Penge Af
Den tyske industrivirksomhed Continental, der blandt andet er kendt for at udvikle bremsesystemer og bildæk, har sænket sine forventninger til indeværende år.

Nu venter selskabet en omsætning for året på omkring 44-45 mia. euro mod en tidligere forventning på omkring 45-47 mia. euro, samtidig med at forventningen til den justerede EBIT-margin er skruet ned til omkring 7,0-7,5 pct. fra før omkring 8-9 pct.

I en meddelelse forklarer Continental, at den primære årsag til nedjusteringen er et fortsat fald i den globale produktion af biler og lette køretøjer.

Continental havde tidligere regnet med en global bilproduktion på niveau med sidste år, men baseret på den seneste udvikling i den globale bilproduktion ventes der nu et fald på omkring 5 pct. for hele indeværende år.

Sammen med nedjusteringen har selskabet offentliggjort foreløbige tal for andet kvartal, der viser en omsætning på omkring 11,2 mia. euro og en justeret EBIT-margin på omkring 7,8 pct. I samme kvartal sidste år endte de to resultater højere på henholdsvis 11,4 mia. euro og 10,2 pct.

"Vores andet kvartal var solidt på trods af en yderligere forværring i markedsmiljøet. Vi er nu mindre optimistiske omkring anden halvdel af året, end vi før har været," siger Wolfgang Schäfer, finansdirektør hos Continental, i meddelelsen.

Regnskabet for andet kvartal - og derved første halvdel af indeværende år - offentliggør Continental fortsat den 7. august.


Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan opleve Rasmus Hougaard og andre internationale thought leaders på Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Lær af de dygtigste og få konkrete værktøjer til dit eget ledelsesarbejde. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Venstre vælger Inger Støjberg som ny næstformand

Jakob Ellemann-Jensen er nu officielt Venstres nye formand

Danskere køber sig ind i svensk kæde: "Vi skal op på 25 restauranter i alt"

Uffe Ellemann vil ikke blande sig i, hvordan Venstre skal ledes: "Gamle formænd og farmænd skal ses og ikke høres"

Hvor solen stråler lidt klarere

Dansk erhvervsliv ønsker Jakob Ellemann-Jensen tillykke med topposten i Venstre: Ser frem til samarbejdet

Novo Nordisk får godkendt diabetespille med kæmpepotentiale i USA: "Vigtigheden kan ikke understreges nok"

V-partisekretær: Aldrig har vi oplevet et så brutalt opgør

Novo-chef: Måske den vigtigste milepæl i min tid som direktør