Penge Af
Den tyske industrivirksomhed Continental, der blandt andet er kendt for at udvikle bremsesystemer og bildæk, har sænket sine forventninger til indeværende år.

Nu venter selskabet en omsætning for året på omkring 44-45 mia. euro mod en tidligere forventning på omkring 45-47 mia. euro, samtidig med at forventningen til den justerede EBIT-margin er skruet ned til omkring 7,0-7,5 pct. fra før omkring 8-9 pct.

I en meddelelse forklarer Continental, at den primære årsag til nedjusteringen er et fortsat fald i den globale produktion af biler og lette køretøjer.

Continental havde tidligere regnet med en global bilproduktion på niveau med sidste år, men baseret på den seneste udvikling i den globale bilproduktion ventes der nu et fald på omkring 5 pct. for hele indeværende år.

Sammen med nedjusteringen har selskabet offentliggjort foreløbige tal for andet kvartal, der viser en omsætning på omkring 11,2 mia. euro og en justeret EBIT-margin på omkring 7,8 pct. I samme kvartal sidste år endte de to resultater højere på henholdsvis 11,4 mia. euro og 10,2 pct.

"Vores andet kvartal var solidt på trods af en yderligere forværring i markedsmiljøet. Vi er nu mindre optimistiske omkring anden halvdel af året, end vi før har været," siger Wolfgang Schäfer, finansdirektør hos Continental, i meddelelsen.

Regnskabet for andet kvartal - og derved første halvdel af indeværende år - offentliggør Continental fortsat den 7. august.


Gå ikke glip af dagens vigtigste mail

Få et komprimeret overblik over hvad der er værd at vide. Hver morgen. Direkte i din mailboks. Du kan selv vælge om du vil læse eller lytte til Børsen Morgenbriefing. Meld dig til herunder.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Pandora-aktie i stort kurshop efter regnskab

Politikere provokeret af kviklånsfirmaer: Nu er flertal klar til at sætte loft over renten

Jyske Bank i stor ledelsesrokade

Jyske Bank indfører negative renter for velhavende privatkunder

Analytiker efter positivt regnskab: "Pandora vil outpeforme markedet"

Jyske Bank-aktie danser på stedet efter rentenyhed og større rokade

BMW forener nyt og gammelt med jubilæumsmotorcykel

Analytiker: Jyske Bank tjener stadig godt med penge - men aktien vil åbne fladt

Pandoras salg og indtjening fortsætter med at dykke - fastholder forventningerne