Før markedet åbner: Udenlandsk udvikling bliver afgørende for DSV og andre
Foto: Nils Meilvang / Ritzau Scanpix
Penge Af
Der er ikke meget fra det hjemlige at tage bestik af på det danske aktiemarked tirsdag morgen.

Dermed bliver det den udenlandske udvikling, heriblandt et hæderligt regnskab fra DSV-kollegaen Kuehne+Nagel, der kommer til være bestemmende for retningen fra handlens start tirsdag.

De ledende amerikanske aktieindeks sluttede mandag med plusser, og de asiatiske markeder har fulgt op på udviklingen med stigninger.

Samme tendens ses i både de amerikanske og de europæiske aktiefutures, der alle peger i let positiv retning.

Det danske eliteindeks, C25, lukkede mandag så godt som uændret - 0,04 indekspoint højere - i 1128,45.

I Danmark er det højsommer og dermed agurketid for investorerne, mens de udenlandske markedsdeltagere og interessenter først står foran feriesæsonen om en uges tid, hvor aktiviteten i såvel London som New York sandsynligvis vil falde.

DSV kan komme i fokus

DSV har tidligt tirsdag fået nyt fra Schweiz, hvor rivalen Kuehne+Nagel har afleveret regnskab for andet kvartal. Resultaterne lå stort set på linje med det ventede i markedet. Driftsresultatet steg eksempelvis 2 pct. til 511 mio. schweizerfranc, mens analytikerne ifølge estimater fra Bloomberg News havde ventet 513,4 mio. schweizerfranc.

Dog fortsatte det globale marked for luftfragt med at være under pres på grund af voksende handelsbarrierer. Netop luftfragt er et af DSV's store forretningsområder.

DSV må i øvrigt se sin aktieanbefaling nedjusteret af finanshuset Stifel, der sænker anbefalingen "hold" fra "køb", mens kursmålet er løftet til 652 kr. fra 598 kr.

DSV, der netop har forlænget tilbudsperioden til aktionærerne i Panalpina i forbindelse med den planlagte fusion mellem de to selskaber, faldt mandag 0,6 pct. til 631,60.

Maersk Drilling har hentet arbejde til boreriggen Resolute, der har fået kontrakt hos engelsk-franske Perenco i Nordsøen. Aftalen er på 150 dage, og kontraktperioden starter i oktober.

The Drilling Company of 1972, som er det officielle navn for Maersk Drilling, faldt mandag 1,0 pct. til 455,60 kr.

Biotekselskabet Veloxis Pharmaceuticals opjusterede forventninger til dette års omsætning og driftsindtjening efter børstid mandag.

Veloxis estimerer nu en omsætning på 69-77 mio. dollar mod før 58-68 mio. dollar, samtidig med at driftsoverskuddet før aktieløn ses lande på 10-15 mio. dollar mod en tidligere forventning på 4-10 mio. dollar. Det er et bedre salg af midlet Envarsus end ventet, der trækker resultatestimatet op.

Samtidig peger selskabet på en mulighed for flere positive salgsoverraskelser, da efterspørgslen i USA kan vokse på grund af udbudsmangel.

Veloxis steg mandag 0,5 pct. til 3,06 kr.

I mangel af bedre kan presset på de danske storbanker, der mandag sendte både Danske Bank og Nordea ned i det ellers stabile marked, fortsætte.

Danske Bank faldt med 0,8 pct. til 101,65 kr., mens Nordea endte 2,5 pct. lavere i 44,86 kr.

/ritzau/FINANS

Gå ikke glip af dagens vigtigste mail

Få et komprimeret overblik over hvad der er værd at vide. Hver morgen. Direkte i din mailboks. Du kan selv vælge om du vil læse eller lytte til Børsen Morgenbriefing. Meld dig til herunder.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Pandora-aktie i stort kurshop efter regnskab

Anders Dam: Alle kunder kan få minusrenter - men jeg håber det ikke

Politikere provokeret af kviklånsfirmaer: Nu er flertal klar til at sætte loft over renten

Jyske Bank i stor ledelsesrokade

Jyske Bank indfører negative renter for velhavende privatkunder

Analytiker efter positivt regnskab: "Pandora vil outpeforme markedet"

Jyske Bank-aktie danser på stedet efter rentenyhed og større rokade

Købmanden kom fra fattige kår: En fjer blev til 26 milliarder