Aktier i Europa: Philips, olieselskaber og schweizisk finanshus stiger - hektisk regnskabsuge venter forude
Foto: Christian Hartmann / Reuters / Ritzau Scanpix
Penge Af
Der bliver trådt vande på de europæiske aktiemarkeder mandag, hvor især energisektoren gør sig positivt bemærket og sørger for, at markedet holder skindet på næsen efter fald i slutningen af sidste uge.

Prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, stiger med 2 pct. af frygt for, at udbuddet af olie kan blive ramt af den optrappede konflikt mellem USA og Iran, som fredag beslaglagde et britisk olieskib i området omkring Hormuzstrædet.

Ved middagstid stiger olieselskaber som BP, svenske Lundin Petroleum og britiske Tullow Oil med stigninger på henholdsvis 1,6 pct., 1,9 pct. og 2,4 pct.

På indeksniveau stiger tyske DAX og det franske CAC 40 begge med 0,1 pct. Det paneuropæiske Europa Stoxx 600-indeks stiger med bare 0,03 pct.

Regnskaber fra Philips og Julius Baer

En hektisk regnskabsuge venter forude efter en relativt stille mandag, hvor kun få af de store europæiske selskaber har valgt at gøre status.

Der er dog kommet nyt fra den hollandske elektronikkoncern Philips, der kom ud af andet kvartal med en omsætning på 4,7 mia. euro og et ordinært driftsresultat, EBITA, på 549 mio. euro.

Til sammenligning havde analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News ventet en omsætning på 4,59 mia. euro og et ordinært driftsresultat på 542 mio. euro. Aktien i Philips stiger 4,2 pct. til 40,56 euro.

Også det schweiziske finanshus Julius Baer har spredt glæde blandt sine aktionærer med et driftsoverskud 1,70 mia. schweizerfranc i første halvår. Resultatet overgik analytikerforventningen om et driftsoverskud på 1,65 mia. schweizerfranc, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Investorerne belønner mandag ved middagstid regnskabet ved at sende Julius Baer-aktien op med 2,7 pct. på børsen i Schweiz.

/ritzau/FINANS

Få dagens vigtigste mail og start dagen på et oplyst grundlag. Tilmeld dig til nyhedsbrevet Børsen Morgenbriefing i boksen herunder

Børsen Morgenbriefing samler de vigtigste historier om erhverv, økonomi og aktier, så du på få minutter kan få et overblik over, hvad der er værd at vide.
Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Mægler efter sag om snyd med fremvisninger: "Det står klart for mig nu, at jeg havde svigtet min arv"

Klimafrygt slår købelyst ned: Penge bliver i lommen

Udenrigsminister: Vi har stemmer nok til brexit-aftale

Kongen af Køge er stjerne i aktiespillet: Jeg handler de samme aktier privat

Kendt tv-mægler skal give Danbolig-forretninger ny start efter skandalesag

Magiker har tryllet en forretning ud af det blå: "Det er lidt en barndomsdrøm"

Festlige Toyota Supra spejler japansk åndsliv

Boris Johnson har sendt to breve – men EU har formentlig ikke travlt med at forlænge brexitfristen

"Lad mig få Meryl Streep, sagde jeg til producenterne, og de kiggede undrende på mig"