Penge Af
Den tyske industrivirksomhed Continental, der blandt andet er kendt for at udvikle bremsesystemer og bildæk, har sænket sine forventninger til indeværende år.

Nu venter selskabet en omsætning for året på omkring 44-45 mia. euro mod en tidligere forventning på omkring 45-47 mia. euro, samtidig med at forventningen til den justerede EBIT-margin er skruet ned til omkring 7,0-7,5 pct. fra før omkring 8-9 pct.

I en meddelelse forklarer Continental, at den primære årsag til nedjusteringen er et fortsat fald i den globale produktion af biler og lette køretøjer.

Continental havde tidligere regnet med en global bilproduktion på niveau med sidste år, men baseret på den seneste udvikling i den globale bilproduktion ventes der nu et fald på omkring 5 pct. for hele indeværende år.

Sammen med nedjusteringen har selskabet offentliggjort foreløbige tal for andet kvartal, der viser en omsætning på omkring 11,2 mia. euro og en justeret EBIT-margin på omkring 7,8 pct. I samme kvartal sidste år endte de to resultater højere på henholdsvis 11,4 mia. euro og 10,2 pct.

"Vores andet kvartal var solidt på trods af en yderligere forværring i markedsmiljøet. Vi er nu mindre optimistiske omkring anden halvdel af året, end vi før har været," siger Wolfgang Schäfer, finansdirektør hos Continental, i meddelelsen.

Regnskabet for andet kvartal - og derved første halvdel af indeværende år - offentliggør Continental fortsat den 7. august.


Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Sammenbrud: EU-ledere opgiver at nå et kompromis i denne uge - udsætter aftale om nyt syvårigt budget

Ingen ny udenlandsk arbejdskraft til landbruget: "Det er ikke nemt at finde danskere, der drømmer om at plukke tomater fra morgen til aften"

Van de Winkel: Genmabs nye guldæg måske mere værd end Darzalex

Verdens største alkoholimportør går i krig med Vivino: "Vi er klar til at gå i retten"

Finansminister skeptisk over for Venstres udlændingekrav

Glad biotek-formand efter milliardsalg: "Jeg vil gerne sige, at det har været en god investering"

Danske Banks bestyrelse vil have mulighed for at redde topledelse fra erstatningsansvar

Codan kæmper med Tryg og Top om de små virksomheder - rådgivning vigtigere end pris

Porsche varmer op til foråret med sportslige nyheder