Aktieåbning i USA: Små minusser inden Netflix og IBM leverer regnskaber
Foto: Mike Blake / Reuters / Ritzau Scanpix
Penge Af
Onsdag åbner det amerikanske marked med marginale minusser, og der er fremadrettet fokus på regnskaberne fra streamingtjenesten Netflix og it-giganten IBM. Begge præsenterer regnskab for andet kvartal efter den amerikanske børslukning.

Før åbningen tikkede de seneste bankregnskaber ind i form af Bank of America og BNY Mellon, som begge leverede en bedre end ventet indtjening i andet kvartal.

Det amerikanske marked åbner marginalt i rødt for de tre toneangivende aktieindeks i form af Dow Jones, S&P 500 og teknologitunge Nasdaq. Tirsdag lukkede de tre indeks med fald på mellem 0,1-0,5 pct.

Dow Jones falder marginalt med 0,1 pct., mens det bredeste af indeksene, S&P 500, falder 0,03 pct. Nasdag åbner stort set uændret.

Bank of America formåede før børsåbningen at levere det bedste kvartal nogensinde. Det var samtidig bedre end ventet blandt analytikerne, som havde forudset en indtjening per aktie på 0,71 dollar ifølge Refinitiv.

Indtjeningen per aktie landede på 0,74 dollar, og det var en del højere end samme periode sidste år, hvor tallet lød på 0,63 dollar per aktie.

Indtjeningen slog estimaterne, men investorerne sender stadig aktien ned med 0,5 pct.

Bank of New York Mellon, der er en af de største banker i USA, tjente også mere end ventet.

Indtjeningen per aktie endte i andet kvartal på 1,01 dollar mod analytikernes estimat på 0,95 dollar ifølge Bloomberg News. Det var marginalt under niveauet i andet kvartal sidste år, hvor banken tjente 1,03 dollar per aktie.

Banken skuffede lidt på rentemarginalen, der i andet kvartal blev opgjort til 1,12 pct. mod ventet 1,16 pct. Også her var der en tilbagegang sammenlignet med den tilsvarende periode året før, hvor nettorentemarginalen endte på 1,26 pct.

Investorerne tager godt imod regnskabet ved at sende aktien op med 2,4 pct.

INDTJENINGEN I FOKUS HOS NETFLIX

Det er ikke kun hos finanssektoren, at investorerne har øjnene rettet mod bundlinjen. Det gælder også for Netflix, hvor indtjeningen kan komme i fokus i regnskabet for andet kvartal efter lukketid onsdag.

Det kan nemlig give nogle konkrete svar på, om kunderne er villige til at betale en højere pris for deres abonnement. Streamingtjenesten har hævet prisen verden over, så det er blevet en smule dyrere at se sin yndlingsserie eller film, skriver Bloomberg News.

Analytikerne regner ikke med den store vækst på hjemmemarkedet i USA, og det er brugerne rundt omkring i verden, som skal trække væksten for Netflix.

De højere priser vil også have en positiv indvirkning på omsætningen allerede i dette kvartal, påpeger analytikere ifølge Bloomberg News. Omsætningen forventes at lande på 4,93 mia. dollar, hvilket vil være en stigning på 26 pct.

Aktien falder 0,6 pct. kort efter handelsstart.

For softwaregiganten IBM vil der være fokus på selskabets kerneforretning i regnskabet for andet kvartal. IBM var i tidligere tider den ledende stjerne inden for it, men selskabet har haft svært ved at løfte omsætningen på sine kerneområder som infrastruktur til virksomheder og it-service.

For at vende det har selskabet investeret meget i kunstig intelligens og cloud-software. Aktien er steget med 26 pct. i 2019, og onsdag stiger den 0,2 pct.

EU VIL UNDERSØGE AMAZON

Giganten Amazon er kommet i EU-Kommissionens søgelys, og nu indledes der en formel undersøgelse af, hvorvidt handelsplatformens brug af data fra forhandlere på selskabets netsider er konkurrenceforvridende, skriver Reuters.

Kommissionen har holdt øje med Amazons dobbeltrolle, da selskabet både er detailhandler og vært for andre selskaber, der forhandler på hjemmesiden.

Ifølge avisen The Financial Times kom mere end halvdelen af de varer, der blev solgt via Amazon i 2017, fra tredjepartsforhandlere.

I sin indledende undersøgelse har EU blandt andet sendt spørgeskemaer ud til forhandlerne, der bruger Amazon, skrev avisen onsdag morgen.

Aktien falder med 0,1 pct.

/ritzau/FINANS

Gå ikke glip af dagens vigtigste mail

Få et komprimeret overblik over hvad der er værd at vide. Hver morgen. Direkte i din mailboks. Du kan selv vælge om du vil læse eller lytte til Børsen Morgenbriefing. Meld dig til herunder.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Onlinebank lander banklicens: "Det er lidt som at blive kvalificeret til Champions League"

Flere banker ser på minusrenter til private

Medierne på grillen: Har pressen hvidvasket de forkerte?

Lagre bugner mere end forventet hos Pandoras partnere: Alexander Lacik vil bruge yderligere 500 mio kr på at købe smykker tilbage

Aktiechef efter overstået regnskabssæson: "Det er ikke gået så galt for de danske selskaber, som man kunne have frygtet"

Trumps tropper slår igen: Ingen recession

Krisen fortsætter i italiensk politik: Nu træder premierministeren tilbage

Coloplast-boss: "Det er min største frygt, at vi kommer til en verden hvor produkter ikke betyder noget"

Aktieluk i Europa: Italiensk uro sendte nervøsitet ind over kontinentet