Valuta: Manglende klarhed om brexit fastholder pundet i nedgang
Foto: Jason Lee / Reuters / Ritzau Scanpix
Penge Af
Det britiske pund fortsætter sin svækkelse, og pundet er på det laveste niveau overfor dollar i 27 måneder. Det er retorikken omkring brexit, som fortsat tynger pundet.

Investorerne frygter, at Storbritannien forlader EU uden en aftale. Der er imidlertid ikke udsigt til, at pundet bliver styrket lige foreløbig, men der kommer lidt klarsyn på den politiske front snart.

- Der kommer lidt klarhed i næste uge, når vi får resultatet af afstemningen mellem Boris Johnson og Jeremy Hunt. Det giver lidt klarhed på den politiske front. Det, der ligger i kortene, er en sejr til Boris Johnson, så jeg tror ikke, at det vil overraske markedet og få pundet til at stige, siger Niels Christensen, der er valutastrateg hos Nordea, til Ritzau Finans.

Pund koster onsdag omkring klokken 13:30 1,2407 dollar mod 1,2416 dollar tirsdag eftermiddag.

Ifølge Niels Christensen skal der nogle konkrete udmeldinger på bordet om, at man vil undgå et hårdt brexit, før pundet kan genvinde lidt styrke.

Da Theresa May i juni annoncerede sin tilbagetræden som premierminister, og Boris Johnson så ud til at blive efterfølgeren, kom et hårdt brexit tilbage på agendaen. Det har tynget pundet, vurderer valutastrategen.

Der har samtidig ikke været et eneste positivt nøgletal fra Storbritannien på nær jobrapporten tirsdag, men den kunne heller ikke hjælpe valutaen.

Niels Christensen vurderer samtidig, at der ikke er en snarlig vending på vej for pundet, og det får investorerne til at holde sig væk.

I et andet stort valutakryds er euroen blevet svækket overfor dollar. Det skyldes blandt andet de seneste dueagtige udmeldinger fra den amerikanske centralbank. Euro koster onsdag ved 13:30-tiden 1,1218 dollar mod 1,1224 dollar tirsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Få pladser tilbage: Børsen inviterer dig med bag om skandalen om landets største skatterøveri

Efter fem uger som skatteminister stod det klart, at Skat var blevet snydt for hele 12,3 mia. kr. Du har nu en unik mulighed for at komme helt tæt på skandalen om udbyttesagen, når tidl. skatteminister Karsten Lauritzen og journalisterne Thomas G. Svaneborg og Niels Fastrup giver dig et indblik i hele sagens forløb og konsekvenser.

Det er 3. oktober kl. 17:00, og Børsen-abonnenter deltager uden betaling. Tilmeld dig til her.Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Konkurrencestyrelsen advarer tolke mod kartel: "Det er jo et trusselsbrev"

Niels Lunde: Selv en unicorn kan tvivle på sig selv

Medie: Sydbank og Spar Nord har drøftet fusionsplaner

Regeringen frygter: Små virksomheder er ikke brexit-parate

Apples brand falmer i Kina på grund af handelskrigen

51-årig headhunter vendte tilbage til skolebænken: "Jeg var et sted i min karriere hvor tiden føltes rigtig"

Politikere efter banebrydende aftale om betalinger: Vi får nu redskaberne til at styre urimeligt høje priser

Dansk metalspecialist er størst i Europa efter opkøb af tysk konkurrent

Ørsted vælger GE's gigantvindmølle som de første i verden