Aktieluk i USA: Netflix fik kursklø i marked der gik fra minus til plus
Foto: Lucy Nicholson / Reuters / Ritzau Scanpix
Penge Af
Den indledende negative stemning på det amerikanske aktiemarked blev torsdag visket væk i løbet af handelsdagen, og to af de tre ledende indeks i USA sluttede dagen med stigninger.

En mere positiv stemning bredte sig i kølvandet på nye kommentarer fra John Williams, som er chef for den amerikanske centralbanks afdeling i New York.

Ifølge Bloomberg News udtalte han torsdag aften, at centralbankerne i en tid med lave renter skal handle hurtigt, hvis der opstår tegn på udfordringer for økonomien.

S&P 500-indekset sluttede dermed 0,4 pct. højere, og det teknologitunge Nasdaq-indeks steg 0,3 pct. Dow Jones-indekset endte torsdag stort set uændret efter at have været i minus det meste af handelsdagen.

Techgiganten Qualcomm fik del i opmærksomheden torsdag, efter at EU tildelte selskabet en bøde på over 1,8 mia. kr.

EU har fundet, at det var konkurrenceforvridende, da amerikanske Qualcomm i 2009-2011 solgte mikrochips billigere, end de kostede at producere. Det fortalte EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, på et pressemøde i Bruxelles.

- Hensigten var at eliminere konkurrenten Icera på markedet. Qualcomms overlagte handlinger forhindrede konkurrence og innovation på dette marked og begrænsede forbrugernes valgfrihed i en sektor med et enormt behov for konstant innovation, sagde hun.

Bøden på 1,8 mia. kr. svarer ifølge kommissionen til 1,27 procent af Qualcomms omsætning i 2018. Ifølge Qualcomm var omsætningen, hvad der svarer til over 151 mia. kroner.

Tech-aktien faldt 1,8 pct.

FRISKE REGNSKABER FORUD FOR HANDELSSTART

Unitedhealths aktie faldt også 2,3 pct. torsdag, efter at sygekassen forud for markedets åbning leverede regnskab for andet kvartal.

Det viste, at selskabet i kvartalet løftede indtjeningen med 13 pct. Unitedhealth venter nu en justeret indtjening per aktie for året i niveauet 14,70 dollar til 14,90 dollar mod en tidligere forventning om et resultat i niveauet 14,50 dollar til 14,75 dollar ifølge data fra Bloomberg News.

Investeringsbanken Morgan Stanley præsenterede også regnskab torsdag, og banken overraskede markedet med et overskud per aktie på 1,23 dollar mod ventet 1,14 dollar i andet kvartal ifølge estimater fra Bloomberg News.

Morgan Stanley-aktien steg 1,5 pct.

Efter børslukketid torsdag melder Microsoft sig på banen med regnskab for fjerde kvartal af selskabets forskudte regnskabsår.

Ifølge et analytikerestimat fra Bloomberg News ventes Microsoft at levere en indtjening per aktie på 1,22 dollar for fjerde kvartal.

Microsoft-aktien er steget 34 pct. i indeværende år, og forud for torsdagens offentliggørelse endte aktien 0,1 pct. højere.

NETFLIX FIK KURSKLØ OG EBAY STEG

Efter amerikansk børslukketid onsdag leverede en række selskaber også regnskaber, og blandt dem skuffede særligt streamingtjenesten Netflix.

Netflix havde selv forventet, at 5 mio. nye brugere ville tilslutte sig film- og serietjenesten globalt i andet kvartal, men virkeligheden blev en anden. Med 2,7 millioner nye abonnenter i april, maj og juni var det kun omkring halvdelen af Netflix' abonnentsmål, der blev nået.

Siden regnskabet har en række finanshuse sænket deres kursmål for aktien. Netflix-aktien tog et dyk på 10,3 pct. torsdag.

Modsat gik det for handelsplatformen Ebay, som steg 1,9 pct.

Stigningen kom i kølvandet på selskabets regnskab for andet kvartal. Her løftede Ebay blandt andet sine forventninger til den justerede indtjening per aktie for året.

Selskabet ser nu den justerede indtjening per aktie for fortsættende aktiviteter i niveauet 2,70 dollar til 2,75 dollar mod det tidligere niveau på 2,64 dollar til 2,70 dollar.

/ritzau/FINANS

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ingen ny udenlandsk arbejdskraft til landbruget: "Det er ikke nemt at finde danskere, der drømmer om at plukke tomater fra morgen til aften"

Sammenbrud: EU-ledere opgiver at nå et kompromis i denne uge - udsætter aftale om nyt syvårigt budget

Van de Winkel: Genmabs nye guldæg måske mere værd end Darzalex

Verdens største alkoholimportør går i krig med Vivino: "Vi er klar til at gå i retten"

Finansminister skeptisk over for Venstres udlændingekrav

Glad biotek-formand efter milliardsalg: "Jeg vil gerne sige, at det har været en god investering"

Danske Banks bestyrelse vil have mulighed for at redde topledelse fra erstatningsansvar

Codan kæmper med Tryg og Top om de små virksomheder - rådgivning vigtigere end pris

Porsche varmer op til foråret med sportslige nyheder