Valuta: Manglende klarhed om brexit fastholder pundet i nedgang
Foto: Jason Lee / Reuters / Ritzau Scanpix
Penge Af
Det britiske pund fortsætter sin svækkelse, og pundet er på det laveste niveau overfor dollar i 27 måneder. Det er retorikken omkring brexit, som fortsat tynger pundet.

Investorerne frygter, at Storbritannien forlader EU uden en aftale. Der er imidlertid ikke udsigt til, at pundet bliver styrket lige foreløbig, men der kommer lidt klarsyn på den politiske front snart.

- Der kommer lidt klarhed i næste uge, når vi får resultatet af afstemningen mellem Boris Johnson og Jeremy Hunt. Det giver lidt klarhed på den politiske front. Det, der ligger i kortene, er en sejr til Boris Johnson, så jeg tror ikke, at det vil overraske markedet og få pundet til at stige, siger Niels Christensen, der er valutastrateg hos Nordea, til Ritzau Finans.

Pund koster onsdag omkring klokken 13:30 1,2407 dollar mod 1,2416 dollar tirsdag eftermiddag.

Ifølge Niels Christensen skal der nogle konkrete udmeldinger på bordet om, at man vil undgå et hårdt brexit, før pundet kan genvinde lidt styrke.

Da Theresa May i juni annoncerede sin tilbagetræden som premierminister, og Boris Johnson så ud til at blive efterfølgeren, kom et hårdt brexit tilbage på agendaen. Det har tynget pundet, vurderer valutastrategen.

Der har samtidig ikke været et eneste positivt nøgletal fra Storbritannien på nær jobrapporten tirsdag, men den kunne heller ikke hjælpe valutaen.

Niels Christensen vurderer samtidig, at der ikke er en snarlig vending på vej for pundet, og det får investorerne til at holde sig væk.

I et andet stort valutakryds er euroen blevet svækket overfor dollar. Det skyldes blandt andet de seneste dueagtige udmeldinger fra den amerikanske centralbank. Euro koster onsdag ved 13:30-tiden 1,1218 dollar mod 1,1224 dollar tirsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ingen ny udenlandsk arbejdskraft til landbruget: "Det er ikke nemt at finde danskere, der drømmer om at plukke tomater fra morgen til aften"

Sammenbrud: EU-lande udsætter aftale om syvårsbudget

Van de Winkel: Genmabs nye guldæg måske mere værd end Darzalex

Intense forhandlinger om EU's næste budget: Danmark og alliancen "de sparsommelige fire" i central rolle

Verdens største alkoholimportør går i krig med Vivino: "Vi er klar til at gå i retten"

Finansminister skeptisk over for Venstres udlændingekrav

Glad biotek-formand efter milliardsalg: "Jeg vil gerne sige, at det har været en god investering"

Danske Banks bestyrelse vil have mulighed for at redde topledelse fra erstatningsansvar

Codan kæmper med Tryg og Top om de små virksomheder - rådgivning vigtigere end pris