25, lukkede mandag så godt som uændret - 0,04 indekspoint højere - i 1128,45.

I Danmark er det højsommer og dermed agurketid for investorerne, mens de udenlandske markedsdeltagere og interessenter først står foran feriesæsonen om en uges tid, hvor aktiviteten i såvel London som New York sandsynligvis vil falde.

DSV kan komme i fokus

DSV har tidligt tirsdag fået nyt fra Schweiz, hvor rivalen Kuehne+Nagel har afleveret regnskab for andet kvartal. Resultaterne lå stort set på linje med det ventede i markedet. Driftsresultatet steg eksempelvis 2 pct. til 511 mio. schweizerfranc, mens analytikerne ifølge estimater fra Bloomberg News havde ventet 513,4 mio. schweizerfranc.

Dog fortsatte det globale marked for luftfragt med at være under pres på grund af voksende handelsbarrierer. Netop luftfragt er et af DSV's store forretningsområder.

DSV må i øvrigt se sin aktieanbefaling nedjusteret af finanshuset Stifel, der sænker anbefalingen "hold" fra "køb", mens kursmålet er løftet til 652 kr. fra 598 kr.

DSV, der netop har forlænget tilbudsperioden til aktionærerne i Panalpina i forbindelse med den planlagte fusion mellem de to selskaber, faldt mandag 0,6 pct. til 631,60.

Maersk Drilling har hentet arbejde til boreriggen Resolute, der har fået kontrakt hos engelsk-franske Perenco i Nordsøen. Aftalen er på 150 dage, og kontraktperioden starter i oktober.

The Drilling Company of 1972, som er det officielle navn for Maersk Drilling, faldt mandag 1,0 pct. til 455,60 kr.

Biotekselskabet Veloxis Pharmaceuticals opjusterede forventninger til dette års omsætning og driftsindtjening efter børstid mandag.

Veloxis estimerer nu en omsætning på 69-77 mio. dollar mod før 58-68 mio. dollar, samtidig med at driftsoverskuddet før aktieløn ses lande på 10-15 mio. dollar mod en tidligere forventning på 4-10 mio. dollar. Det er et bedre salg af midlet Envarsus end ventet, der trækker resultatestimatet op.

Samtidig peger selskabet på en mulighed for flere positive salgsoverraskelser, da efterspørgslen i USA kan vokse på grund af udbudsmangel.

Veloxis steg mandag 0,5 pct. til 3,06 kr.

I mangel af bedre kan presset på de danske storbanker, der mandag sendte både Danske Bank og Nordea ned i det ellers stabile marked, fortsætte.

Danske Bank faldt med 0,8 pct. til 101,65 kr., mens Nordea endte 2,5 pct. lavere i 44,86 kr.

/ritzau/FINANS

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan opleve Rasmus Hougaard og andre internationale thought leaders på Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Lær af de dygtigste og få konkrete værktøjer til dit eget ledelsesarbejde. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Venstre vælger Inger Støjberg som ny næstformand

Helle Ib: Læg mærke til fire ting ved Venstres nye ledelse

Jakob Ellemann-Jensen er nu officielt Venstres nye formand

Danskere køber sig ind i svensk kæde: "Vi skal op på 25 restauranter i alt"

Uffe Ellemann vil ikke blande sig i, hvordan Venstre skal ledes: "Gamle formænd og farmænd skal ses og ikke høres"

Hvor solen stråler lidt klarere

Dansk erhvervsliv ønsker Jakob Ellemann-Jensen tillykke med topposten i Venstre: Ser frem til samarbejdet

Novo Nordisk får godkendt diabetespille med kæmpepotentiale i USA: "Vigtigheden kan ikke understreges nok"

V-partisekretær: Aldrig har vi oplevet et så brutalt opgør