Aktiestatus: Sur stemning fortsætter med Nordea i bund - Genmab stiger
Foto: Sofie Mathiassen / Ritzau Scanpix
Penge Af
Den negative stemning har bidt sig fast i det danske aktiemarked ved middagstid torsdag, hvor det danske C25-indeks dykker med 0,6 pct. til indeks 1125,81.

Det sker, på en dag hvor Danske Bank og Nordea har været morgenens helt store fokuspunkter med regnskaber, men hvor også Topdanmark og Smallcap byder ind med regnskaber. Og så er Genmab ved middagstid en af de eneste aktier i grønt i det danske eliteindeks.

Også i resten af Europa finder man ved middagstid torsdag røde markeder.

"De globale aktiemarkeder handlede lidt lavere over natten, efter at forhandlingerne mellem USA og Kina er gået lidt i stå. Kina var ude at forlange, at USA hæver importskatterne, og det smitter negativt af på alle markederne."

"Der kom også flere amerikanske regnskaber onsdag aften dansk tid, som skuffede en smule, og markederne faldt lidt. Så de to ting er årsagerne til, at markedet har været en smule presset fra morgenstunden," forklarer Mads Zink, chefhandler i Danske Bank.

Banker trykkes ned

Nordea præsenterede torsdag morgen et regnskab, som skuffede på kerneposterne ifølge Sydbank-analytiker Mikkel Emil Jensen.

Nettorenteindtægterne var 29 mio. euro lavere end det ventede, og gebyrindtægterne skuffede med 19 mio. euro færre end ventet.

For hele året fastholder Nordea forventningerne, som går på lavere omkostninger end i fjor samt nedskrivninger på et lavt niveau omkring gennemsnittet for sidste år. Men banken vil revidere de finansielle mål - herunder kapital- og udbyttepolitik - i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet for tredje kvartal.

Investorerne sender aktien ned med 5,7 pct. til 46,35 kr.

Store overraskelser var der ikke i Danske Banks regnskab, da banken i starten af juli nedjusterede forventningerne og i samme ombæring offentliggjorde foreløbige kvartalstal.

Torsdagens resultater ligger meget tæt op ad de foreløbige, både hvad nettoresultat, nedskrivninger og samlede indtægter angår, og banken ser fortsat et overskud efter skat på 13-15 mia. kr. i 2019.

Danske Banks hollandske topchef, Chris Vogelzang, siger til Ritzau Finans, at der er en ny strategi på vej fra banken, men at han ikke kan fastsætte en dato for, hvornår den lander. Regnskabet viste, at de seneste mange måneders tumult omkring banken stadig koster på kundesiden.

"Jeg hader, at vi mister kunder. Vi skal genvinde tilliden - det tager tid, og det er noget, jeg tænker meget over. Vi skal sikre god service og have et bedre ry, og det er et hårdt arbejde, der ligger forude," siger direktøren til Ritzau Finans.

Aktien falder med 0,8 pct. til 101,15 kr.

Genmab er torsdag at finde i den sjovere ende af indekset, hvor aktien stiger 0,3 pct. til 1219 kr.

Det sker, efter at biotekselskabet natten til torsdag har offentliggjort prisen på de aktier, selskabet vil notere i USA. En Genmab-ADS (American Depositary Shares) kommer til at modsvare en tiendedel Genmab-aktie og bliver udbudt til 17,75 dollar. Det kan omregnes til en aktiekurs på omkring 1180 kr.

Flere regnskaber på vej


Forsikringskoncernen Topdanmark leverer også regnskab for andet kvartal torsdag.

Ifølge estimater, som Topdanmark selv har indsamlet fra analytikerne, ventes selskabet at have præsteret et nettooverskud på 382 mio. kr. i andet kvartal mod 345 mio. kr. i den tilsvarende periode sidste år.

Forud for regnskabet, som ventes omkring klokken 12, falder Topdanmark-aktien 1 pct. til 369,60 kr.

Også investeringsselskabet Smallcap kommer på banen med regnskab torsdag. Aktien ligger forud for regnskabet uændret.

Transportkoncernen DSV's aktie bakker i middagshandlen med 2,4 pct. til 635,90 kr., efter at schweiziske Panalpina, som DSV er ved at overtage, har offentliggjort et regnskab for første halvår, som viser et overskud på 34 mio. schweizerfranc mod 36,1 mio. franc i samme periode sidste år.

Den danske transportkoncern har i øvrigt opnået accept fra 88,27 pct. af aktierne i Panalpina i forbindelse med fusionen mellem de to.

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan opleve Rasmus Hougaard og andre internationale thought leaders på Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Lær af de dygtigste og få konkrete værktøjer til dit eget ledelsesarbejde. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Venstre vælger Inger Støjberg som ny næstformand

Jakob Ellemann-Jensen er nu officielt Venstres nye formand

Danskere køber sig ind i svensk kæde: "Vi skal op på 25 restauranter i alt"

Uffe Ellemann vil ikke blande sig i, hvordan Venstre skal ledes: "Gamle formænd og farmænd skal ses og ikke høres"

Hvor solen stråler lidt klarere

Dansk erhvervsliv ønsker Jakob Ellemann-Jensen tillykke med topposten i Venstre: Ser frem til samarbejdet

Novo Nordisk får godkendt diabetespille med kæmpepotentiale i USA: "Vigtigheden kan ikke understreges nok"

V-partisekretær: Aldrig har vi oplevet et så brutalt opgør

Novo-chef: Måske den vigtigste milepæl i min tid som direktør